Kövess minket!

Marketing

Márton Szabolcs: Young Cannes Lions – hogyan tovább?

2019. március 26-28 között zajlott öt kategóriában a Young Cannes Lions előválogató verseny, amellyel kapcsolatban a Republic Group kreatívigazgatója erős kritikát fogalmazott meg.

2019. március 26-28 között zajlott öt kategóriában a Young Cannes Lions előválogató verseny, amellyel kapcsolatban Márton Szabolcs a Republic Group kreatívigazgatója erős kritikát fogalmazott meg az U30 nevű, fiatal kreatívoknak szóló Facebook csoportban. Az állásfoglalás komoly indulatokat kavart a szakmában, melynek következtében a verseny szervezői egy témakibontó kerekasztal-beszélgetést szerveztek. Márton Szabolcs vitaértékelő levelét lapunknak is elküldte, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Young Cannes Lions – hogyan tovább?

Minden egy poszttal kezdődött és egy előremutató beszélgetéssel folytatódott. Két héttel ezelőtt első felindultságomban írtam egy üzenetet a Young Cannes Lions hazai előválogatójával kapcsolatban. Felindultságom nem az eredménynek, hanem a versennyel, a verseny lebonyolításával kapcsolatos meglátásaimnak volt a lenyomata. Természetesen nem a versenyzők ellen, a versenyzőkért szálltam síkra. Győztesekért és mindenki másért. Fontosnak gondoltam, hogy tisztán lássák a verseny működését, hogy senkiben ne fogalmazódhassanak meg kételyek, hogy kapjanak visszajelzést, hogy megértsék a döntéseket, hogy tanuljanak a hibákból, hogy jövőre erősebb, professzionálisabb pályamunkákkal álljanak elő. Még fontosabbnak tartom, hogy a világ legrangosabb kreatív versenyének előválogatója transzparens, korrekt, mindenki számára egyenlő feltételeket biztosító megmérettetés legyen.

A hangnem nem volt a leghelyénvalóbb, de a szándék nemes volt, a meglátásaimat, a véleményemet ma is vállalom.

A kezdeti online hadakozást egy izgalmas, előremutató, már offline beszélgetés követte, aminél nem volt kérdés, hogy kiállok és vállalom a vitát. Az este a kezdeti feszültségek után kifejezetten konstruktívra sikeredett, elhangzottak érvek, ellenérvek, születtek jó gondolatok, ötletek, amik mind-mind segíthetik a következő évi versenyt átláthatóbbá és magasabb színvonalúvá emelni.

Köszönöm mindenkinek, aki eljött és hozzátette gondolatait a témához. Köszönet a zsűritagoknak, különösen Kenczler Marcinak, hogy érteni akartak, hogy őszintén elmondták észrevételeiket. Köszönöm Marosi Gergőnek a moderálást, ami végig objektív és szakmai volt.

Örülök a munkacsoport létrejöttének és annak, hogy úgy álltunk fel, hogy értékes, progresszív ötletek születtek, zsűrizéssel, anonimitással, értékeléssel, a briefeket adó partnerekkel, szponzorációval kapcsolatban. A célom ez volt és nem több. Köszönöm, hogy partnerek voltatok ebben.

Gratulálok a nyerteseknek, sok sikert kívánok nekik a franciaországi megmérettetéshez.

Optimistán várva a jövő évi versenyt:

Márton Szabolcs

Republic Group

kreatívigazgató és vezetőségi tag

Márton Szabolcs a Republic Group kreatívigazgatója - Fotó: Republic
Márton Szabolcs a Republic Group kreatívigazgatója – Fotó: Republic

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom