Kövess minket!

Marketing

Herman Péter a legsikeresebb tévés kreatív vezető

A Kreatív TV Trend című tematikus tévés magazinja számára állította össze a 10+15 legsikeresebb tévés kreatív vezető listáját.

A televíziós produkciók sikere a kreativitáson is múlik, ehhez képest kevesen foglalkoznak a tévéműsorok mögött álló kreatív vezetőkkel. A Kreatív a tervek szerint mostantól évente bemutatja azt a 25 szakembert, akik meghatározták a képernyős saját gyártású műsorokat.

A listát Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője és Román Balázs, a Kreatív főszerkesztője készítették. Az összeállításban kizárólag a 2015 szeptembere és 2016 augusztusa között képernyőre került produkciók számítottak. A készítők első körben begyűjtötték a legnagyobb országos és kábelcsatornáktól az említett időszakban készült összes produkció kreatív vezetőinek listáját. Az egyes emberek helyezéseit az általuk készített produkciók üzleti és kreatív eredményei alapján határozták meg. A legfontosabb üzleti sikert jelző mutató a produkció – abszolút és csatornaátlaghoz viszonyított – nézettsége volt. A másik fontos üzleti szempont a produkció mérete volt. A kisebb gyártási költséggel futó műsorok kevesebbet értek, mint a nagyszabásúak. Az értékelés további szempontjai inkább a kreativitásra koncentráltak.

Top 10 legsikeresebb tévés kreatív vezető:

  1. Herman Péter – RTL Magyarország (RTL Klub és az RTLII saját gyártású műsorainak többsége)
  2. Árva László – TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Ezek megőrültek!)
  3. Németh Ádám – TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Kismenők)
  4. Rozgonyi Ádám – UFA Magyarország (Barátok közt)
  5. Bányai Gábor – szabadúszó (Maradj talpon!, Játék határok nélkül, Butiquehotel.hu)
  6. Krigler Gábor – HBO Europe (Aranyélet)
  7. Négyesi Péter – RTL Magyarország (1 perc és nyersz!, Vigyél el!, Hagyjál főzni!)
  8. Varga Rita – RTL Magyarország (A konyhafőnök, A Konyhafőnök Junior)
  9. Losonczi László – IKO (Drágám, add az életed!)
  10. Schiwert-Takács László – RTL Magyarország (Hungary’s Got Talent, Partyzánok)

További 15 sikeres tévés kreatív vezető:

Ajkay Krisztina – MTVA (Magyarország, szeretlek!), Csényi Kati – CYDFILMS (Készhelyzet), Deák Viktória – TV2-csoport (Összezárva Friderikusszal, Az 50 milliós játszma, Édes Élet), Felhős György – TV2-csoport (Jóban Rosszban), Forgó László szabadúszó (A Dal 2016), Galló Krisztina – Sony Pictures Television CE (Ádám keresi Évát, Totalcar), Goda Krisztina – szabadúszó (Csak színház és más semmi), Kónya Gergely – RTL Magyarország (Farm), Kovács Dániel Richárd – RTL Magyarország (Válótársak), Kovács Kristóf – Primetime Entertainment (Gyertek át szombat este!, Showder Klub), Prukner Brigitta – Viasat Hungária (Észbontók, Négy esküvő), Rubin Kristóf – RTL Magyarország (Gyertek át szombat este!), Scrob Andrea – MTVA (Fölszállott a páva), Selmeczi Viktória – Attention Production (Éjjel-Nappal Budapest), Wágner Tamás – IKO (Összezárva Friderikusszal, Édes Élet)

A lista részletes leírása és az azon szereplők bemutatása itt olvasható.

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom

Marketing

A járvány és hatása volt a témája a Lounge Group szakmai podcastjének

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették az L20 jubileumi adását.

Közzétéve:

Lounge Group

Covid-generációnak hívják – saját maguk is – azokat a fiatalokat, akik testközelből élték át a kényszerű otthonlétet, a munkahelyvesztést, a szülőkhöz hazaköltözést, a kisszobából elvégzett egyetemi szemesztereket. A szépnek induló életkezdés után a hirtelen bekövetkező visszalépés sokaknál okozott depressziót.

„A bezártság során az alkoholizmus, családi erőszak, öngyilkosság egyaránt megnövekedett, a hosszú távú hatásokat pedig nem is tudjuk. Egy szülőnek egy reménye maradt, hogy talán az ő gyerekét ez nem érinti”

– mondta Rusvai Miklós a podcastban. A munkakörülményeikre is jelentős, hosszú távú hatást gyakorolt az elmúlt másfél év. A biztos munkahelyek megbecsülésével kevesebb lett a jobhopperek aránya, viszont nagyobb lett a korosztály elvárása a home office és a rekreációs juttatások iránt. A szakemberek véleményét a Lounge Group jelenleg folyó, a járvány munkaerőpiaci hatásait vizsgáló Munkadinamika kutatás is alátámasztja.

„Nehezített terepre, de más igényekkel érkezik a Covid-generáció a piacra”

– foglalta össze a Századvég Alapítvány kutatója a tapasztalatokat.

A Lounge Group podcastjának különkiadása, már elérhető a Summit Play felületén. A különleges 20. részben Bereczki Enikő, generációs szakértő, Torzsa Gabriella, a Századvég Alapítvány kutatója, Rusvai Miklós virológus és Lobenwein Norbert, a Sziget és a Volt Produkció fesztiváligazgatója elemezte a járványhelyzet hatását az élet legkülönbözőbb területeire.

Még a szórakozás is új formát kapott: virtuális valóság bulival, otthonról adott koncertekkel és zárt bulizással egyaránt próbálkoztak a szervezők, de a személyes élményt nem sikerült pótolni.

„A másfél évig munka nélkül maradó alvállalkozók közül sokan nem tudnak megmaradni a piacon” – osztotta meg tapasztalatait a fesztiválszervezés kulisszái mögül Lobenwein Norbert.

Az eggyel idősebb, Y-generáció szintén megsínylette a járványt: szendvicsgenerációként a gyerekeikről és szüleikről is egyszerre kellett gondoskodniuk. Ugyanakkor a pandémia pozitív hozadékaként itthon is többmillióan végeztek el egy autodidakta, ingyenes számítógépes tanfolyamot, ami a böngészés, információszerzés, online meeting, bevásárlás, szórakoztató tartalmak (lásd: podcast!) elérését egyaránt magában foglalta. „Megjelent a fordított szocializáció: a fiatal családtagok hatására és tanítására az idősebbek is elkezdtek online szolgáltatásokat használni” – mondta Bereczki Enikő generációs szakértő.

Emellett pedig egy világ tanult meg végre kezet mosni – mondta a válság előtt talán nem is ismert, de mostanában napi legalább két interjút adó virológus –, ami a legnagyobb hozadéka lehet a járványnak. Emellett olyan műveltségre is szert tett az emberiség, aminek egy hasonló helyzetben még nagy hasznát veheti. Ki tudta például két éve, mi az a mRNS, a PCR teszt, vagy a tüskefehérje? Ezek és hasonló érdekességek derülnek ki a Lounge Group jubileumi podcastjából, az L20-ból.

Tovább olvasom

Marketing

Újból reklámokkal kísérletezik a Firefox

A címsorba gépelve jelenhetnek meg az ajánlott weblapok.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Hosszú évek óta küzd a saját talpára állással a Mozilla, hiszen anyagilag jelen pillanatban teljesen ki van szolgáltatva a Google kényének-kedvének, a Firefox alapértelmezett keresőmotoros üzletén keresztül a rivális Chrome fejlesztője pénzeli a működését. Emiatt az évek során többféle módon is felmerült a Firefox reklámokkal való ellátása, plusz újabban fizetős szolgáltatások indításával kísérletezik a Mozilla.

Most megjött a legújabb variáció a reklámtémára, a napokban kiadott Firefox 93 egyes országokban már képes fizetett hirdetéseket megjeleníteni a címmezőben, a felhasználók által beírt információk alapján reklámlinkek jelenhetnek meg az ajánlatok között. A fejlesztés Magyarországon jelenleg nem aktív, a támogatott piacokon pedig kikapcsolható a Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Címsáv → Kontextuális ajánlatok → Szponzorált ajánlatok megjelenítése menüpont elöli pipa kiszedésével.

A Mozilla szerint a funkció teljes mértékben tiszteli a felhasználók magánszféráját, csak a szigorú adatbiztonsági feltételeinek megfelelő, megbízható hirdetők számára engedélyezi az efféle hirdetések megjelenítését a Firefoxban – írja az Origo.

Tovább olvasom