Kövess minket!

Marketing

Interaktív fesztivál-kampányban a Telekom

A VOLT-on nagyon bejött a Telekomnak az Instagram-kampány, így hát a Balaton Soundon is elsütik az ötletet. De más aktivitásokkal is készültek. Internetkamion, koktélok, élő streaming, buszos transzfer..

Nagyon bejött a kirowski Isobar Instagram játéka a VOLT-on, amelyet a Magyar Telekomnak fejlesztett ki: a fesztiválozók közel 4 ezer „élményt” töltöttek fel az y2013.hu-ra és több mint 5 és fél ezer csúszda animgif készült.

Telekom-kitelepülés (fotó: Kreatív)

A feltöltött fotók mennyiségéből látszik, hogy nem csak a vizuális imázskampánynak, de a helyszíni aktivitásnak is abszolút megvan a létjogosultsága a fesztiválokon – és ezt a lehetőséget a telekommunikációs piac márkái nagyon jól tudják hasznosítani.

Hasonló fogadtatása számítanak a már javában tartó Balaton Soundon és a július végi Campus Fesztiválon is. A y2013.hu-n fut újra többek közt az „élménnyel fizetős” Instagram játék, melynek lényege, hogy a #cashtag címkével ellátott, „instás” fotókért különféle fesztivál-kellékekhez (strandpapucs, fesztiválpárna, napszemüveg) vagy koktélokhoz juthatnak a fesztiválozók a telco cég színeivel megegyező kisbusznál. Az élményfolyam, illetve az élményekért cserébe kapható fesztivál-kellékek az y2013.hu oldalon vannak fent, ahol a fotózók saját Instagram nevükre keresve azt is megnézhetik, hogy a képeikért mi mindent kaphatnak.

A Magyar Telekom egyébként a VOLT névadó szponzora, a Sound-on és a Campuson pedig szponzor: így a magenta szín mindenhol megjelenik a fesztiválokon. A kirowski Isobar magenta színű Csúszdája – amely már tavaly is nagy siker volt – idén megint az egyik bejutási mód volt a VOLT-on, sőt extraként a becsúszókról GIF-ek is készültek. Ahogy a VOLT-on is, a Soundon és a Campuson további magenta installációk is lesznek: Magyar Telekom internetkamion fényvezérlésselés a már említett VW kisbusz, amelynél az Instagramra feltöltött fesztiválélmények koktélokra válthatók át. A szolgáltató kisebb buli helyszíneket is felállít.  A fenntartható fejlődés jegyében a fesztiválokon van telekomos, újrahasznosítható re-pohár is; valamint a Telekom a hello holnap! CSR-programmal is jelen volt a VOLT-on tematikába illeszkedő robotépítő aktivitással: kortárs magyar képzőművészek használt telefonokból állítottak össze robotot.

Élő streaming a Soundról is

A Telekom és a Ustream együttműködésének köszönhetően számos koncert streaming közvetítését követni lehet a www.telekom.hu/fesztivalok oldalon. Aki letölti a Balaton Sound alkalmazást, az a mobilján is egyszerűen elérheti a koncerteket (a streaming a More/Továbbiak menüpontból érhető el).

A Telekom Teraszon esténként elektronikus zenével, napközben lounge hangulattal, 4G mobilinternettel és további izgalmas fesztiválélményekkel várja a Balaton Sound látogatóit a távközlési óriás. Akik különleges, mozgó partyfotókat szeretnének készíteni, azok a “Gif it to me” fotósok segítségével ezt is megtehetik. Akik pedig csak egy kis ejtőzésre vágynak, azok a kempingben a hatalmas, magentába játszó spirál árnyékában pihenhetik ki a Defender DJ aktív közreműködésével átmulatott éjszakákat.

A fesztiválra utazók kényelmét szolgálja a Déli pályaudvar Volán buszmegállója és a Zamárdi Volán megállója között közlekedő ingyenes Telekom busz is, melyen 45 fő számára biztosítanak helyet. Üzemel ezenkívül egy kisbuszos transzfer is a fesztiválterület és Zamárdi vasútállomás között, ugyancsak a cég támogatásával.

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom