Kövess minket!

Marketing

Greenpeace fricska a VW Darth Vader kampányának

Az idei Super Bowlra készült reklámot fordította a zöld szervezet az autógyár ellen, amelynek környezetvédelmi politikáját támadja.

A nagy sikert aratott mini Darth Vaderes kampányt használja fel a Greenpeace arra, hogy a Volkswagennek odavágjon. A zöld szervezet ugyanis elégedetlen az autógyár azon törekvéseivel, amelyek a széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányulnak. “A Volkswagen sötét oldala” című jelentésükből kiderül: az autógyár Európa legnagyobbjaként nem tesz eleget a környezeti hatások mérsékléséért.

A dokumentumban a Greenpeace azzal vádolja a cégcsoportot, hogy csak a szavak szintjén tesz a környezet védelméért. Miközben látványos bejelentéseket tesznek a gazdaságos és takarékos prototípusok elkészültéről, ezek valójában soha nem kerülnek tömegforgalomba. Ha pedig valamely modell mégis zöldebb, mint az átlag, azért sokkal többet kell fizetni a mesterségesen felhajtott árak miatt – olvasható.

A Greenpeace számításai szerint 2010-ben mindössze a globális eladások 6 százalékát tették ki a környezetbarátabb modellek a Volkswagennél. A szervezet szerint a Volkswagen zöld retorikája azért is visszatetsző, mert a cég jelentős alkupozíciójával élve inkább keresztbefeküdt az autóipart érintő szigorúbb szabályozási szándéknak. Úgy vélik, éppen e pozíciókkal és a már lekutatott hatékony technológiák elterjesztésével tehetnének többet a környezetért, nem kevés pénzt spórolva a fogyasztóknak.

Bár a mondanivaló komoly, a megvalósítás nem nélkülözi a humort. A Greenpeace-kampány weboldalán Jedinek lehet jelentkezni, hogy fellázadjunk a Birodalom zsarnoksága ellen. A Star Wars tematika a Volkswagen azon kampányából jön, amely a Super Bowl kapcsán indult. Ebben egy kisfiú Darth Vadert játszva próbál tárgyakat mozgatni, no meg a papa autóját beindítani. A fogyasztók szerették a film humorát, a Kantar Media szerint az amerikai foci döntője után ez a szpot nyerte a legtöbb ingyen médiát a vírus effekt nyomán. Kérdés, hogy a paródiát is szeretni fogják-e.

Íme az eredeti:

A Volkswagen szpot

 

És a Greenpeace verzió:

A Greenpeace verzió

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom