Kövess minket!

Marketing

Matterkind: új néven és új vezetővel folytatja a Cadreon

2020. május 5-én megalakult a Matterkind, az Interpublic Group (IPG) média és marketing technológiai egységének a Kinessonak az új vállalata.

A Matterkind kibővített és továbbfejlesztett célozható media aktivációs megoldásokat (ún. addressable média megoldások) és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, mely a közönségek megszólításánál és bevonásánál az embereket helyezi előtérbe, és jól értelmezhető valós üzleti eredményekre fókuszál csatornákon átívelően és azokon belül is.

A Matterkind megalapítása egy átalakulási folyamat harmadik állomása: az IPG által korábban felvásárolt Acxiom adatainak és a Kinesso piacvezető marketing technológiai fejlesztéseinek kiaknázásával a Matterkind lehető teszi a célozható aktivációt és közönség-fókuszú kampánykezelést a digitalis térben.

Az Acxiom és Kinesso révén a Matterkind okosabb, gyorsabb és hatékonyabb megoldásokat és eredményeket szállít. A korábbi Cadreon márkanév és szakértői csapat globálisan Matterkind néven folytatja mostantól.

A Matterkind közép- és kelet-európai központjának vezetésével Szeder Pétert bízták meg. Ács Tamás, a Cadreon CEE korábbi vezetője április közepén távozott a cégtől, karrierjét a K&H Banknál folytatja.

Péter több mint 20 éve dolgozik az IPG Mediabrandsnél és elődeinél. A UM Interactive online médiatervezőjeként kezdte pályáját, majd pár éves nemzetközi médiakoordinációs és offline médiatervezői tapasztalatszerzés után a Universal McCann digitális vezetője lett. 2008-ban a Havas Médiánál a digitális médiadivízió megalakításánál volt jelen, majd visszatért az IPG-hez, és az akkor megalakuló Fastbridge, majd később a REPRISE digital account directoraként dolgozott. Számos új szolgálatás és fejlesztés hazai bevezetésében vett részt (ökonometria modellezés, attribúciós modellezés, ügynökségi adatvizualizációs projektek). 2011. decemberében már programmatic kampányt szervezett a UPC megbízásából, és aktívan támogatta a Cadreon CEE megalapítását, segítette az indulását. Közel 10 éve a MAKSZ oktatási munkacsoportjának tagja, szervezi az egyetemi és főiskolai képzéseket, rendszeres előadásokat tart felsőoktatási intézményekben, konferenciákon, ügynökségi és ügyféltréningeken.

Feladata lesz a Matterkind megoldásainak piaci bevezetése, a megkezdett ügyfél- és ország expanzió további fejlesztése, beleértve a hazai szolgáltatás erősítését és a régiós központ EMEA szintre emelését is, amivel a budapesti iroda szerepe tovább erősödik.

Szeder Péter, Head of Matterkind CEE: “Nagy örömmel és lelkesedéssel veszem át a Matterkind CEE vezetését. Számos újdonság bevezetését tervezzük a következő időszakban, az egyre erősödő globális partnerkapcsolataink menedzselése pedig izgalmas kihívást jelent a számomra”

Erős Attila, Chief Digital Officer, IPG Mediabrands: „A Cadron CEE a globális hálózatunkon belül az egyik legjelentősebb, legfontosabb operáció lett az elmúlt 4 évben a jelentős regionális expanzió eredményeképp. Az utóbbi időben pedig több globális ügyfelünk régiókon átívelő programmatic központjává váltunk. A Matterkind megalakulásával ennek a megkezdett útnak a továbbvitelére Ács Tamás távozása után Szeder Péter a legalkalmasabb, aki a széleskörű digitális tapasztalatával, illetve a hálózatunkon belüli ismertségével, kedveltségével rendkívüli módon tudja támogatni ezt a törekvést.”

Ezzel párhuzamosan a napi működésben régóta terveztünk – és a méretünk is indokolja már – egy operatív vezetői pozíció létrehozását, amire Brecska Pétert, a Matterkind CEE kampány menedzseri csapatának vezetőjét nevezzük ki. Új pozíciójában a csapat zökkenőmentes működéséért, és a továbbra is a világ élvonalába tartozó célozható media aktivációs (addressable) tudás fejlesztéséért felel.

“A leköszönő Ács Tamásnak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a kezdeti sikeres évek után egy új, a korábbinál még eredményesebb pályára állította a Cadreont. Neki köszönhetően több, a hazai piacon máig egyedülálló szolgáltatással jelenhettünk meg és a kezdeti néhány országbó álló portfóliónk is 14 országosra bővült. Köszönjük Tamás munkáját és sok sikert kívánunk neki!” – mondta Erős Attila.

Marketing

GVH: ágazati gyorsvizsgálatokkal biztosították a járvány alatti reklámok tisztességességét

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022 első félévében is nagy hangsúlyt fektetett a magyar emberek védelmére, valamint a verseny tisztaságának biztosítására a nemzetgazdaság jelentős ágazataiban. A nemzeti versenyhatóság ágazati gyorsvizsgálataival biztosította a koronavírus-járvány alatti reklámok tisztességességét – tudatta a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

Közzétéve:

Az első hathavi eredményeket összegző, a magyar piaci versenyről szóló jelentés szerint a GVH hozzájárult ahhoz, hogy a verseny jótékony hatásainak köszönhetően közel felére csökkenjen az antigén gyorstesztek hazai kiskereskedelmi ára. Az építőipar területén tavaly megkezdett gyorsvizsgálatok sorozata is folytatódott, amely szintén az áremelkedések mérséklését szolgálja a versenytorzulások felszámolásával.

A GVH továbbra is kiemelt feladatként kezeli a fogyasztók tájékozott döntéseinek elősegítését az online és a hagyományos felületeken egyaránt – írták. Az elmúlt fél év középpontjában az influenszer-marketing gyakorlatai mellett az e-kereskedelem és az adatvagyon összefüggései álltak, amelynek kapcsán a versenyhatóság előremutató javaslatokkal élt a fogyasztói bizalom erősítése, illetve a hazai kkv-k fejlesztése érdekében – tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy

az összefonódások ellenőrzésekor a hatóság továbbra is a gyors ügyintézést tartotta szem előtt, melynek köszönhetően a GVH hatékonysága Európában továbbra is az élmezőnybe tartozik.

“A kötelezően ellátandó alapfeladataink mellett három olyan képessége is van a nemzeti versenyhatóságunknak, amely után nemzetközi szakmai érdeklődés mutatkozik. Az egyik az Európában is egyedülálló – a magyar kormánytól kapott – felhatalmazás a gyorsított ágazati vizsgálatok lefolytatására. A másik a környezetvédelem és versenyjog kapcsolatának kutatása, míg a harmadik a fogyasztói jóléti hasznok számszerűsítése, közgazdasági elemzése” – összegezte Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Idén is a hazai termékek hónapja az augusztus

Sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsítik a magyar árukat.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A  Magyar Termék Nonprofit Kft. kezdeményezésére indított akció idén az Abonett Kft., a Ceres Zrt., a Naszálytej Zrt., a Mészáros Borászat, a Haladás Mg. Zrt., a Fino-Food Kft., a Gyulahús Kft., a Sofidel Hungary Kft. és a Happy Chocolates Factory Zrt. termékeire összpontosít. Valamennyien használói a Magyar Termék védjegynek, amely a megbízhatóság valódi garanciája – írták közleményükben.

Az Aldi Magyarország marketingtámogatóként csatlakozik a kezdeményezéshez, amely

sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsíti a védjegyes árukat.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a nyár utolsó hónapja a belföldi termékek közös ünnepe lehet. Benedek Eszter az időzítést azzal indokolta, hogy az államalapítás ünnepe és az új kenyér hagyománya jó alkalmat ad a magyar értékek bemutatására – olvasható a közleményben.

A hazai termékek hónapját tavaly hirdette meg először a Magyar Termék Nonprofit Kft. Akkori közleményük szerint a kezdeményezés a gyártók és a kereskedők összefogását erősítő Vedd a hazait! Védd a hazait! kampány folytatása. A kezdeményezést azért látták akkor időszerűnek, mert a Magyar Termék védjegy iránt évről évre többen érdeklődnek, és a környezetvédelmi elvárások miatt is egyre népszerűbb a belföldön készült áru.

Tovább olvasom

Marketing

Az utazó magazin idén is díjazta a legjobb turisztikai szolgáltatókat

Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait hétfőn Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Közzétéve:

MTI/Kovács Anikó

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót – jelezte.

Közölte, felméréseik azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére sikeresek, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

Az MTÜ-nek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtól (NTAK) naponta érkező statisztikák alapján pontos információja van a vendégek költéseiről, tartózkodási helyéről, idejéről, illetve a küldő országról – jelezte a vezérigazgató-helyettes.

Idén az ágazatban éves szinten 37 millió vendégéjszakát várnak, ami alig 10 százalékkal marad el a járvány előttitől – mondta.

Kiemelte: a vendégek által legjobban kedvelt szolgáltatókat a magazin elismerései tükrözik.

Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, hogy

az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket.

Az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, Az év állatbarát szállodája a Dráva Hotel Thermal Resort, Az év felnőttbarát szállodája a Duna Relax & Event Hotel, Az év wellness szállodája a Hotel Golden Lake Resort. Az év gyógyszállodája elismerést a Hotel Karos Spa, Az év üzleti szállodája díjat a Corinthia Hotel Budapest, Az év városi szállodája díjat a Hotel Budapest kapta. Az év turisztikai üzemeltetője az Eventrend Group, Az év turisztikai szervezete a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., Az év turisztikai szakembere Géher Zoltán szállodaigazgató, Az év turisztikai városa Szeged lett, Az év légitársasága a Wizzair. Az év utazási irodája a Z(s)eppelin Utazási Iroda, Az év fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló, Az év víziparkja az Aquaworld. Az év fővárosi étterme az És lett, Az év szállodai étterme pedig a Láng Bistro & Grill (Hilton Budapest), Az év vidéki étterme a balatonszemesi Kistücsök lett.

Az év határon túli területekre utaztató irodája a Kárpáteurópa Utazási Iroda, Az év erdélyi magyar szálláshelye a Gyimesi Skanzen Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Pethő Étterem, Az év felvidéki magyar szálláshelye a Kék hal étterem és panzió, Az év felvidéki magyar étterme a St. Petrus Vini, Az év vajdasági magyar szálláshelye a Vila Elizabet, Az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem, Az év muravidéki magyar szálláshelye a Panonska Vas, Az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi, Az év horvátországi magyar szálláshelye a Piros-Étterem Piros Csizma, Az év horvátországi magyar étterme a Restoran Citadella. A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese (k) gratulál az Év Turisztikai Szervezete díjat elnyerő Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. képviselőjének Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjainak átadásán Budapesten 2022. július 18-án.

Tovább olvasom