Kövess minket!

Marketing

Hétköznapi álmokról rántja le a leplet a Sberbank

Több év kihagyás után ismét forgatott itthon reklámfilmet a Sberbank, nagy sikernek örvend a tavaszi kampányspot.

Sok évnyi külföldi spot adaptációt követően ismét forgatott itthon reklámfilmet a Sberbank. A tavaszi személyi kölcsön spotban a hitelkonstrukció előnyeire hívják fel a figyelmet úgy, hogy hétköznapi emberek titkos kívánságairól rántják le a leplet, megmaradva mindvégig a realitások talaján. A Sberbank célja az, hogy a jelenlegi és jövőbeli ügyfelek tudják: a pénzintézet segít valóra váltani álmaikat. A spotot Szilágyi Fanni rendezte, a gyártásban pedig a hazai Wide Open Production működött közre – áll a lapunkak elküldött közleményben.

A 2018-as tavaszi kampányfilm a Sberbank több év kihagyás utáni első itthon leforgatott reklámspotja, eddig többnyire külföldi film adaptációkat láthatott a banktól a hazai közönség. A tavalyi koncepció alappilléreit, valamint a külföldi adaptációk pozitív hangulatelemeit megtartva, a hazai célcsoport igényeihez formált jelenetekben üzen a márka, ezúttal közvetlenül a magyar közönségnek. Az eddigi itthoni kampányok koncepcióját közvetítik a spotban, a 25-49 éves, főként családos célcsoport számára. Ennek megfelelően otthonukba, családi közegbe helyezik a szereplőket, akik a négy fal között titkos kívánságaikat hangosan kimondják.

A kampány koncepciója szerint gyakran a hétköznapi álmainkat a legnehezebb szavakba önteni. Amikor valami karnyújtásnyira van tőlünk, de végül mégsem érjük el, az okozhatja számunkra a legnagyobb csalódást. A tavaszi kampányfilm stratégiája ezekre, a mindennapjainkat mozgató motivációs rugókra, egyéni vágyakra épül – a Sberbank nem elérhetetlen álmokat, vagy gyerekkorunkban megfogalmazott magasztos életcélokat segít megvalósítani, hanem elsősorban a hétköznapi vágyak elérésben nyújt partneri segítséget. A Sberbank tudja, hogyan legyen támasz és jó tanácsadó a mindennapokban – ezt üzenik, ezúttal közvetlenül a hazai közönségnek a film alkotói.

„A Sberbank, mint ahogyan az eddigi magyar kampányokban is, a tavaszi spottal a hazai közönséghez szeretné eljuttatni a márkamisszió legfőbb üzenetét: az egyéni vágyak és célok megvalósításában, megbízható és kiszámítható segítséget nyújt, kedvező személyi kölcsönök és hitelkonstrukciók formájában. Ezúttal nem külföldi spot-adaptációkkal, hanem hazai alkotók közreműködésével, az itthoni közönségre szabva kommunikálunk a magyar célközönség felé. Nagyon hálásak vagyunk Szilágyi Fanninak is, akinek tehetsége és szakmai tudása nagyban hozzájárult a reklámfim sikeréhez” – nyilatkozta Lengyel Zoltán, a Sberbank marketing igazgatója.

Az integrált kampány több ügynökség együttműködésével fut: az online lábat az ADDICT és a Brandlift biztosítja, míg a PR részt a Lounge Communication viszi. A spotnak egy 20 és egy 30 mp-es vágata is fut, illetve preroll kampányként is használják. Hangulatát és képi világát tekintve egyfajta misztikusság lengi körül, amely aztán lassan eltűnik, és a happy end-nek köszönhetően a realitások mentén megfogalmazott üzenetté alakul át. Ahogyan a szereplők a jelenet végén szavakba öntik titkos kívánságaikat, úgy lesz közvetlenebb és még emberközelibb a márkaüzenet is.

„A spot, hangulatát tekintve nagyon közvetlen, meghitt és érzelmes. A kívánságukat megfogalmazó szereplőket misztikus légkör hatja át – a lassítások és fényváltások, sejtelmes, de mégis pozitív kicsengésű atmoszférát kölcsönöznek a jeleneteknek. A happy end lezárással a realitás talajára érkezünk, őszintén tudunk örülni a jelen pillanatának, az „itt és most”- nak.” – mondta a film kapcsán Szilágyi Fanni rendező.

A Sberbank a hazai reklámfilm forgatással még közvetlenebb kapcsolatot igyekszik kialakítani a magyar célközönséggel, és eljuttatni a brand egyik legfontosabb üzenetét: hiteles partnerként segít elérni személyes céljaidat, és személyi kölcsöneivel, többek között egyéni célok megvalósításában, és mindennapi problémák megoldásában nyújt partneri segítséget.

Marketing

A járvány és hatása volt a témája a Lounge Group szakmai podcastjének

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették az L20 jubileumi adását.

Közzétéve:

Lounge Group

Covid-generációnak hívják – saját maguk is – azokat a fiatalokat, akik testközelből élték át a kényszerű otthonlétet, a munkahelyvesztést, a szülőkhöz hazaköltözést, a kisszobából elvégzett egyetemi szemesztereket. A szépnek induló életkezdés után a hirtelen bekövetkező visszalépés sokaknál okozott depressziót.

„A bezártság során az alkoholizmus, családi erőszak, öngyilkosság egyaránt megnövekedett, a hosszú távú hatásokat pedig nem is tudjuk. Egy szülőnek egy reménye maradt, hogy talán az ő gyerekét ez nem érinti”

– mondta Rusvai Miklós a podcastban. A munkakörülményeikre is jelentős, hosszú távú hatást gyakorolt az elmúlt másfél év. A biztos munkahelyek megbecsülésével kevesebb lett a jobhopperek aránya, viszont nagyobb lett a korosztály elvárása a home office és a rekreációs juttatások iránt. A szakemberek véleményét a Lounge Group jelenleg folyó, a járvány munkaerőpiaci hatásait vizsgáló Munkadinamika kutatás is alátámasztja.

„Nehezített terepre, de más igényekkel érkezik a Covid-generáció a piacra”

– foglalta össze a Századvég Alapítvány kutatója a tapasztalatokat.

A Lounge Group podcastjának különkiadása, már elérhető a Summit Play felületén. A különleges 20. részben Bereczki Enikő, generációs szakértő, Torzsa Gabriella, a Századvég Alapítvány kutatója, Rusvai Miklós virológus és Lobenwein Norbert, a Sziget és a Volt Produkció fesztiváligazgatója elemezte a járványhelyzet hatását az élet legkülönbözőbb területeire.

Még a szórakozás is új formát kapott: virtuális valóság bulival, otthonról adott koncertekkel és zárt bulizással egyaránt próbálkoztak a szervezők, de a személyes élményt nem sikerült pótolni.

„A másfél évig munka nélkül maradó alvállalkozók közül sokan nem tudnak megmaradni a piacon” – osztotta meg tapasztalatait a fesztiválszervezés kulisszái mögül Lobenwein Norbert.

Az eggyel idősebb, Y-generáció szintén megsínylette a járványt: szendvicsgenerációként a gyerekeikről és szüleikről is egyszerre kellett gondoskodniuk. Ugyanakkor a pandémia pozitív hozadékaként itthon is többmillióan végeztek el egy autodidakta, ingyenes számítógépes tanfolyamot, ami a böngészés, információszerzés, online meeting, bevásárlás, szórakoztató tartalmak (lásd: podcast!) elérését egyaránt magában foglalta. „Megjelent a fordított szocializáció: a fiatal családtagok hatására és tanítására az idősebbek is elkezdtek online szolgáltatásokat használni” – mondta Bereczki Enikő generációs szakértő.

Emellett pedig egy világ tanult meg végre kezet mosni – mondta a válság előtt talán nem is ismert, de mostanában napi legalább két interjút adó virológus –, ami a legnagyobb hozadéka lehet a járványnak. Emellett olyan műveltségre is szert tett az emberiség, aminek egy hasonló helyzetben még nagy hasznát veheti. Ki tudta például két éve, mi az a mRNS, a PCR teszt, vagy a tüskefehérje? Ezek és hasonló érdekességek derülnek ki a Lounge Group jubileumi podcastjából, az L20-ból.

Tovább olvasom

Marketing

Újból reklámokkal kísérletezik a Firefox

A címsorba gépelve jelenhetnek meg az ajánlott weblapok.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Hosszú évek óta küzd a saját talpára állással a Mozilla, hiszen anyagilag jelen pillanatban teljesen ki van szolgáltatva a Google kényének-kedvének, a Firefox alapértelmezett keresőmotoros üzletén keresztül a rivális Chrome fejlesztője pénzeli a működését. Emiatt az évek során többféle módon is felmerült a Firefox reklámokkal való ellátása, plusz újabban fizetős szolgáltatások indításával kísérletezik a Mozilla.

Most megjött a legújabb variáció a reklámtémára, a napokban kiadott Firefox 93 egyes országokban már képes fizetett hirdetéseket megjeleníteni a címmezőben, a felhasználók által beírt információk alapján reklámlinkek jelenhetnek meg az ajánlatok között. A fejlesztés Magyarországon jelenleg nem aktív, a támogatott piacokon pedig kikapcsolható a Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Címsáv → Kontextuális ajánlatok → Szponzorált ajánlatok megjelenítése menüpont elöli pipa kiszedésével.

A Mozilla szerint a funkció teljes mértékben tiszteli a felhasználók magánszféráját, csak a szigorú adatbiztonsági feltételeinek megfelelő, megbízható hirdetők számára engedélyezi az efféle hirdetések megjelenítését a Firefoxban – írja az Origo.

Tovább olvasom

Marketing

A földrajzi árujelzők megbecsültséget biztosítanak

Kormányzati szándék a földrajzi árujelzők rendszerét tovább erősíteni és aktívan segíteni a termelői közösségek értékteremtő munkáját

Közzétéve:

Az Agrárminisztérium fontos és hasznos eszköznek tekinti a földrajzi árujelzőket, amelyekkel fokozható a minőségi agrártermékek versenyképessége, amelyek a hazai piacok mellett a nemzetközi színtéren is megállják a helyüket – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Földrajzi Árujelzők Díjátadó Gála megnyitóján a tárca pénteki közleménye szerint.

Az Országos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében megtartott eseményen az államtitkár hangsúlyozta:

a földrajzi árujelzők biztosítják a magyar mezőgazdasági termékek, élelmiszerek, borászati termékek és szeszes italok elnevezéseinek védelmét az Európai Unió valamennyi tagállamában, illetve világszerte a nemzetközi megállapodások révén.

Földrajzi árujelzőink kulturális örökségünk részét képezik. Motivációnk, hogy általuk olyan egyedi, mások által nem reprodukálható eszközt biztosítsunk a termelők számára, amellyel az éles piaci versenyben hitelesen meg tudják különböztetni termékeiket.

Szándékunk a földrajzi árujelzők rendszerét tovább erősíteni és aktívan segíteni a termelői közösségek értékteremtő munkáját

– írja az Agrárminisztérium.

Farkas Sándor sikeresnek nevezte az Agrárminisztérium programját, mára összesen 77 termék viselheti ezt az elismerést, és további 8 oltalma iránt már benyújtották a kérelmet az Európai Unióhoz. Mint fogalmazott, a földrajzi árujelzők mellett a hagyományos és tájjellegű termékek is kulturális örökségünk részét képezik. Annak érdekében, hogy ez az értékes örökség és az ahhoz kapcsolódó tudás ne vesszen el, a termelői közösségek kitartó és lelkes munkájára van szükség. Kimagasló tevékenységük elismerése és példaképül állítása céljából ezért 2016-ban az agrártárca megalapította a “Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” miniszteri díjat, amelynek elnyerésére évenként lehet pályázni – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

A szaktárca közölte, Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár előadásában kiemelte, hogy a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatokban is előtérbe került a földrajzi árujelzők oltalma.

A földrajzi árujelzőknek olyan hozzáadott értéket növelő hatásuk van, amelyek lehetővé teszik a termelők és az értéklánc egyéb szereplői számára versenyképességük növelését.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzat által teremtett kedvező jogi és támogatási környezet gazdasági lehetőséget nyújt a földrajzi árujelzős termékek előállítói számára, ezek kiaknázása azonban a termelői csoportosulások kezében van.

A tájékoztatás szerint Vass László Ádám, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának osztályvezetője a földrajzi árujelzők nemzetközi oltalmi lehetőségeiről beszélt. Kiemelte, hogy a Lisszaboni Megállapodás genfi szövege az eredetmegjelöléseken túl a földrajzi jelzésekre is kiterjeszti a nemzetközi oltalomszerzés lehetőségét. Az ehhez való csatlakozással pedig lehetővé válik az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzőkre a nemzetközi oltalom megszerzése.

Az eseményen Farkas Sándor és Tarpataki Tamás a földrajzi árujelzők bejegyzését igazoló oklevelet adott át 21 termelőnek – közölte az AM.

Tovább olvasom