Kövess minket!

Marketing

Internet mindenkinek

Az Ericsson közzétette 24. éves Fenntarthatósági és vállalati felelősségvállalási jelentését.

Az ENSZ által kidolgozott fenntartható fejlődési célokat használva keretrendszerként, a jelentés három területen összegezi az Ericsson által elért eredményeket: az üzlet; az energia, környezet és klímaváltozás; valamint internet mindenkinek kezdeményezések terén.

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója elmondta: „Amellett, hogy internet hozzáférés biztosítása a világ lakosságának komoly üzleti lehetőség is, a fenntartható fejlődési célok elérésének is hatásos módját jelentheti. A portfóliónk, az ügyfeleink és a fenntarthatóság összekapcsolásával egy erős és nyereséges vállalatot építünk a jelen és a jövő számára.”

Az Ericsson elkötelezett a magas szintű energiahatékonyság elérése iránt, többek között ezért is összpontosít az 5G-technológia bevezetésére, emellett pedig a dízelfelhasználás drámai csökkentésére és arra, hogy az Ericsson Radio System platform továbbra is a legenergiahatékonyabb megoldás maradjon a piacon. Az Ericsson 5G-termékportfóliója 5 éven belül tízszer energiagazdaságosabb lesz, mint a 4G.

Az Ericsson és a Telenor közös pilóta projektje a Pure Solar, melyet a vállalatok Myanmarban valósítottak meg, és melynek részeként telepítették a világ első 500 wattos, napenergiával működő állomását. A napenergiával működő helyszín már 1 év működés után gazdaságosabbnak bizonyult, mint a dízelt használó alternatíva.

A cég az elmúlt öt évben alkalmazottanként 45%-kal csökkentette a széndioxid-kibocsátását olyan területek megcélzásával, mint az üzleti utazások csökkentése, a termékszállítás átalakítása és az Ericsson létesítményeinek energiafelhasználásának ésszerűsítése.

„Ha a Föld további 4 milliárd emberének online hozzáférésének biztosításáról beszélünk, akkor a szélessávú mobilkapcsolatok megkerülhetetlenné válnak” – mondta el Elaine Weidman-Grunewald, az Ericsson fenntarthatósági igazgatója. „Ennek a leggyorsabb és leghatékonyabb módja, ha lehetővé tesszük a 2G-ről 3G-re és 4G-re történő költséghatékony fejlesztéseket, emellett arra is összpontosítunk, hogy olyan megoldásokat biztosítunk ügyfeleink számára, amelyek megfizethetőek és hozzáférhetőek mindenki számára.”

Az Ericsson 2016-ban elindított egy új szélessávú mobilkapcsolati megoldáscsomagot, amelynek esetében a működtetés összköltsége akár 40%-kal is kevesebb lehet. Ez azokon a piacokon is megvalósíthatóvá teszi a szélessávú befektetéseket, ahol alacsonyabb a felhasználónkénti bevétel, így több ember férhet hozzá az internethez.

Az Ericsson’s Technology for Good kezdeményezései most már 89 millió ember életére vannak pozitív hatással az olyan programokon keresztül, mint a Connect To Learn és az Ericsson Response. A Connect To Learn globális oktatási kezdeményezés 23 országban van jelen és több mint 80 000 hallgató élvezheti az előnyeit.

2016 októberében a Matthew hurrikán következtében Haitin kialakult krízishelyzetre az Ericsson Response önkéntesei vészhelyzeti távközlési felszereléseket telepítettek és futtattak, illetve műszaki szakértői segítséget nyújtottak a humanitárius segélyszervezetek számára.

A cég számára a felelős üzletvitel alapvető része vállalati értékeknek.

2016-ban az Ericsson Csoport megtette az első nyilatkozatát a modernkori rabszolgaságról és emberkereskedelemről. A vállalatnál zéró tolerancia elv van érvényben a korrupcióval szemben, és 2016 során jelentősen megerősítette a korrupcióellenes programját.

Az Ericsson fenntarthatósági jelentése harmadik éve készül az ENSZ „Üzleti élet és az emberi jogok vezérelvei” keretrendszerének megfelelően – és továbbra is az egyetlen vállalat az infokommunikáció terén, amely így tesz. A World Childhood Foundation alapítvánnyal együtt elindított egy mobilos oktatóalkalmazást a szülők, a tanárok és a gondviselők számára a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések elkerülése és észlelése érdekében.

Marketing

Húsz busz árát égette el eddig a főváros a reklámtenderen

Tovább tart a fejetlenség a BKV reklámtendere kapcsán: a két év halogatás után szeptember elején végre kiírt eljárás mindössze alig egy hónapot ért meg és október közepén már vissza is vonták.

Közzétéve:

MTI/Kovács Tamás

A pályázati dokumentációban az olvasható, hogy a közbeszerzést eredménytelennek minősítették, de “valószínűsíthetően” megismétlik majd – számol be róla a Világgazdaság. Hozzáteszik: az okokról a tömegközlekedési vállalat azt írta a Népszava megkeresésére, hogy az érdeklődő cégek részéről számos kérdés és észrevétel érkezett a társaság felé, ebből kifolyólag szükségessé vált a kiírás újbóli áttekintése. Erre viszont az ajánlattételi határidő közelsége miatt már nem volt lehetőség, ezért inkább visszavonulót fújtak.

A döntés változatlanul fenntartja a 2019 novemberében létrejött, Budapest és a BKV költségvetése szempontjából kifejezetten hátrányos állapotot. Az akkor frissen főpolgármesterré választott Karácsony Gergely első intézkedéseinek egyikeként megtorpedózta a már csak aláírásra váró reklámtendert. A még a Tarlós érában – hosszas huzavona után – lebonyolított közbeszerzésre a francia hátterű multi, a JCDecaux Hungary Zrt. (JCD) érvényes ajánlatot nyújtott be és

havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek négy plusz opcionálisan további négy évre szóló hasznosítási jogáért.

Csakhogy erre a pénzre máig nem ismert indokból a közgyűlés a főpolgármester indítványára nemet mondott, a megállapodás megszületését pedig egy határozattal ellehetetlenítette.

Ezzel érvényben maradt az az évtizedes modell, hogy a budapesti tömegközlekedés reklámfelületeit a Peron Reklám Kft. és a Promix Zrt. hasznosítja, amelyért havonta összesen 63,7, évente tehát körülbelül 765 millió forintot szed be a főváros a két cégtől. Ez körülbelül két és félszer kevesebb annál, mint amit a JCD ajánlott.

Karácsony Gergely ugyan azonnal megígérte, hogy új közbeszerzést folytatnak le a tárgyban, amely eredményeképp jóval magasabb összeghez jut majd hozzá Budapest, mindez azonban máig nem valósult meg. Sőt, az immáron szinte napra pontosan két éve tartó helyzet súlyos veszteségeket termel: a BKV naponta nagyjából 2,6 millió, havonta mintegy 80 millió, évente csaknem egy milliárd forintot bukik.

Tehát ebben az ügyben 2019 novemberétől 2021 októberéig majdnem kétmilliárd forintot égetett el a városvezetés, miközben a Covid-járvány nyomán bezuhant utasforgalom enyhítésére a tömegközlekedésnek minden forintra szüksége lenne. Nem beszélve arról, hogy a folyamatosan járműproblémákkal küszködő BKV-nak ebből az összegből hozzávetőlegesen húsz, teljesen új buszt is lehetett volna vásárolni.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszainak forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án

Tovább olvasom

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom