Kövess minket!

Marketing

Mobilról is elvégezhető képzéseket kínál a Tesco Akadémia

A Tesco Akadémia olyan virtuális oktatási csomagot dolgozott ki, amely egy egyszerű okostelefonon is használható akár modern technológiát alkalmazó rendszerekhez kapcsolódó gyakorlati ismeretek elsajátítására is.

A Tesco Akadémia képzési központ olyan virtuális oktatási megoldást fejlesztett ki, amely bármilyen, internetcsatlakozással rendelkező eszközről használható külön alkalmazás letöltése nélkül – írja a vállalat honlapján olvasható közlemény. A kurzusok úgy vannak felépítve, hogy a viszonylag rövid egységekre tagolt tananyagok időkorlát nélkül, a nap bármely időszakában elvégezhetők akár tableten vagy okostelefonon, nincs szükség sem laptopra, sem nagy sávszélességre a tanuláshoz.

„2012 óta nyújtunk OKJ-s és államilag elismert más képesítést adó képzéseket, illetve biztosítunk gyakorlati helyet felnőttképzési programban résztvevők és kereskedelmi szakiskolások számára. Csak a tavalyi évben több mint 850 OKJ képesítést szereztek meg nálunk a Tesco munkatársai. Ugyanebben az időszakban közel 3500 tescós munkavállaló számára mintegy 420 képzést tartottunk tanteremben, amelynek a 90 százalékát idén áthelyeztük új virtuális platformunkra. Az oktatási szoftver segítségével nemcsak az elméleti, de a gyakorlati oktatást is továbbra is magas színvonalon tudjuk biztosítani úgy, hogy a tanulók semmiben nem szenvednek hiányt, és még külön utazniuk sem kell, hogy részt vegyenek az órákon. Az eszköz szimulálni tudja a kereskedelemben használt gépek működését, például egy önkiszolgáló kasszáét, de egy készletgazdálkodási program kezelőfelülete is ugyanúgy jelenik meg a digitális platformon, mint az áruházi rendszerben, ezáltal a funkciók távolról is jól begyakorolhatók. A gyakorlati kontaktórák hatékonysága jelentősen javult, mivel a résztvevők már felkészülve, a gépek tulajdonságait, kezelését megismerve kezdik meg a gyakorlati képzést. A jövőben is szeretnénk kihasználni ezt az oktatási lehetőséget, hiszen a pandémiától függetlenül a kereskedelmi szakmákat is érintő technológiai fejlesztések alapvetően megkövetelik a virtuális szakmai tréningeket” – mondta Balogh Csaba, a Tesco Akadémia vezetője.

Az interaktivitást és a motiváció fenntartását számos funkció segíti a platformon. Chatben azonnal feltehetők és megválaszolhatók a kérdések, aki pedig extra teszteket is elvégez, illetve teljesít bizonyos küldetéseket, az ajándékokra beváltható virtuális javakat gyűjthet. A kurzus résztvevői egymást is kihívhatják, így további jutalmakért cserébe megmérettethetik magukat például váltópénz-kezelésben. A szoftver a tudásszint fenntartását is elősegíti többek között azzal, hogy az élesben még nem vagy csak keveset végzett, de nagy felelősséggel járó, így kihívást jelentő feladatok helyes végrehajtását külön ismertetőkkel segíti. Ilyen lehet például egy széf tartalmának precíz leszámolása és adminisztrálása, amelyen a széf oldalán látható QR-kód leolvasásával elindított rövid videó vezeti végig az illetőt.

„A múlt tanévben közel 1 000 szakiskolás vett részt a Tescónál szakmai gyakorlaton. Hogy a pandémiás helyzetben se hagyjuk magukra a tanulókat, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a szakképzési centrumokkal összefogva elsőként álltunk át a digitális gyakorlati oktatásra a kereskedelmi szektorban. A tapasztalatainkat felhasználva fejlesztettük ki a mobiltelefonra optimalizált képzési platformunkat, így szükség esetén mostantól azonnal át tudunk váltani a digitális, illetve a hibrid oktatási modellre a szakképzésben. Sokoldalú virtuális képzésünkkel pedig a kkv-szektort is támogatjuk azáltal, hogy megrendelésre az adott szakma feladatait felölelő, testre szabott tananyagot dolgozunk ki a platformra” – tette hozzá Balogh Csaba.

A Tesco nagy hangsúlyt helyez az önfejlesztésre, és munkatársainak lehetőséget nyújt arra, hogy a szakmai kurzusok mellett a mindennapokban is fejlesszék képességeiket. Ezért is támogatja a Tesco Akadémia a Back2Human programsorozatot, amelynek keretében októberben és novemberben hat különleges előadó hat izgalmas témában tart online gondolatformáló előadásokat. A rendezvényeken egyedülálló módon összesen 6 000 tescós kolléga vehet részt ingyen.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom