Kövess minket!

Marketing

Mikor lesz már kendertender?

A reklámipar szereplői egyelőre csak saccolgatják, mekkora üzletet jelent a számukra a Coloradoban véget ért marihuánastop. A döntésnek mindenesetre több vetülete van, de több perspektívát is rejt, mint azt elsőre gondolnánk – derült ki mostanra.

Snoop Dogg (forrás: Sickchirpse.com)

Az mindenesetre már látható, hogy a szakma nem akar lemondani a csak ebben az államban napi egymillió dolláros forgalmat produkáló üzletágról, azonban meg kell küzdenie a nagyok ellenállásával. Se a Google, se a Twitter nem hajlandó ugyanis beereszteni a fűvel kapcsolatos tartalmakat, legyen szó akár szponzorált keresésekről, akár tweetekől, még ha néhány utalás át is csúszik a rostán. Álljon itt üdítő példaként a Ben & Jerry’s fagylaltmárka Twitter-bejegyzése; ők arról érdeklődtek, mi a fene zajlik Coloradóban, merthogy a hírek szerint egyes boltokban elfogytak jégkrémjeik.

Így a témában érdekelt kisvállalkozásoknak alapvetően más utat kell keresniük. Eközben a marketingügynökségek is keresik az utat a jogszabályok erdejében, ez pedig még hónapokat vehet igénybe – írja az AdWeek. A portálnak nyilatkozó szakemberek között már akad, aki megtalálni véli a kendervilág Michael Jacksonját Snoop Dogg személyében – más kérdés, hogy épp a rappert képviselő ügynökség vezetőjétől származik ez a vélemény. Pedig épp Snoop Dogg a példa arra, hogy a szabályok megkerülhetőek. Az ő YouTube-csatornáján például számtalan finoman szólva is ráutaló tartalom érhető el, a szabályszegésnek még a látszatát is kerülve.

A cikk megemlíti: az internetes keresésben rejlő lehetőségekre már a „közeli” Kalifornia hirdetői is ráéreztek, amikor a coloradói nyaralás után nézelődőket próbálják saját magukhoz csábítani. A CBS körképe szerint ugyanakkor már vadul zajlik a márkaépítés, néhány cég – így a Taco Bell gyorsétterem-lánc – pedig viszonylag egyértelmű reklámüzenetekkel utal rá, hogy nem csupán kenyérrel él az ember. Más éttermek viszont teljesen kendőzetlenül veszik fel az étlapra a negyedik fogást, ugyanakkor a helyi ingatlanpiac is sokat remél a liberalizáció hozta ügyfelektől, akik akár nyaralót, akár üzlethelyiséget vásárolva lehetnek gerjesztői a kender hozta fellendülésnek. Így hamarosan innen is gurulhatnak a dollárok a hirdetési szektorba.

Ennél is direktebb módon repült rá a témára a Spirit fapados légitársaság, amely azzal reklámozza Coloradóba tartó járatait,hogy az államban „elaludt a Dohányozni tilos jelzés”, a kedves utas pedig „egy mérföld magasan repülhet” járataikkal.(A one mile high nem annyira magassági adat, sokkal inkábba betépett lebegés szinonimája az amerikai szlengben.) A társaság korábban sem volt szégyenlős: két éve, amikor Barack Obama biztonsági kíséretének tucatnyi tagja bukott meg azon, hogy egy kolumbiai küldetés során örömlányok segítségével kóstoltak bele a cartagenai éjszaka áldásaiba, a More Bang for your Buck (azaz Több kuffantás a zsozsódért) szlogennel kezdték hirdetni a tengerparti üdülőhelyre tartó járataikat.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom