Kövess minket!

Marketing

Megint Sajtófesztivál

Május 19-én kerül sor a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) hagyományos rendezvényére, a Vörösmarty téren.

Május 19-én, a budapesti Vörösmarty téren kerül sor a Sajtófesztivál 2012-re, a lapkiadók hagyományos ünnepére. A cél az olvasás népszerűsítésén túl a nyomtatott sajtó szerepének és létjogosultságának demonstrálása – közölte az MLE.

Az összes nagyobb kiadó jelen lesz, összesen több mint negyven standon mutatják be a kínálatukat. A lapok mellett ott lesznek a helyszínen a kiadóvezetők, főszerkesztők, újságírók is. Így például 15 órától Főszerkesztők Óráját tartanak a kiállítói standoknál.

 

A program (házigazda: Rákóczi Feri)

10.00–11.00 Buborék Együttes

11.00–12.00 Bohócműsor

12.00–14.00 Zene CD-rôl

14.00–14.15 Nyitóbeszéd

14.15–14.45 Wolf Kati műsora

15.00–15.30 “Te vagy az én emberem” pályázat eredményhirdetése

15.00–16.00 Főszerkesztők Órája a kiállítói standoknál

15.30–17.00 Puskás Peti fellépése, Gergő a Marslakókból és a Rovers zenekar, Antos a Marslakókból és a Harmadik figyelmeztetés zenekar

17.00–18.00 We Are Rockstars koncert

 

A Sajtófesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján elhangzott néhány, a print piacot illető nemzetközi adat. Pl.:

  • a németek minden hónapban 283 millió eurót fizetnek ki lapokért
  • az interneten indított keresések 42 százaléka újságolvasáson alapszik – egy MPA (The Association of Magazine Media) kutatás szerint a magazinokon keresztül indul a legtöbb keresés, dupla annyi, mint az internet-hirdetéseken és a közösségi médián keresztül
  • a print hatósugara 94 százalékos: több embert ér el, mint a tévé az Egyesült Államokban, ahol a top 25 magazin olvasóközönsége több olvasót (tinédzser és felnőtt korosztály) ér el, mint a top 25 TV-műsor fő időben (MPA)
  • az összes iPad felhasználó több mint kétharmada a táblagépén újságot néz és az aktuális tartalomért szívesen ad pénzt is (a McPheters kutatása szerint Európában már több mint 1300 táblagépes sajtó-alkalmazás érhető el)
  • a magazinolvasók 68 százaléka egy kutatásban így aposztrofálta azt az időt, amit olvasással tölt el: az “én saját magamra fordított időm” (MPA)
  • Németországban a kiadók 30 százaléka már megjelent fizetett tartalommal és e-kiadvánnyal, és további 40-45% tervezi ugyanezt (FIPP – The Worldwide Magazine Media Association)
  • egy kutatás szerint a táblagépen szélesebb körben és nagyobb mennyiségben fogyasztanak híreket a tulajdonosok. A válaszadók 78 százaléka a táblagépe megvétele óta sokkal több hírt olvas, szélesebb a témaválasztása is. (Starcom MediaVest-BBC)

 

A NOK magyarországi olvasottsági adataiból készült összeállítás elérhető alább kapcsolt dokumentumként.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom