Kövess minket!

Marketing

Íme egy eszköz, amely képessé tesz a gondolatolvasásra

A MindTitude egy olyan különleges, valósidejű mérést is lehetővé tevő kutatóeszköz, mely egységes mérési rendszerének köszönhetően későbbi összehasonlításra is alkalmas eredményeket nyújt. Bár MindTitude alapvetően piackutatási módszer, alkalmazható a szervezeten belüli kutatások elvégzésére is.

A fogyasztókkal és alkalmazottakkal kapcsolatos állandó dilemma, hogy vajon mi jár a fejükben? Mit gondolnak a cégről valójában és mivel lehet őket megtartani? A MindTitude alkotói ezekből a kérdésekből kiindulva dolgoztak ki egy olyan kutatási módszert, mely arra használható, hogy a vállalatok képesség váljanak a vásárlók gondolataiban való olvasására és következtetéseket vonhassanak le a jövőre nézve.

Hogyan lehetséges az emberek fejében olvasni?

A MindTitude kutatási technológiája több évtizedes fejlesztés eredménye, melynek során a módszert a Prime Solutions Kft. magyar egyetemek (Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem) pszichológiai, gazdasági, marketing és kommunikációs szakjaival együttműködve tesztelte.

A MindTitude olyan piackutatási módszert kínál, ami gyors (real-time adatgyűjtés és feldolgozás), költséghatékony, alapos, egyszerű, könnyen értelmezhető és komparatív. Bármilyen üzleti területen hatékonyan alkalmazható, akár szervezetek, pártok számára is. A piackutatás a vállalkozások menedzselésének magától értetődő része.

A gyors feldolgozás mellett a módszer további előnye, hogy képes több dimenziós attitűdkutatásra, azaz vizsgálja az emberek válaszait affektív (emocionális), kognitív (ismereti) és konatív (viselkedéses) szinten is, úgy hogy a különböző dimenziókat összeveti és feltárja a mélyebb ok – okozati összefüggéseket is. A szoftver képes például rávilágítani a versenytárs erősségeire és gyengeségeire, valamint a vizsgált terméket összehasonlítva a versenytárséval, rámutatni a vizsgált márka potenciális piaci lehetőségeire, vagy épp várható hanyatlásának okaira.

A MindTitud rendelkezik egy úgynevezett attitűd bankkal, mely segítségével egy mesterséges önfejlesztő intelligencián alapuló eszköz révén minden mindennel összehasonlíthatóvá válik. A MindTitude további előnye, hogy a rendszerből könnyen kiexportálhatók a vizuális ábrák, diagramok, grafikonok, melyek könnyen értelmezhetők, az ügyfél könnyedén beillesztheti saját prezentációjába, riportjába, illetve ezekhez értelmezési segédletet is talál a felhasználó. A rendszerben végzett korábbi kutatások egymással is gyorsan összevethetők, így könnyű follow-up kutatásokat végezni majd összehasonlítani a különböző időpontokban beérkezett adatokat.

Milyen területeken alkalmazható a MindTitude?

A MindTitude által kínált módszer alkalmas imázsvizsgálat (termék, szolgáltatás, reklám, vagy személy esetében), használható „jövőkutatási” eszközként (megmutatja egy új termék, reklám stb. várható fogadtatását), 360°-os vizsgálatokra (mely területeket lát másként a cég, mint fogyasztói?), de új piaci szereplők, start-upok számára is ajánlott.

A reklám- és marketingszakemberek számára képes bizonyos problémákat, veszélyeket előre jelezni, melyre a szervezet a kapott információk birtokában fel tud készülni, el tudja őket kerülni vagy akár kialakulásukat is meg tudja előzi. Hasznos lehet a módszer politikai PR-rel foglalkozó szakmabeliek számára is, mivel az azonnali adatfeldolgozási lehetőség támogatja a gyors döntéshozást és reakciót.

A szervezeten belül segít a problémák feltárásában és előrejelzésében, mérhető vele a motiváció, lojalitás, illetve segít detektálni ezek növelésének eszközeit is, azaz rávilágít, hogy melyik munkavállaló esetén mi a leghatékonyabb, perszonalizált eszköz.

A MindTitude többek között abban tér el más kutatási módszerektől, hogy komplex elemzésekre is alkalmas. Hasznáható a saját márka összehasonlítására a versenytárs márkájával, 3 dimenziós kvantitatív SWOT analízissel, célcsoportok szerinti attitűdvizsgálatra (a kor, a nem, a lakhely és más adatok figyelembe vételével), és mindezeket korábban végzett más vizsgálatokkal is képes összevetni. Az attitűdbank használatával lehetőséget nyújt a vizsgált tárgyak emocionális hierarchiájának felállítására, vagy a lemorzsolódás okainak feltárására is. Mindezek révén olyan ok-okozati összefüggéseket képes a rendszer kimutatni, amire más kutatási módszerrel ezidáig nem volt lehetőség.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom