Kövess minket!

Marketing

Mindig jelentőségteljesen!

Charles-Louis Havas magyar származású nagypolgári családban látta meg a napvilágot 1783-ban Rouenben, és 1835-ben alapította meg Párizsban a világ első hírügynökségét, az Agence Havast. Tehát ellentétben sok ügynökségi hálózattal, már a kezdetektől fogva szakmai profilja volt az ügynökségnek. (x)

Charles-Louis Havas

Tudta-e, hogy a Havas ügynökség magyar gyökerekből táplálkozik?

Charles-Louis Havas ugyanis magyar származású nagypolgári családban látta meg a napvilágot 1783-ban Rouenben, és 1835-ben alapította meg Párizsban a világ első hírügynökségét, az Agence Havast. Tehát ellentétben sok ügynökségi hálózattal, már a kezdetektől fogva szakmai profilja volt az ügynökségnek.

 

Tudta-e, hogyan épül fel az ügynökségi hálózat?

A Havas két részre oszlik, a Havas Worldwide alá tartozó Euro RSCG a kreatívügynökségi feladatokat látja el, míg a Havas Media alá tartozik a globális médiaügynökségi hálózat. Ez a hálózat négy tagból, az MPG médiaügynökségből, a Havas Digitalból, a főképp branded entertainmentben utazó Havas Sports & Entertainmentből, valamint a magyar jelenléttel egyelőre nem rendelkező Arena médiaügynökségből áll. A Havas Media csapata több mint 6700 főből áll, és 122 országban 300 irodánál is többet működtetnek.

 

Ismeri-e a Havas Media sikereit?

A Havas Media médiügynökségi hálózat olyan nemzetközi ügyfelekkel büszkélkedhet, mint a France Telecom, a Danone, a Reckitt Benckiser, a Hyundai Motors vagy az AirFrance-KLM. A reklámköltések alapján az ügynökségeket rangsoroló RECMA több díját is kiérdemelte, például ők voltak a leggyorsabban növekedő médiacsoport: 1999-ben még csak 10 piacon voltak jelen, 2012-ben már 122 országban volt irodájuk. Ezen kívül, szintén a RECMA mércéjét alapul véve, a legmagasabb besorolást kapták (A+) a csoporton belül használt médiaoptimalizáló eszközök is.

 

Tudja-e, milyen csapat része az MPG?

Az MPG Network 1999-ben jött létre a spanyol Media Planning S.A.-val, amelyet Leopold Rodes Villa alapított 1978-ban és a Havas csoport által jegyzett francia Médiapolis fúziója eredményeként. A Havasnak kezdetben 45 százalékos részesedése volt az MPG-ben, majd 2001 májusában szerezte meg a teljes tulajdonjogot az ügynökségben. 2006-ban Fernando Rodes Vilát nevezték ki a Havas élére, októberben pedig bejelentették, hogy a Havas médiaügynökségi érdekeltségeit egy ernyő alá szervezi Havas Media néven, amelynek Fernando testvére, Alfonso lett az ügyvezető igazgatója. Az MPG hálózat nyolc piacot fedett le, de az évek során az összes nagy reklámpiacra kiterjesztette működését.

 

Ismeri-e a Havas csoport szakmai elkötelezettségét?

A Havas megalkotta a “meaningful brands” (jelentőségteljes márkák) kifejezést, és a gyakorlat során is teljes mértékben tartja magát ehhez az új fajta megközelítéshez. Az, hogy a média épp világraszóló forradalmát éli, már lejárt lemez. Ennél sokkal fontosabb, hogy a fogyasztók is megváltoztak, és sokkal mélyebb tényezők mentén választanak, mint akár 10-15 éve. Odafigyelnek a környezetükre, támogatják a helyi ipart, és beszélgetést kezdeményeznek a kedvenc márkájuk képviselőivel. A Havas felmérése szerint a márkák 70 százaléka senkinek sem hiányozna, ha eltűnne, és csak 20 százalékuk nyújt olyat, ami valóban értéknek tekinthető. A Havas arra ösztönzi ügyfeleit, hogy kétirányú kommunikációt folytassanak a fogyasztóikkal a reklámkampányok mellett, és töltsenek be pozitív és aktív szerepet a társadalomban.

(x)

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom