Kövess minket!

Marketing

Megújult honlappal szólítja meg ügyfeleit a MinDig TV

A honlap elkészítésére kiírt tenderen a Hinora Marketing Group és a Neo Interactive konzorciuma nyerte el a megbízást.

2015 nyarán írt ki zártkörű, meghívásos tendert az Antenna Hungária, melynek célja a MinDig TV és a MinDig TV Extra honlapok megújítása, egyben ezek közös platformon történő integrációja volt. Korábban a díjmentes és a fizetős szolgáltatás két különálló honlappal rendelkezett. Az új, mobilbarát honlap 2016 februárjában indult el, és ezen egy platformon, ugyanakkor a különböző szolgáltatásokat (MinDig TV, MinDig TV Extra) jól elkülönítve érhetik el a cég ügyfelei és az érdeklődők.

Az új honlapon a szolgáltatásokat érintő információk világosan rendszerezve, tartalmi duplikációk nélkül jelennek meg, amelytől azt is várják, hogy a fogyasztók számára világossá válnak a két szolgáltatás közötti különbségek. Ilyen módon az ügynökségi partnereknek nem egyszerűen grafikai vagy fejlesztési feladatot kellett ellátniuk, hanem az egységes MinDig TV ernyőmárka számára kellett hatékony, digitális támogatást adni, melynek központi eleme az új weboldal. Kiemelt jelentőséget kapott az új weboldal szempontjából a MinDig TV Extra internet- és mobilszolgáltatások megjelenítésének kialakítása a meglévő tévészolgáltatás mellett, valamint az ezek webes értékesítését támogató webshop fejlesztése.

A honlap kialakításán a Hinora Marketing Group és a Neo Interactive konzorciuma dolgozott. Előbbi ügynökség a grafikai, kreatívtervezési feladatokat látta el, míg utóbbi a teljes körű fejlesztési feladatokat.

„A projekt több szempontból kitűnt a klasszikus megbízások közül. Egyrészt a kreatív tervezési feladatok a közös portálrendszer kialakítása végett komoly és kiemelt fókuszt kaptak ügyféloldalon, a megszokottnál is nagyobbat, ami teljesen érthető volt a márkastratégiát figyelembe véve. Másrészt két független, magyar tulajdonú ügynökség szállította a megoldást (kreatív + fejlesztés), ezenkívül a Hinora részt vett a portálrendszer tartalmi előállításában is. Kreatív, vizuális fejlesztéseket gyártottunk, figyelembe véve a márkastratégiát” – mondta el Hinora Bálint, a Hinora Marketing Group ügyvezető igazgatója.

„A MinDig TV és MinDigTV Extra weboldalak megújítása során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egy olyan “umbrella” portál rendszert kellett létrehoznunk, melyben egységesített struktúrában és metodológiával, de különálló márkaérdekek teljesítésére szolgáló tartalom megjelenítését, kezelését tettük lehetővé. A portál kialakítása a neo saját fejlesztésű keretrendszerén történt, ezáltal minden egyedi ügyféligény kielégíthető volt. A MinDig TV Extra márka ezek mellett egy új webshopmotorral is gazdagodott, melyben lehetőség van a meglévő szolgáltatások mellett a mobilhang és internet szolgáltatások csomagjainak kiválasztására és megrendelésére, illetve készülékek vásárlására” – tette hozzá Lakner Bertold, a Neo Interactive kreatívigazgatója.

Marketing

2,875 milliárd forint a tét ezen a hétvégén a Hatoslottón

Újabb telitalálatmentes hét után immár 2,875 milliárd forint a várható főnyeremény a Hatoslottón. A rekordközeli jackpot néhány tízmillió forintra áll a játék történetének legmagasabb, 2,958 milliárd forintos álomösszegétől, így ha vasárnap nem lesz telitalálatos szelvény, akkor 13 éves csúcsot dönt a Hatoslottó főnyereménye.

Közzétéve:

MTI/Czeglédi Zsolt

Milliárdok várnak ezen a hétvégén is a szerencsésekre, hiszen az Ötöslottó főnyereménye meghaladja a 2,5 milliárd forintot, a Hatoslottó jackpotja pedig már csak hajszálnyira van attól, hogy történelmet írjon

– közölte a Szerencsejáték Zrt.

A rekord összeg lázba hozta a játékosokat is, hiszen nem csak az alapjátékok száma nőtt meg, hanem a feladott szelvények száma is, mind az Ötös-, mind pedig a Hatoslottót többen játszák az átlagos halmozódási időszakhoz viszonyítva. További érdekesség, hogy a Hatoslottó telitalálatmentes időszak alatt Fortuna nagy kedvence volt a 2-es szám, ez már tízszer szerepelt a nyerőszámok között, míg a 26-os szám egyszer sem került kihúzásra.

Az Ötöslottó sorsolási műsora, a SzerencseSzombat szombaton 18:45-től, míg a Hatoslottó élő sorsolása vasárnaponként 16:00-tól látható a Duna TV-n.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Marketing

Eddig nem látott mennyiségű reklám került adásba a magyar nyelvű tévécsatornákon

A reklámfilmek száma idén már november 1-én elérte a 13 milliót, és még nincs vége az évnek. Az ünnepi hajrával év végéig ez a szám megközelítheti, sőt akár el is érheti a 15 milliót.

Közzétéve:

Pixabay

Bár a Covid továbbra is része a mindennapjainknak, a világ túljutott az első sokkhatásokon, és mint az élet sok más területe, a média és reklám világa is megtanult alkalmazkodni az új helyzet kihívásaihoz.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az idei év újabb rekorddal zárul: eddig nem látott mennyiségű reklámfilm került adásba a magyar nyelvű tévécsatornákon

– derül ki a Nielsen Közönségmérés legújabb kutatásából.

2021 első 10 hónapjában az egy főre jutó napi tévénézési idő 4 és fél óra volt a 15 évnél idősebb, tévés háztartásban élő internethasználók körében. Naponta átlagosan a 70%-uk – közel 4,5 millió fő – ült le a képernyők elé legalább 1 perc erejéig, és átlagosan közel 6,5 órát el is töltöttek ott a nézők.

A műsorfogyasztási idő egyharmadát sorozatokkal és szórakoztató műsorokkal töltötték, további 10% hírműsorokkal, és 14% filmekkel telt, a reklámok pedig még ennél is többet, az idő 15%-át vitték el.

A tévéreklámok a 15+ éves internetezők átlagosan kétharmadát érték el nap mint nap: egy néző naponta 134 db reklámfilmmel találkozott, ami 33 percnyi reklámnézési időnek felelt meg.

De a reklámok világa nem csak a tévé képernyőjéből áll, hiszen a média palettája igen sokszínű. A Nielsen szeptemberben végzett, világszerte 56 országra kiterjedő „Trust in Advertising” nevű online kutatása sokféle szempontból körbejárta azt a kérdést, hogy a 15 évnél idősebb internetezők milyen típusú reklámokat kedvelnek, melyek vannak leginkább hatással rájuk, melyek késztetik őket leginkább vásárlásra, illetve mely típusok a legnépszerűbbek a különböző korosztályok és nemek tekintetében. A kutatási eredmények az 56 ország együttesére, Európára, a kelet- és közép-európai régióra, valamint Magyarországra szűkítve is elérhetőek.

Reklámbizalom szempontból a kutatás kiterjed a termék szektorok vizsgálatára is az egyes médiafelületeken: a világ különböző régióiban igen eltérő, hogy mely szektorok reklámjaiban bíznak a legnagyobb mértékben.

Tévéreklámok esetében globális szinten a szórakoztatóipari témájúak állnak az első helyen, de hasonló a helyzet Európában is, ahol az élelmiszer reklámokkal vannak holtversenyben.

A kutatásból többek között az is kiderül, hogy míg globális szinten a valós élethelyzeteket bemutató és egészség témájú reklámok, addig a magyar fogyasztók körében a humoros reklámok a legnépszerűbbek, mely egyébként megfelel a kelet- és közép-európai régióban mért átlagnak.

A kutatás rámutat arra is, hogy a régióban a magyarok bíznak leginkább a tévéreklámokban (a válaszadók 68%-a), de fontosnak tartják az ismerősök ajánlásait, márka weboldalak, illetve szponzorációk hirdetéseit és az online fogyasztói véleményeket is.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Marketing

Figyelemfelkeltő kisfilmet készített a Pfizer (videó)

A tüdő egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet a Pfizer legutóbbi kisfilmjében, amelyben Dsida Jenő: Édesanyám keze című gyönyörű versét szavalják el – egy levegővel.

Közzétéve:

Pixabay

Ez a mutatvány első olvasatra kivitelezhetetlennek tűnhet, mert a vers kifejezetten hosszú, de nem kell aggódni, a kisfilm szereplői felosztva, láncban mondták el a nekik szánt strófákat, és egymásnak adták a szót. Az egy levegővel való szavalás nem volt egyszerű, hiszen nemcsak arra kellett fókuszálni, hogy ne vegyenek levegőt a sorok között, de arra is, hogy a hangsúlyozás a lehető legkevésbé csorbuljon.

A kisfilm mondanivalója, hogy rávilágítson arra, mennyire fontos vigyáznunk a tüdő egészségére, hiszen az éltető levegőt adja nekünk.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom