Kövess minket!

Marketing

Megérkezett a mérhető POS

Új, adatalapú, integrált médiamegoldás indulását jelentette be a dunnhumby. A Tesco-áruházakban és környezetükben megjelenő eladóhelyi reklámok mellett célzott postai és online üzenetek is a csomagok részét képezik.

A világszerte 70 kereskedelmi lánccal és 1000 márkapartnerrel dolgozó dunnhumby kutatócég nyolc éve teszteli a Connected Media névre keresztelt megoldását az Egyesült Királyságban, Írországban és Thaiföldön, mostantól pedig régiónkban – Magyarország mellet Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban – is elérhetővé teszi azt.

Forradalmasítani akarom a médiakörnyezetet

– fogalmazza meg ambícióját Stephen Russell, a vállalat közép-európai vezetője.

A Connected Media a dunnhumby által gyűjtött értékesítési és fogyasztói adatokon alapuló elemzéseket használja a célzásra, médiatervezésre, mérésre és kiértékelésre. A kampányokat az ügyfél és a Tesco bevonásával tervezik meg – ennek időigénye mintegy 8 hét. Az aktivitások az alábbi tételekből állhatnak össze:

  • A vásárló otthonában: célzott márka- és tematikus reklámlevelek, online mintaszórás
  • Utazás közben: online bannerek és hírlevelek, Facebook-posztok, célzott emailek és sms-ek (hamarosan)
  • Az áruháznál: reklámanyagok a parkolókban, a bejáratnál, a folyosókon és a polcokon; mintaszórás és kóstoltatás; célzott kasszakuponok

A megoldás a tesztpiacokon bizonyította hatékonyságát a vásárlók megtartása, bevonzása és visszanyerése terén is. Az eredményeket kontrolláruházak segítségével mérik, a riportok az elérési, értékesítési és a vásárlói adatokra terjednek ki. (Az esetleg párhuzamosan futó ATL-kampányok hatását a módszertan kizárja, mivel – elvben – a vásárlói és a kontrollcsoport tagjai is találkozhatnak a hirdetésekkel. Az adatokat viszont le tudják válogatni aszerint, hogy az adott vásárló POS-eket használó áruházban járt, személyre szabott ajánlatot kapott, vagy mindkét típusú kommunikáció elérte.) Az értékelés során elsősorban saját fejlesztésű mutatószámukra, a Return on Customer-re fókuszálnak. A Connected Media eszközei igény esetén kiegészíthetőek a vasarloi-velemenyek.hu weboldal 13.000 paneltagjának feltett kérdésekkel is.

A módszer ismertetésekor a hagyományosnak számító POS-megoldások mellett kreatívabb – például világító, mozgóképes, mozgó, illatosított – eszközöket is bemutattak, ezeket folyamatosan vezetik majd be, de az ügyfelek egyedi igényeire is nyitottak. A Connected Media előnye lehet továbbá, hogy intenzívebb kommunikációt biztosít a márka és a kereskedő között, ezáltal az aktivitások jobban illeszkedhetnek a Tesco kategóriacéljaihoz, illetve a készlethiányok esélye is kisebb.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom