Kövess minket!

Marketing

Idén is lehet pályázni iskolatáskákra a Köszönjük, SIÓ! program keretében

A SIÓ-Eckes az elmúlt 12 évben mintegy 11 000 hátrányos helyzetű, szorgalmas kisiskolásnak biztosított minőségi iskolatáskát a Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program keretében.

A Köszönjük, SIÓ! Program a SIÓ-Eckes Kft. és az Eckes Family Alapítvány 12 éve sikeres adományozási programja. Magyarország vezető gyümölcslégyártójának segítségével idén is országszerte mintegy 1000 szociálisan rászoruló, szorgalmas 6-10 éves kisiskolás jut a tanévkezdéshez szükséges új iskolatáskához és minőségi tanszerekhez. A Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program célja, hogy a szülők beiskolázással kapcsolatos anyagi terheit csökkentse, ezáltal növelve a gyerekek tanulási esélyét és integrációját. Idén a koronavírus következményeként kialakult helyzetben sokan elvesztették a munkájukat, ezért olyan családok is bekerülhetnek a programba, akiknek eddig nem jelentett problémát az iskolakezdés. A program része egy rajzverseny is, amelyben a támogatott gyermekek társai is részt vesznek, közösen készített, saját tematikus rajzaikkal segítve hátrányos helyzetű társaikat.

A társaság társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt 2008-ban indult Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program keretében eddig közel 750 intézmény és 11 000 hátrányos helyzetű kisiskolás kapott a tanévkezdéshez jó minőségű, írószerekkel, iskolai kiegészítőkkel teli, vadonatúj, gerinckímélő iskolatáskát. A táskacsomagok elkészítésében a tordasi Gesztenyés Integrált Szociális Intézmény fogyatékkal élő lakói is részt vesznek, így ők is aktív és büszke részesei a segítő programnak.

A pályázó iskoláknak minden esetben csatolniuk kell legalább 25 olyan gyermekrajzot is, melyet az iskola nem rászoruló diákjai készítenek el az adott évben közösen, a megadott téma alapján. A rajzpályázat jelentőségét növeli, hogy a kisdiákok ezáltal megtapasztalják nemcsak a közös alkotás örömét, hanem az összefogáson alapuló közösségi segítségnyújtás erejét is. Az érzékenyítő témát feldolgozó rajzpályázatra az elmúlt években közel 30 000 rajz érkezett Magyarország egész területéről.

A pályázatok online elkészítésének határideje 2020. július 15., míg a pályázati jelentkezési lap postára adási határideje 2020. július 17. A nyertes iskolák kisdiákjai a szeptemberi tanévnyitón kapják meg a felszerelt iskolatáskáikat. A legjobb rajzokat beküldő iskolák között SIÓBulit sorsolnak ki, amelyeket a SIÓ-Eckes SIÓ Vitatigris termékekkel támogat. Az elmúlt 12 évben 170 jó hangulatú SIÓBuli zajlott országszerte.

A programban kizárólag általános iskolák és őket támogató non-profit szervezetek vehetnek részt. A SIÓ-Eckes idén is számít az iskolák jelentkezésére, hogy a felszerelt iskolatáskák a legszorgalmasabb rászoruló gyermekekhez juthassanak el.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom