Kövess minket!

Marketing

Herman Péter a legsikeresebb tévés kreatív vezető

A Kreatív TV Trend című tematikus tévés magazinja számára állította össze a 10+15 legsikeresebb tévés kreatív vezető listáját.

A televíziós produkciók sikere a kreativitáson is múlik, ehhez képest kevesen foglalkoznak a tévéműsorok mögött álló kreatív vezetőkkel. A Kreatív a tervek szerint mostantól évente bemutatja azt a 25 szakembert, akik meghatározták a képernyős saját gyártású műsorokat.

A listát Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője és Román Balázs, a Kreatív főszerkesztője készítették. Az összeállításban kizárólag a 2015 szeptembere és 2016 augusztusa között képernyőre került produkciók számítottak. A készítők első körben begyűjtötték a legnagyobb országos és kábelcsatornáktól az említett időszakban készült összes produkció kreatív vezetőinek listáját. Az egyes emberek helyezéseit az általuk készített produkciók üzleti és kreatív eredményei alapján határozták meg. A legfontosabb üzleti sikert jelző mutató a produkció – abszolút és csatornaátlaghoz viszonyított – nézettsége volt. A másik fontos üzleti szempont a produkció mérete volt. A kisebb gyártási költséggel futó műsorok kevesebbet értek, mint a nagyszabásúak. Az értékelés további szempontjai inkább a kreativitásra koncentráltak.

Top 10 legsikeresebb tévés kreatív vezető:

  1. Herman Péter – RTL Magyarország (RTL Klub és az RTLII saját gyártású műsorainak többsége)
  2. Árva László – TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Ezek megőrültek!)
  3. Németh Ádám – TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Kismenők)
  4. Rozgonyi Ádám – UFA Magyarország (Barátok közt)
  5. Bányai Gábor – szabadúszó (Maradj talpon!, Játék határok nélkül, Butiquehotel.hu)
  6. Krigler Gábor – HBO Europe (Aranyélet)
  7. Négyesi Péter – RTL Magyarország (1 perc és nyersz!, Vigyél el!, Hagyjál főzni!)
  8. Varga Rita – RTL Magyarország (A konyhafőnök, A Konyhafőnök Junior)
  9. Losonczi László – IKO (Drágám, add az életed!)
  10. Schiwert-Takács László – RTL Magyarország (Hungary’s Got Talent, Partyzánok)

További 15 sikeres tévés kreatív vezető:

Ajkay Krisztina – MTVA (Magyarország, szeretlek!), Csényi Kati – CYDFILMS (Készhelyzet), Deák Viktória – TV2-csoport (Összezárva Friderikusszal, Az 50 milliós játszma, Édes Élet), Felhős György – TV2-csoport (Jóban Rosszban), Forgó László szabadúszó (A Dal 2016), Galló Krisztina – Sony Pictures Television CE (Ádám keresi Évát, Totalcar), Goda Krisztina – szabadúszó (Csak színház és más semmi), Kónya Gergely – RTL Magyarország (Farm), Kovács Dániel Richárd – RTL Magyarország (Válótársak), Kovács Kristóf – Primetime Entertainment (Gyertek át szombat este!, Showder Klub), Prukner Brigitta – Viasat Hungária (Észbontók, Négy esküvő), Rubin Kristóf – RTL Magyarország (Gyertek át szombat este!), Scrob Andrea – MTVA (Fölszállott a páva), Selmeczi Viktória – Attention Production (Éjjel-Nappal Budapest), Wágner Tamás – IKO (Összezárva Friderikusszal, Édes Élet)

A lista részletes leírása és az azon szereplők bemutatása itt olvasható.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom