Kövess minket!

Marketing

Házakat építenek a japán reklámosok

A Francia Riviérán vagyunk, és nagyon odafigyelünk mindenre, ami a 61. Cannes Lions fesztiválon történik. Következzék az első nap rövid összefoglalója.

Senkinek nem okozott meglepetést, hogy Mr. Hasselhoff reggeli beugrója elég szórakoztatóra sikerült. Ennél azonban nem volt több benne, bármennyire is szerették volna relevánssá tenni azt. Azért álljon itt három említésre méltó dolog ezzel kapcsolatban:

  1. A HoffOrNot ugyan bugyuta, de azért igenis vicces. Ebédszünetben megér egy próbát.
  2. Érdekes volt hallani, mekkora hatással volt rá a Google által fejlesztett Self-driving Car projekt, amely úgy néz ki, 32 évvel a Knight Rider sorozat készítését követően végre valóra váltja az önjáró autó koncepcióját.
  3. A Hoff véleménye szerint az emberek bevonására nincs titkos recept. A márkatulajdonosoknak folyamatosan próbálkozniuk kell, és engedni, hogy az emberek eldöntsék, mi tetszik nekik, és mi nem.

Kockáztatni kell.

Bármennyire is szeretnénk, az embereket nem tudjuk irányítani. A Facebook és a Twitter olyan szabadságot ad a felhasználók kezébe, amelyet nem befolyásolhatunk. Az egyetlen lehetőségünk, ha őszintén és szórakoztató módon kapcsolódunk be a párbeszédbe.

Sir Patrick Stewart is ezt csiripeli. A digitális világ egy színházhoz hasonlítható – mondta. Minden cselekedetünk azonnali reakciót vált ki a közönségből. Ez pedig szuper dolog. Az internet számtalan lehetőséget kínál, de azért ne essünk abba a hibába, hogy a személyes kontaktushoz hasonlítjuk. Legyünk őszinték és viccesek. Ha mi nevetünk valamin, akkor valószínűleg a közönség is fog.

A jelenlegi ügynökségi modell sokak szerint elavult. Változtatni kell. Pontos képet azonban senki nem mer festeni a jövőről. Nem így volt ez Cannes-ban, ahol a japán Hakuhodo ügynökség megmondta a tutit. Véleményük szerint a jövőben három kulcsszó határoz meg majd egy sikeres reklámcéget: hybrid expertise, united ventures és life design. Elmosódnak a határok a feladatkörök között, így holnaptól olyan emberekre lesz szükségünk, akik több területen is otthon érzik magukat. Segítségükkel olyan ügynökséget építhetünk, amelynek nem kell beérnie a tradicionális reklámpiac adta lehetőségekkel. Kórházakat, hoteleket tervezhetünk, ahogy a japánok teszik. Vállalkozásaink kis egységeket fognak alkotni, üzleti modelljeik pedig kényelmesen megférnek egymás mellett. A Sensei, Morihiko Hasebe szerint nem csak reklámokat készíthetünk, munkánk az élet minden területére kiterjed majd. Az emberek jövője és Japán is a mi segítségünkkel lehet szebb, tisztább vagy éppen termékenyebb. Egyszóval, a kreativitás hatalmas fegyver, amely az élet több területén is hasznunkra lehet. Aknázzuk ki, mert így több pénzt kereshetünk.

Több pénzt kereshetnénk azzal is, ha nagyobb figyelmet szentelnénk a nőknek. Ez derült ki a nap utolsó előadásából. Illetve az, hogy a helyzetük nem túl rózsás. 90 százalékuk úgy gondolja, hogy nem érti meg őket a reklámipar. Hogy is tenné, hiszen a kreatívigazgatók mindössze 3 százaléka nő, annak ellenére, hogy a vásárlások 80 százalékáért nők felelnek, valamint dominálják a közösségi médiát. Collyn Ahart szerint a probléma forrása, hogy míg a férfiak jó kapcsolatokat ápolnak a munkahelyen, a nőknél ez nem jellemző. Meg kell változniuk, hogy jobban tudják segíteni egymás karrierjét.

Morzsák:

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom

Marketing

Bő 9 százalékkal nőhet idén a globális hirdetési piac

Ezen belül a közösségi média bővül a leggyorsabban.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A globális hirdetési piac idén 9,1 százalékkal bővülhet; a növekedés üteme a következő években lassulni fog; a leggyorsabban növekvő szegmens a közösségi média lesz, átlagosan 14,8 százalékos éves növekedési rátával, amelyet szorosan követ az online videó 14 százalékkal, a fizetett keresés évente 9,8 százalékkal, a rádió és a televízió kismértékben, 2,2 százalékkal, illetve 1,4 százalékkal bővül, míg a nyomtatott sajtó 4,7 százalékkal csökken – tájékoztatta a Publicis Groupe-hoz tartozó Zenith digitális megoldásokat kínáló társaság nemrég kiadott jelentéséről szerdán az MTI-t.

A digitális reklámozás 2022-ben várhatóan meghaladja a globális hirdetési kiadások 60 százalékát, és 2024-re 65,1 százalékra növeli részesedését,

a digitális hirdetési kiadások 2022-ben 14 százalékkal növekedhetnek, amit 2023-ban 9 százalékos, 2024-ben pedig 10 százalékos növekedés követhet – olvasható a közleményben.

A globális hirdetési piac 2021-ben 15,6 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig csökkentek a költések.

A közleményben kiemelték: a globális hirdetési kiadások 2023-ban 5,7 százalékkal, 2024-ben pedig 7,4 százalékkal bővülhetnek.

A Zenith becslése szerint a globális hirdetési kiadások 2021-ben elérik a 705 milliárd dollárt (220 998,2 milliárd forint), szemben a 2019-es 634 milliárd dollárral, továbbá 2024-re 873 milliárd dollárra emelkednek.

Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiaügynökségekért, így a Zenithért is felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy

a járvány felgyorsította azokat a trendeket, amelyek már korábban is alapjaiban alakították át a gazdaságot, és ez a jövőben várhatóan nem is változik; bár a digitális átalakulás lelassulására lehet számítani.

Ami a teljes piacot illeti, különösen a kiskereskedelmi médiahirdetések felfutása figyelhető meg, azon belül is az e-kereskedelmi platformokon megjelenő display vagy search hirdetéseké.

A Zenith arra számít, hogy 2021 és 2024 között a leggyorsabb növekedés Közép- és Kelet-Európából, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezik, átlagosan 12,2 százalékos, illetve 10 százalékos éves növekedési rátával. A leglassabb, évi 5,3 százalékos növekedést Nyugat-Európa érett piacairól várják.

Tovább olvasom