Kövess minket!

Marketing

Hogyan tesz a sport sikeres vezetővé?

Szivós Márton világbajnok vízilabdázó osztotta meg tapasztalatait a Hammel&Hochreiter évindító eseményén.

A megküzdési stratégiák, felkészülés, szerencse, csapatjáték és saját értékeink, készségeink tudatosítása mind olyan tényezők, amelyek nem csak a sportban, hanem az üzleti életben is kiválóan alkalmazhatók. Szerencsére, ha megértjük a lényeget az egyik területen, sikeresen tudjuk alkalmazni a másikban is. Érdemes tehát a sportot nem csak egészségi, hanem üzleti befektetésnek is tekinteni – írják.

A cégtulajdonosok, felsővezetők, vezetők számára sokszor a legnagyobb kihívás nem a szakmaiságban jelentkezik, hanem abban, hogy hogyan találják meg a közös hangot az alattuk dolgozó kollegákkal. Szivós Márton, világbajnok magyar vízilabdázó, harmadik generációs világklasszis – id. Szívós István, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó unokája, ifj. Szívós István szintén olimpiai bajnok vízilabdázó fia – és Tóvári Zsuzsanna, sportpszichológus fejtette ki meglátásait a sport és az üzleti élet próbatételeiben rejlő hasonlóságok kapcsán, a beszélgetés moderátora Kristóf Györgyi, a Hammel&Hochreiter Managing Partnere, karriermenedzsment és interim szakértője volt.

Felmerül a kérdés, hogy mégis mi a közös a csapatsportban és a vezetők téthelyzeteiben? Egy vízilabda döntő megnyerése, akár 5 méteresekkel vagy egy több száz fős vállalat irányítása, úgy, hogy minden év december 31-én még a számok is jók legyenek, ugyanolyan téthelyzet, ahová hosszú út vezet. A sportolóknak és a vezetőknek is nagyon sok esetben a mentális felkészítésen vagy annak hiányán is múlik a siker.

Az öt legfontosabb készség, amelyet egy vezető a sportból nyerhet:

1. Megküzdési stratégiák kialakulása

A gyermekkorban kialakuló megküzdési stratégiák egyik kiemelten hatékony eszköze a sport. Ha valaki versenyszerűen vagy rendszeresen sportol, a folyamat részeként megtanulja a kudarckezelést. Tévedni emberi dolog és nem csak a sportban érnek minket bukások, hanem az üzleti életben is. Nagyon nagy előnyre tesz szert az, aki képes gyorsan túllendülni a kudarcélményen, és a tapasztalattal gazdagodva újra fejest ugrani. Ha még ezt a csapatsportok valamelyikében is gyakorolta, akkor még jobb csapatjátékos és vezető válhat belőle.

2. Felkészültség és szerencse találkozása

Szivós Márton azt vallja, hogy a szerencse is közrejátszik és fontos része a szakmai sikereknek. Meglátása szerint, aki nem hisz a szerencsében, az még valószínűleg nem találkozott vele. Amire lehetőség van a felkészülés alatt, azt meg kell tenni, le kell modellezni azokat a szituációkat, amiket lehet, de képtelenség mindent előre megtervezni. Tóvári Zsuzsanna szerint fontos, hogy mindenről szó essen a felkészülési időszakban, a téthelyzetekről is, még akkor is, hogy ha nem tudunk rá megoldással előállni, a lényeg az, hogy beszéljünk róla. Mindig lesznek váratlan pillanatok és ott már a felkészülésbe fektetett energia, az adott pillanat, a személyes jelenlétünk, hitünk és a szerencse is közrejátszik.

3. Csapatjáték

A csapatsportokban automatikusan olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol másokkal kell együttműködnünk. A nyeréshez vagy pusztán csak az élvezetes játékhoz szükségünk van a kooperációra, amely azonban nem mindig jön magától a munkahelyi környezetben vagy egy projekt közben. Abban az esetben, ha valaki elsajátítja azt a gondolkodásmódot, amely a csapatjátékot is jellemzi, sokkal érzékenyebb lesz erre a fajta működésre, akár az üzleti környezetben is.

4. Tudatos és megbecsült hierarchia

Fontos tudatosítani, hogy a csapat erejét a csapat egészében kell mérni, ahogy Szivós Márton mondja, „olyan erős vagy, mint a leggyengébb láncszem a csapatban.” A vízilabdában is fennáll a csapathierarchia, amelyet mindig a vezető állít fel. A hierarchia elején és végén lévő csapattagoknak van a legtisztább képük saját helyzetükről és szerepükről, míg általában a középmezőnyben jelenik meg a legnagyobb hézag a fejekben, ugyanis itt vannak azok a csapattagok, akik helyzete nem stabil, a besorolásuk ingadozik. Jó példa a tiszta szerepek erejére az, amikor az egyik meccs előtt a csapat elsőszámú játékosa odament a 12. és 13. emberhez, hogy a holnapi meccsen felejtsék el a hierarchiát, ha lövőhelyzetbe kerülnek, csak cselekedjenek. Ez a felhatalmazás, olyan lendületet adott ennek a két játékosnak, hogy lényegében ők nyerték meg a meccset. Akár vízilabdáról, akár a munkáról van szó, a csapat minden tagjának értenie kell, hogy miért fontos a saját és a többi játékos szerepe az egész szervezet működésében.

5. Váljunk versenyző alkattá!

Már koragyermekkorban megmondható valakiről, hogy versenyző alkat-e vagy sem. Ez a tény viszont senkit nem kell, hogy elriasszon attól, hogy ezen a területen fejlessze a készségeit. Tóvári Zsuzsanna szerint a dominanciát nem lehet fejleszteni, viszont a saját magunkba vetett hit ugyanannyira erőssé tesz bárkit, aki hajlandó formálni magát, és pont a versenyző alkatig juttat el. Nem mindenki lesz világbajnok vagy olimpiai bajnok, de a sportágaknak is szüksége van szponzorokra, és a vállalatoknak is szükségük van kitartó, versengő kollégákra, vezetőkre.

A karrierváltás mind a versenysportot magas szinten művelők, mind az alkalmazott felsővezetők számára nagy kihívás.

A világbajnok vízilabdázó arra is rámutatott, hogy a sikerek sokfélék lehetnek, és fontos, hogy kisebb és nagyobb eredményeket egyaránt ünnepeljünk, különben elfelejthetjük, milyen út vezet a legnagyobb sikerhez, ő maga edzőként képzeli el a jövőt. Tóvári Zsuzsanna hozzáfűzte, hogy mind a sikerek, sikertelenségek, mind a generációs divatok ide vagy oda, a legfontosabb alapértékek – tisztesség, hit, kitartás – évezredek óta változatlanok az emberiség történetében.

Ezen a ponton Kristóf Györgyi felkérte a HH Team tagjaiból, a legkiválóbb interim menedzsereket – Fejős Pétert, Steer Attilát, Győrffy Pétert, Tokár Balázst, Fekete Lászlót és Virágh Rajmundot –, akik szintén alapértékekről beszéltek, és arról, hogy ezek milyen szerepet töltenek be az életükben. Izgalmas projekt és karrierváltó történeteket hallottunk a csapatmunka, tisztesség, bukás, szenvedély, alázat, válság hívószavak mentén, és a menedzser történetek ugyanoda lyukadtak ki, mint a sportszakértők: kell egy csapat, egyedül nem megy.

„Véleményünk szerint az egyik legjobb dolog, amit egy vezető pozícióban lévő ember tehet az az önfejlesztés, illetve a vezetői csapatának fejlesztése, akármelyik utat is választják, legyen az pszichikai, fizikai vagy elméleti fejlesztés. Kezdhetnek akár szakmai tréningeket, vezetői coachingot vagy sportolás, vagy akár mindhármat is. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a hagyományos Évindító koccanásunkon ismét megálltunk egy estére, és megköszöntük Ügyfeleinknek, Partnereinknek a múlt évi együttműködést és az ez évi feladatokat is terveztük, szerveztük, miközben remekül éreztük magunkat. Ritka az az alkalom, amikor a teljes HH csapat: interim menedzserek, karriertanácsadók, projekten lévők és útkereső menedzserek és Partnerek, back-office munkatársak mindannyian egy időben és helyen találkozhatnak, kötetlenül beszélgethetnek.

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom