Kövess minket!

Marketing

Megvalósul a Funke és Springer közti üzlet?

Önállóan vagy más partnerekkel is jól működhetne a Funke. A stabil márkák, a jó pozicionálás és a digitális ajánlatok is hozzájárulnak az eredményekhez.

Elméletileg minden egyértelmű: a jövőben az Axel Springer Media Impact (Asmi) viszi piacra a Funke újságait, illetve folyóiratait, további nyomtatott, televíziós és online ügyfeleivel pedig mega-forgalmazóként pozícionálja magát. Azonban még továbbra sem lehet tudni, hogy valóban megvalósul-e ez a terv. Manfred Braun Funke-vezér az együttműködésről és a lehetséges alternatívákról beszélt a Horizontnak adott interjújában.

„Nem csak az Asmi opció létezik, a Medienhaus Deutschlanddal is együtt dolgozhatunk, vagy saját értékesítést is kiépíthetünk. Pár százmillió eurós forgalmunkkal elég erősek vagyunk ehhez is” – mondta el Braun.

Bárhogy is dönt a vállalat, mindenképp nagy hatással lesz a német médiaágazat jövőbeli erőviszonyaira. Ha az Asmi tényleg átveszi a Funke-lapokat, akkor más kiadók is az Asmi felé közeledhetnek. Ha azonban a Funke a Medienhaus Deutschlanddal és más vállalatokkal való együttműködésre épít, végre a Springer Bildjének igazi alternatívájaként pozícionálhatná magát a helyi kiadó.

A Funke pénzügyi helyzetével kapcsolatban Manfred Braun elmondta, hogy a Hörzuval, a TV Digitallal, a Bild der Frauval, a Hamburger Abendblattal és a Berliner Morgenposttal olyan márkákat építettek fel, melyek szép hozamot termelnek. Braun szerint most stabilan kell tartani az eredményt, ápolni kell a márkákat, és sikeresen tovább kell fejleszteni őket. „Ebben elég jók vagyunk. Ha pedig tartjuk jelenlegi eredményszintünket, pénzügyileg elég játékterünk lesz a vállalat további fejlesztésébe való invesztálásba” – tette hozzá.

Bár helyi lapjaik is jó hozammal működnek, ezek továbbfejlesztése is fontos feladat. Annak ellenére, hogy sokak szerint napilapokat 8 és 80 év között mindenki olvas, Braun hangsúlyozta a célcsoport-választás fontosságát. A különböző csoportoknak pedig különböző lehetőségeket kell kínálniuk.

A digitális stratégiákkal kapcsolatban a Funke vezére elmondta, hogy a print és a digitális stratégia körüli viták során nem szabad elfelejteni, hogy a vállalat számára elsősorban a tartalom számít. „Számomra a digitális termékek főként az előfizetői állomány stabilizálása érdekében fontosak” – nyilatkozta. „Nem csak napilapjainkkal szeretnénk meggyőzni az embereket, de további ajánlatokat is szeretnénk nyújtani. Ezek gyakran digitálisak” – tette hozzá. Az online termékekből befolyó jelentős bevétel nyilvánvalóvá teszi Braun számára, hogy a kínálat attraktivitásának megőrzése érdekében fontos a digitális termékekbe való befektetés.

A cikket a Médianéző nemzetközi hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom