Kövess minket!

Marketing

Ismét Cannes Lions Budapesten

A reklámszakma egyik legrangosabb nemzetközi fesztiválja, a Cannes Lions idei, győztes alkotásaiból álló kiállítás ismét Magyarországra érkezik. A díjazott alkotásokat szeptember 26-án, egy gálaest keretében lehet a Budapest Music Centerben megtekinteni.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) szervezésében immár harmadik alkalommal rendezik meg a Cannes Lions kiállítást. A szövetség még 2011-ben kapta a megbízást a fesztivál hazai képviseletére, melynek keretén belül többek között a Young Lions előválogatót, valamint a Cannes-i verseny győztes alkotásaiból rendezett kiállítást is szervezi.

Az idei esemény szeptember 26-án, a főként koncerteknek helyszínt biztosító Budapest Music Centerben (BMC) lesz. A nagyközönség napközben tekintheti meg a Press, Outdoor, Media, Direct és Cyber kategóriák Arany Oroszlánt nyert alkotásait, majd este 7 órától már csak az előzetesen regisztrált érdeklődők látogathatják a kiállítást, melynek megnyitóján több előadás is hallható lesz. A hivatalos köszöntők után megszólalnak az idei Young Lions, a Cannes-i fesztivál 28 éven aluli fiatalok számára rendezett versenyének magyar résztvevői, akik közül a Cyber kategóriában indult csapat bronz díjjal tért haza.

Az est fénypontja azonban kétségkívül az argentin származású szakember, Mariano Duhalde, az idei Cannes-i fesztivál zsűritagjának előadása lesz: Duhalde a Havas Worldwide Spanyolország vezető kreatívigazgatója, aki pályafutása során számtalan díjat nyert ügynökségének többek között olyan nagy nemzetközi reklámversenyeken mint a Cannes Lions, Clio Awards, New York Festivals, Effie Awards, LIAA Awards, The One Show, D&AD, El Ojo de Iberoamerica, FIAP, Golden Awards of Montreux, stb. Előadása alatt saját meglátásait fogja megosztani a közönséggel azzal kapcsolatban, hogyan válhat egy olyan kis ország, mint Magyarország sikeresebbé a nemzetközi fesztiválokon, mitől lesz valaki kreatív „nagyágyú”, valamint, mik a Cannes-i fesztivál zsűrije által elvárt kreatív színvonal ismérvei.

A megnyitó beszédek után kerül sor a Cannes-i fesztivál Film, Film Craft és a Titanium & Integrated kategóriák győztes alkotásainak levetítésére. A kiállításra a belépés ingyenes, ami a MAKSZ és Magyar Telekom szakmai összefogásának, valamint a TV2, a BMC, a Kreatív szaklap, a BrandTrend és a kirowski Isobar partnerségének köszönhető.

A Cannes Lions a legrangosabb és legnagyobb nemzetközi reklámfesztivál, amelyet idén júniusban 60. alkalommal rendeztek meg a dél-franciaországi fürdővárosban. Ebben az évben 16 kategóriában 92 országból 35 765 nevezés érkezett, ami a fesztivál történetében rekordnak számít.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom