Kövess minket!

Marketing

Hárommilliós díjat kaphatnak az Unicredit támogatta tehetségek

Kilenc tehetség közül választhatja ki azt a három jelöltet a közönség, akik megkaphatják az Unicredit Bank 3-3 milliós díját a pénzintézet új, Korszakalkotók nevet kapott, október 11-én indult programjában.

A bank aloldalán, a korszakalkotok.unicreditbank.hu-n „Zene”, „Ízvilág” és „Vizuális művészetek” kategóriában lehet szavazni kilenc jelöltre – kategóriánként háromra. A kategóriagyőztesek 3 millió forintos díjat kapnak majd. A nomináltak között van borász, sörfőző, barista, animációs rendező, fotográfus, szobrász, dalszerző, operaénekes, zongoraművész.

A jelölteket egy szakemberekből álló, a bank által felkért zsűri választotta ki összesen 100 jelöltből. A zsűribe olyan neves személyiségek kaptak meghívott, mint Somorjai Enikő balett-táncos, Becsei Áron órakésztő, Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot dokumentumfilm-sorozat alkotói – ők egyben a program „nagykövetei is –, továbbá Topor Tünde, az ART Magazin főszerkesztője, Lévai Balázs rendező, zenei producer és Csapody Balázs, a díjnyertes Kistücsök Étterem tulajdonosa.

A programot bemutató – a bank Szabadság téri központjában tartott – szerdai sajtótájékoztatón Lévai Balázs arról beszélt, szükség van az ilyen projektekre, mert sajnos Magyarországon a mecenatúra kultúrája nem áll erős lábakon. Ugyanakkor elismerte, nagyon nehéz volt zsűrizni, kiválasztani a jelölteket, hiszen például a zenei kategóriában zongoraművészt kellett dj-vel összehasonlítani, ami nem volt egyszerű feladat. Cseke Eszter azt emelte ki, hogy a kiválasztott tehetségek mindegyikében megvan a lehetőség, hogy önálló jogon kitűnjenek, feltörjenek, hiszen mindegyikük tehetséges, ám ez támogatás nélkül nem egyszerű. Felidézte, annakidején S. Takács Andrással úgy tudtak elindulni a Gázai övezetbe forgatni, hogy előtte elnyertek egy fiatal újságíróknak járó díjat, amit így befektettek az első filmjükbe.

Aleksandra Cvetkovic, a Unicredit Bank lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, a jelenlegi három kategória csak a kezdet, a programot a mostani győztesek kiválasztása után is folytatni akarják, így elképzelhetőnek tart majd film vagy gasztro-kategóriát is a későbbiekben. Mint azt kifejtette, tavaly a bank nagyon jó évet zárt, ez tette lehetővé a tehetségtámogató program elindítását. Marco Iannaccone vezérigazgató-helyettes pedig arról beszélt, hogy a Korszakalkotók a bank új marketingkoncepciójának része, a változások a bank imidzsének egészét érintik. Szintén a bank sikereiről beszélt Patai Mihály elnök-vezérigazgató is, aki azt hangsúlyozta, a bank már akkora pénzből gazdálkodik, mint amekkora a budapesti olimpia költségvetése lett volna.

A sajtótájékoztatón bemutatták a GfK attitűd-vizsgálatát is, amiből kiderült, hogy a 250 ezer feletti jövedelemmel rendelkező társadalmi réteg, a privát banking potenciális ügyfeleinek a 49 százaléka meg tud nevezni egy-egy CSR vállalati programot, ugyanakkor csak 38 százalékuk vélekedett úgy, hogy a támogatás jó helyre került. Ezért a kutatóintézet azt is megvizsgálta, hogy kiket tartanak alkalmasnak az ilyen típusú támogatásokra. A válaszadók többsége a tehetséget, a magas színvonalat és az újító képességet nevezte meg.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom