Kövess minket!

Marketing

Legyél designer, matematikus és exceltudós

A médiaügynökségi munka nagyon nem olyan, mint tíz éve volt. Erről Eipl Vilmos beszélt A hatékony kommunikáció napja konferenciánkon.

Eipl Vilmos

A médiatervezés és a médiaügynökségi piac változásairól, az alkalmazkodás szükségességéről beszélt A hatékony kommunikáció napja konferenciánkon Eipl Vilmos, a Vizeum Account Directora. A változások forrása mindig a piac más és más szereplője, bizonyos dolgokat a fogyasztó, bizonyos dolgokat pedig a médiatulajdonosi vagy éppen a marketinges oldal átalakulása miatt kell meglépni.

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a médiaügynökségeknek alkalmazkodniuk kell, ami jelentős részben új kompetenciákat és eszközöket igényel. Nem elég már elérést számolni és demográfiai ismérvekkel leírni a fogyasztókat, mostanra a minőségi ismérvek is felértékelődnek. Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus médiatervezést felváltja a kommunikáció tervezés, aminek egyébként a korábbiaknál jóval komplexebb feladatokat kell megoldania.

10 éve a médiatervezés -és vásárlás konkrét briefekre adott választ, s ez a válasz elsősorban optimalizálás volt. Mostanra a kommunikációtervezés keretében bonyolultabb briefekkel kell megbirkózni, és ehhez nem elég médiatervezőnek lenni, hanem jó, ha a szakember egyszerre analitikus, matematikus, exceltudós és egy kicsit designer is – mondta el Eipl Vilmos.

Bár évek óta a multiplatform kampányok szükségességéről esik szó, a szakember meglátása szerint még mindig inkább csak az egyes médiatípusok önálló tervezéséhez állnak rendelkezésre megfelelő eszközök. Ellenpéldaként hozta saját ügynökségi eszköztárukból a Consumer Connection System eszközt, amely marketing-, média- és fogyasztói kutatások eredményeit összegzi.

A másik fejtörést okozó tényező a növekvő ROI-központúság. Önmagában érthető, hogy az ügyfelek mind inkább szeretnék látni és elemezni a marketing- és médiaberuházásaik konkrét eredményességét, és erre az ügynökségek fel is készültek eszköz szinten. Ahhoz azonban, hogy valóban a megtérülést szem előtt tartva lehessen tervezni és a hatásokat utólagosan vizsgálni, ahhoz a szakember szerint az ügyfeleknek is felkészültebbnek kell lenniük, illetve el kell fogadniuk, hogy több és mélyebb információt kell megosztaniuk az ügynökségi partnerekkel.

Mint elmondta, a Vizeumnál vannak olyan ügyfelek, amelyek hajlandóak a mélyebb információk megosztására, de olyanok is, akik nem tudják vagy akarják meglépni ezt. Hozott konkrét pozitív példát is az ügyfélnyitottságra, hozzátéve: arról sikerült a márkatulajdonost meggyőzni, hogy miért jó az információmegosztás magasabb foka, s milyen számszerűsíthető eredményei vannak a szorosabb együttműködésnek, az új eszközök használatának, de teljeskörű változást azért nehéz elérni.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom