Kövess minket!

Marketing

Íme egy eszköz, amely képessé tesz a gondolatolvasásra

A MindTitude egy olyan különleges, valósidejű mérést is lehetővé tevő kutatóeszköz, mely egységes mérési rendszerének köszönhetően későbbi összehasonlításra is alkalmas eredményeket nyújt. Bár MindTitude alapvetően piackutatási módszer, alkalmazható a szervezeten belüli kutatások elvégzésére is.

A fogyasztókkal és alkalmazottakkal kapcsolatos állandó dilemma, hogy vajon mi jár a fejükben? Mit gondolnak a cégről valójában és mivel lehet őket megtartani? A MindTitude alkotói ezekből a kérdésekből kiindulva dolgoztak ki egy olyan kutatási módszert, mely arra használható, hogy a vállalatok képesség váljanak a vásárlók gondolataiban való olvasására és következtetéseket vonhassanak le a jövőre nézve.

Hogyan lehetséges az emberek fejében olvasni?

A MindTitude kutatási technológiája több évtizedes fejlesztés eredménye, melynek során a módszert a Prime Solutions Kft. magyar egyetemek (Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem) pszichológiai, gazdasági, marketing és kommunikációs szakjaival együttműködve tesztelte.

A MindTitude olyan piackutatási módszert kínál, ami gyors (real-time adatgyűjtés és feldolgozás), költséghatékony, alapos, egyszerű, könnyen értelmezhető és komparatív. Bármilyen üzleti területen hatékonyan alkalmazható, akár szervezetek, pártok számára is. A piackutatás a vállalkozások menedzselésének magától értetődő része.

A gyors feldolgozás mellett a módszer további előnye, hogy képes több dimenziós attitűdkutatásra, azaz vizsgálja az emberek válaszait affektív (emocionális), kognitív (ismereti) és konatív (viselkedéses) szinten is, úgy hogy a különböző dimenziókat összeveti és feltárja a mélyebb ok – okozati összefüggéseket is. A szoftver képes például rávilágítani a versenytárs erősségeire és gyengeségeire, valamint a vizsgált terméket összehasonlítva a versenytárséval, rámutatni a vizsgált márka potenciális piaci lehetőségeire, vagy épp várható hanyatlásának okaira.

A MindTitud rendelkezik egy úgynevezett attitűd bankkal, mely segítségével egy mesterséges önfejlesztő intelligencián alapuló eszköz révén minden mindennel összehasonlíthatóvá válik. A MindTitude további előnye, hogy a rendszerből könnyen kiexportálhatók a vizuális ábrák, diagramok, grafikonok, melyek könnyen értelmezhetők, az ügyfél könnyedén beillesztheti saját prezentációjába, riportjába, illetve ezekhez értelmezési segédletet is talál a felhasználó. A rendszerben végzett korábbi kutatások egymással is gyorsan összevethetők, így könnyű follow-up kutatásokat végezni majd összehasonlítani a különböző időpontokban beérkezett adatokat.

Milyen területeken alkalmazható a MindTitude?

A MindTitude által kínált módszer alkalmas imázsvizsgálat (termék, szolgáltatás, reklám, vagy személy esetében), használható „jövőkutatási” eszközként (megmutatja egy új termék, reklám stb. várható fogadtatását), 360°-os vizsgálatokra (mely területeket lát másként a cég, mint fogyasztói?), de új piaci szereplők, start-upok számára is ajánlott.

A reklám- és marketingszakemberek számára képes bizonyos problémákat, veszélyeket előre jelezni, melyre a szervezet a kapott információk birtokában fel tud készülni, el tudja őket kerülni vagy akár kialakulásukat is meg tudja előzi. Hasznos lehet a módszer politikai PR-rel foglalkozó szakmabeliek számára is, mivel az azonnali adatfeldolgozási lehetőség támogatja a gyors döntéshozást és reakciót.

A szervezeten belül segít a problémák feltárásában és előrejelzésében, mérhető vele a motiváció, lojalitás, illetve segít detektálni ezek növelésének eszközeit is, azaz rávilágít, hogy melyik munkavállaló esetén mi a leghatékonyabb, perszonalizált eszköz.

A MindTitude többek között abban tér el más kutatási módszerektől, hogy komplex elemzésekre is alkalmas. Hasznáható a saját márka összehasonlítására a versenytárs márkájával, 3 dimenziós kvantitatív SWOT analízissel, célcsoportok szerinti attitűdvizsgálatra (a kor, a nem, a lakhely és más adatok figyelembe vételével), és mindezeket korábban végzett más vizsgálatokkal is képes összevetni. Az attitűdbank használatával lehetőséget nyújt a vizsgált tárgyak emocionális hierarchiájának felállítására, vagy a lemorzsolódás okainak feltárására is. Mindezek révén olyan ok-okozati összefüggéseket képes a rendszer kimutatni, amire más kutatási módszerrel ezidáig nem volt lehetőség.

Marketing

GVH: ágazati gyorsvizsgálatokkal biztosították a járvány alatti reklámok tisztességességét

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022 első félévében is nagy hangsúlyt fektetett a magyar emberek védelmére, valamint a verseny tisztaságának biztosítására a nemzetgazdaság jelentős ágazataiban. A nemzeti versenyhatóság ágazati gyorsvizsgálataival biztosította a koronavírus-járvány alatti reklámok tisztességességét – tudatta a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

Közzétéve:

Az első hathavi eredményeket összegző, a magyar piaci versenyről szóló jelentés szerint a GVH hozzájárult ahhoz, hogy a verseny jótékony hatásainak köszönhetően közel felére csökkenjen az antigén gyorstesztek hazai kiskereskedelmi ára. Az építőipar területén tavaly megkezdett gyorsvizsgálatok sorozata is folytatódott, amely szintén az áremelkedések mérséklését szolgálja a versenytorzulások felszámolásával.

A GVH továbbra is kiemelt feladatként kezeli a fogyasztók tájékozott döntéseinek elősegítését az online és a hagyományos felületeken egyaránt – írták. Az elmúlt fél év középpontjában az influenszer-marketing gyakorlatai mellett az e-kereskedelem és az adatvagyon összefüggései álltak, amelynek kapcsán a versenyhatóság előremutató javaslatokkal élt a fogyasztói bizalom erősítése, illetve a hazai kkv-k fejlesztése érdekében – tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy

az összefonódások ellenőrzésekor a hatóság továbbra is a gyors ügyintézést tartotta szem előtt, melynek köszönhetően a GVH hatékonysága Európában továbbra is az élmezőnybe tartozik.

“A kötelezően ellátandó alapfeladataink mellett három olyan képessége is van a nemzeti versenyhatóságunknak, amely után nemzetközi szakmai érdeklődés mutatkozik. Az egyik az Európában is egyedülálló – a magyar kormánytól kapott – felhatalmazás a gyorsított ágazati vizsgálatok lefolytatására. A másik a környezetvédelem és versenyjog kapcsolatának kutatása, míg a harmadik a fogyasztói jóléti hasznok számszerűsítése, közgazdasági elemzése” – összegezte Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Idén is a hazai termékek hónapja az augusztus

Sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsítik a magyar árukat.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A  Magyar Termék Nonprofit Kft. kezdeményezésére indított akció idén az Abonett Kft., a Ceres Zrt., a Naszálytej Zrt., a Mészáros Borászat, a Haladás Mg. Zrt., a Fino-Food Kft., a Gyulahús Kft., a Sofidel Hungary Kft. és a Happy Chocolates Factory Zrt. termékeire összpontosít. Valamennyien használói a Magyar Termék védjegynek, amely a megbízhatóság valódi garanciája – írták közleményükben.

Az Aldi Magyarország marketingtámogatóként csatlakozik a kezdeményezéshez, amely

sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsíti a védjegyes árukat.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a nyár utolsó hónapja a belföldi termékek közös ünnepe lehet. Benedek Eszter az időzítést azzal indokolta, hogy az államalapítás ünnepe és az új kenyér hagyománya jó alkalmat ad a magyar értékek bemutatására – olvasható a közleményben.

A hazai termékek hónapját tavaly hirdette meg először a Magyar Termék Nonprofit Kft. Akkori közleményük szerint a kezdeményezés a gyártók és a kereskedők összefogását erősítő Vedd a hazait! Védd a hazait! kampány folytatása. A kezdeményezést azért látták akkor időszerűnek, mert a Magyar Termék védjegy iránt évről évre többen érdeklődnek, és a környezetvédelmi elvárások miatt is egyre népszerűbb a belföldön készült áru.

Tovább olvasom

Marketing

Az utazó magazin idén is díjazta a legjobb turisztikai szolgáltatókat

Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait hétfőn Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Közzétéve:

MTI/Kovács Anikó

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót – jelezte.

Közölte, felméréseik azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére sikeresek, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

Az MTÜ-nek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtól (NTAK) naponta érkező statisztikák alapján pontos információja van a vendégek költéseiről, tartózkodási helyéről, idejéről, illetve a küldő országról – jelezte a vezérigazgató-helyettes.

Idén az ágazatban éves szinten 37 millió vendégéjszakát várnak, ami alig 10 százalékkal marad el a járvány előttitől – mondta.

Kiemelte: a vendégek által legjobban kedvelt szolgáltatókat a magazin elismerései tükrözik.

Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, hogy

az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket.

Az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, Az év állatbarát szállodája a Dráva Hotel Thermal Resort, Az év felnőttbarát szállodája a Duna Relax & Event Hotel, Az év wellness szállodája a Hotel Golden Lake Resort. Az év gyógyszállodája elismerést a Hotel Karos Spa, Az év üzleti szállodája díjat a Corinthia Hotel Budapest, Az év városi szállodája díjat a Hotel Budapest kapta. Az év turisztikai üzemeltetője az Eventrend Group, Az év turisztikai szervezete a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., Az év turisztikai szakembere Géher Zoltán szállodaigazgató, Az év turisztikai városa Szeged lett, Az év légitársasága a Wizzair. Az év utazási irodája a Z(s)eppelin Utazási Iroda, Az év fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló, Az év víziparkja az Aquaworld. Az év fővárosi étterme az És lett, Az év szállodai étterme pedig a Láng Bistro & Grill (Hilton Budapest), Az év vidéki étterme a balatonszemesi Kistücsök lett.

Az év határon túli területekre utaztató irodája a Kárpáteurópa Utazási Iroda, Az év erdélyi magyar szálláshelye a Gyimesi Skanzen Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Pethő Étterem, Az év felvidéki magyar szálláshelye a Kék hal étterem és panzió, Az év felvidéki magyar étterme a St. Petrus Vini, Az év vajdasági magyar szálláshelye a Vila Elizabet, Az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem, Az év muravidéki magyar szálláshelye a Panonska Vas, Az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi, Az év horvátországi magyar szálláshelye a Piros-Étterem Piros Csizma, Az év horvátországi magyar étterme a Restoran Citadella. A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese (k) gratulál az Év Turisztikai Szervezete díjat elnyerő Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. képviselőjének Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjainak átadásán Budapesten 2022. július 18-án.

Tovább olvasom