Kövess minket!

Marketing

Hogyan nyerjünk olimpiát a Twitteren?

A sportrajongók hagyományosan aktív Twitter-használók: a verseny előtt, alatt és után is követik és kommentálják az eseményeket. Ez a hirdetők számára is komoly lehetőségeket rejt.

A Twitter öt pontban gyűjtötte össze, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a téli olimpiából.

1. Légy hiteles!

A játékok kezdete előtt tervezd meg, milyen tartalmak illenek legjobban a márkádhoz! Ezek szólhatnak magukról a versenyekről, a felkészülésről, az országról vagy a városról, de lehetnek kapcsolódó életmód-tartalmak is. Az eseményekre reagáló tartalmakkal sokan melléfogtak már, ha az nem illeszkedett megfelelően a kulcsüzeneteikhez. Jó példa viszont a P&G 2016-os #KösziAnyu kampánya, amely a sportolók és szüleik szerepeltetésével váltott ki érzelmeket.

2. Tervezd meg előre a tartalmakat!

Ha a témát már maghatároztad, készítsd el előre az anyagokat, amelyeket a megfelelő pillanatban publikálva naprakésznek tűnhetsz. Gondold végig a különböző lehetséges kimeneteleket, forgatókönyveket, és tárazz be alternatív kreatívokból. Rugalmas sablonokat is készíthetünk, amelyeket az idő előrehaladtával megtölthetünk a megfelelő tartalommal. Az adidas ilyen megközelítést alkalmazott például a foci vb-n a legfontosabb mérkőzéseknél, és olyan helyzetekben is, mint például a büntetőpárbajok.

3. Legyél hasznos!

Miközben gyűlnek a győzelmek és világrekordok dőlnek meg, megragadhatod a lehetőséget, hogy tájékoztasd erről a közönségedet. Nap mint nap több ezer sportoló verseng, és ezt nehéz segítség nélkül nyomon követni. A Moments funkcióval megmutathatod, mi történt az éjszakai időszakban, vagy összefoglalhatod az aznapi kedvenc tweetjeidet is. A Sport Chek a riói olimpia alatt élt a kulcsfontosságú pillanatok összegyűjtésének módszerével, és az eseményeket késleltetve követő közönség számára prémium információforrássá vált.

4. Oszd meg a játékok izgalmát és támogasd a sportolókat!

Az olimpiai játékok inspirálóak, dicsőséggel és érzelmekkel telítettek. Az emberek olyan márkákat keresnek, amelyek képesek személyesen őket motiválni, egyúttal bemutatni a mindennapi emberek nagyszerűségét. Emlékezz arra, hogy az inspiráció és az izgalom akkor a leghitelesebb, ha fogyasztható adagokban érkezik. Azonosítsd a legfontosabb sportolókat és a velük kapcsolatos kulcseseményeket, hogy előre felkészülhess az azonnali tartalmak megosztására. Rióban a Virgin Media Usain Boltot választotta: inspirációs és kulisszák mögötti tweeteket osztottak meg, köztük az atléta teljesítményére érkezett reakciókat megörökítő gifeket.

5. Szórakoztass!

A sport kiváló lehetőséget nyújt a felhasználók szórakoztatására. Élj a humor eszközével, készíts márkázott videókat, gifeket, képeket, csatlakozz be globális kulturális eszmecserékbe. A lényeg, hogy figyeljünk a kontextusra és a relevanciára, mint ahogy a Clorox reagált Rióban a zöld színű uszodákkal kapcsolatos beszélgetésekre.

+1: Figyelj az olimpiai jelképek használatát szabályozó előírásokra!

Az olimpiai jelképek, de még a résztvevő sportolók reklámmegjelenéseit szigorú előírások szabályozzák. A játékok nevét, logóját, kabalafiguráját, szlogenjét marketingtevékenységhez kizárólag a rendezvény hivatalos szponzorai használhatják. A márkajelzések felhasználásához a szervezőbizottság (POCOG) írásos engedélyére, valamint a nemzetközi és a koreai olimpiai és paralimpiai bizottságokkal kötött szerződés szükséges. A részleteket, valamint a játékok hivatalos támogatóinak listáját a NOB cikke tartalmazza.

 

Az anyagot a Twitter regionális képviselője, a Httpool közreműködésével közöljük.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom