Kövess minket!

Marketing

Hamarosan a Debreceni Kórház kis lakóit is látogatják az Amigók

Fiatal egyetemisták csalnak mosolyt a kórházban fekvő gyerekek arcára a Vodafone Alapítvány segítségével.

Az Amigos a gyerekekért Alapítványt négy éve hozta létre Fábián Sára, tíz lelkes egyetemista barátjával. Kezdetben csak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jártak, ahol a bent fekvő gyermekeket idegen nyelvekre tanították játékos feladatokon keresztül. Mára már 130 Amigo dolgozik azon napról napra, hogy minél több gyereket tudjanak boldogabbá tenni a kórházban töltött idő alatt. 91 Amigo 6 budapesti kórházban tevékenykedik, 21 Amigo Szegeden, egy 6 tagú Amigos csapat megalakult Szombathelyen, és hamarosan 12 új Amigo látogatja a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinikát – áll közleményben.

„Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól az Amigos a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinikán fekvő beteg gyerekek gyógyulását is segítheti egy kis jókedvvel. Az Amigos legfontosabb célkitűzése és jövőképe, hogy a világon minden beteg gyerekhez eljuthasson egy Amigo. Abban, hogy ehhez az álomhoz közelebb kerülhessünk, és egy újabb magyarországi várost is lefedhessünk, a Vodafone Magyarország Alapítvány segített” – mondta Fábián Sára az Amigos megálmodója, aki egyben a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Digitális Kórházi Angyala is. Sára a Vodafone Főállású Angyaloknak járó teljes egy éves fizetését az Amigos-nak ajánlotta fel, így kerülhetett sor a terjeszkedésre.

Az Amigos a Vodafone Főállású Angyal programból befolyt összeg egy részéből valósította meg a Debrecenben való induláshoz szükséges két napos felvételit, az új tagok felkészítését megalapozó Amigo-iskola nevű képzést, és az avató ünnepséget. A felvételit és a képzést bonyolító szegedi és budapesti Amigók Debrecenbe utazását is ez a keret fedezte, és ugyanennek a támogatásnak köszönhetően még sok új lehetőséget valósít meg az Amigos az év során.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Főállású Angyal programunkkal lehetőséget adhatunk az Amigosnak, hogy a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is megkezdhessék a működésüket, és hogy olyan mobiltechnológiai megoldásokkal egészíthetjük ki az eszköztárukat, melyek nemcsak a kórházban fekvő gyerekek mindennapjait teszik szebbé, hanem közben digitális kompetenciáikat is fejlesztik – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese. – Azt látjuk, hogy a mobiltechnológia és az orvostudomány jövője egyértelműen összefonódik, így most, az 5G technológia küszöbén kiemelten fontos számunkra, hogy figyelmünket a Debreceni Egyetem Kórházára fordítsuk.”

Az Amigos célja nem az iskolai jellegű nyelvoktatás, hanem az, hogy a kórházban fekvő gyerekek mindennapjaiba egy kis boldogságot tudjanak csempészni, játékos nyelvtanuláson keresztül. Az Amigók nem nyelvtanárok, hanem inkább barátok, nagytestvérek, akik vidámságot visznek a szürke kórházi mindennapokba.

„A gyermekek akár hosszú heteket, hónapokat is kórházban töltenek, távol az iskolatársaiktól és a megszokott közegüktől, ezért sokszor hatalmas szükségük van egy barátra, aki megvédi őket az elszigetelődéstől. Nemcsak az a fontos, hogy segítsünk felzárkózni a nyelvtanulást illetően a gyerekeknek a hosszú kórházban töltött idő alatt, hanem az is ugyanolyan fontos, hogy egyetemistaként a személyes példánkon keresztül jövőképet mutassunk nekik. És persze olyan barátaiknak kell lennünk ebben a nehéz időben, akikre számítani lehet”– mondta Fábián Sára.

 

 

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom

Marketing

A járvány és hatása volt a témája a Lounge Group szakmai podcastjének

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették az L20 jubileumi adását.

Közzétéve:

Lounge Group

Covid-generációnak hívják – saját maguk is – azokat a fiatalokat, akik testközelből élték át a kényszerű otthonlétet, a munkahelyvesztést, a szülőkhöz hazaköltözést, a kisszobából elvégzett egyetemi szemesztereket. A szépnek induló életkezdés után a hirtelen bekövetkező visszalépés sokaknál okozott depressziót.

„A bezártság során az alkoholizmus, családi erőszak, öngyilkosság egyaránt megnövekedett, a hosszú távú hatásokat pedig nem is tudjuk. Egy szülőnek egy reménye maradt, hogy talán az ő gyerekét ez nem érinti”

– mondta Rusvai Miklós a podcastban. A munkakörülményeikre is jelentős, hosszú távú hatást gyakorolt az elmúlt másfél év. A biztos munkahelyek megbecsülésével kevesebb lett a jobhopperek aránya, viszont nagyobb lett a korosztály elvárása a home office és a rekreációs juttatások iránt. A szakemberek véleményét a Lounge Group jelenleg folyó, a járvány munkaerőpiaci hatásait vizsgáló Munkadinamika kutatás is alátámasztja.

„Nehezített terepre, de más igényekkel érkezik a Covid-generáció a piacra”

– foglalta össze a Századvég Alapítvány kutatója a tapasztalatokat.

A Lounge Group podcastjának különkiadása, már elérhető a Summit Play felületén. A különleges 20. részben Bereczki Enikő, generációs szakértő, Torzsa Gabriella, a Századvég Alapítvány kutatója, Rusvai Miklós virológus és Lobenwein Norbert, a Sziget és a Volt Produkció fesztiváligazgatója elemezte a járványhelyzet hatását az élet legkülönbözőbb területeire.

Még a szórakozás is új formát kapott: virtuális valóság bulival, otthonról adott koncertekkel és zárt bulizással egyaránt próbálkoztak a szervezők, de a személyes élményt nem sikerült pótolni.

„A másfél évig munka nélkül maradó alvállalkozók közül sokan nem tudnak megmaradni a piacon” – osztotta meg tapasztalatait a fesztiválszervezés kulisszái mögül Lobenwein Norbert.

Az eggyel idősebb, Y-generáció szintén megsínylette a járványt: szendvicsgenerációként a gyerekeikről és szüleikről is egyszerre kellett gondoskodniuk. Ugyanakkor a pandémia pozitív hozadékaként itthon is többmillióan végeztek el egy autodidakta, ingyenes számítógépes tanfolyamot, ami a böngészés, információszerzés, online meeting, bevásárlás, szórakoztató tartalmak (lásd: podcast!) elérését egyaránt magában foglalta. „Megjelent a fordított szocializáció: a fiatal családtagok hatására és tanítására az idősebbek is elkezdtek online szolgáltatásokat használni” – mondta Bereczki Enikő generációs szakértő.

Emellett pedig egy világ tanult meg végre kezet mosni – mondta a válság előtt talán nem is ismert, de mostanában napi legalább két interjút adó virológus –, ami a legnagyobb hozadéka lehet a járványnak. Emellett olyan műveltségre is szert tett az emberiség, aminek egy hasonló helyzetben még nagy hasznát veheti. Ki tudta például két éve, mi az a mRNS, a PCR teszt, vagy a tüskefehérje? Ezek és hasonló érdekességek derülnek ki a Lounge Group jubileumi podcastjából, az L20-ból.

Tovább olvasom