Kövess minket!

Marketing

Milyen a közösségi média megtérülése?

A közösségi ROI-t vizsgáló Performly platform elindításáról az IPG Mediabrands tett bejelentést.

Folyamatosan visszatérő kérdés, hogy milyen a közösségimédia-aktivitások megtérülése (ROI)? Egyesek szerint már a kérdés is értelmetlen, míg mások nagyon is jogosnak tartják. Utóbbiakkal van az IPG Mediabrands is, amely Performly néven dobott piacra új szolgáltatásplatformot.

A platformon minden, az adott márka által indított Facebook- és Twitter-aktivitást követnek, és a fizetett megjelenések mellett az ezek által indukált “kiérdemelt” (earned) médiamegjelenéseket is számításba veszik. Az ügynökségcsoport szerint az a megoldás értéke, hogy nem a puha tényezőket, hanem tényeket, számokat szolgáltat a megjelenések értékéről.

Eric Weaver, a Mediabrands G14 klaszterének közösségimédia-vezetője szerint azért volt szükség a szolgáltatásra, mert a marketingkommunikációs szakemberek eddig nehezen tudták igazolni a közösségimédia-aktivitásaik valós értékét (a főnökeik felé). Eközben a felhasználók rengeteg időt töltenek a közösségi felületeken, ami a márkákat is arra ösztönzi, hogy növekvő figyelmet fordítsanak erre a területre.

A Performly kimutatásokat készít többek között az earned media megjelenések pénzügyi értékéről, összevetés készül a fizetett és az organikus aktivitások eredményéről,
illetve iparági benchmarkokat is vizsgál. Emellett a közösségi médiába szánt tartalmak optimalizálásához is támogatást kívánnak nyújtani.

Miközben arról lehet vitatkozni, hogy a közösségimédia-aktivitások esetében hogyan számolható ROI, egyáltalán van-e értelme a hagyományos kampány szemléletű gondolkodásnak, tény, hogy az organikus elérés csökkenésével a márkák új inputokat várnak arról, hogyan költhetnék el a közösségi médiára szánt pénzüket a leghatékonyabban.

A Spencer Stewart és a Weber Shandwick nemrégiben megjelent kutatása szintén azt húzta alá, hogy a kommunikációs vezetők egyik prioritása és fejfájása még mindig a közösségi média megfelelő kezelése.

 

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom