Kövess minket!

Marketing

“Fogd be, és csinálj mindenféle izgalmas dolgot!”

A Francia Riviérán vagyunk, és nagyon odafigyelünk mindenre, ami a 61. Cannes Lions fesztiválon történik. Íme, a negyedik nap összefoglalója.

A fesztivál minden napján van egy-egy kiemelt téma, és az egyik teremben csak az ehhez kapcsolódó előadásokat hallhat a közönség. Csütörtökön Brazília van soron, pénteken az innováció, szerdán viszont a független ügynökségeké volt a főszerep.

A kanadai 123w ügynökség (gyönyörűen énekel róluk az ukulelés lány, érdemes megnézni a honlapjukat) egy garázsban kezdte, és a pénzügyi osztály feladatát is egy 30 dolláros app látja el. A négy kreatív egyedülálló módszerekkel dolgozik: a hollywoodi stúdiók mintájára, minden projektjére új, külső szakemberekből álló csapatot állít össze, attól függően, hogy mit kíván meg az adott feladat. A módszerük működik. Vallják, hogy az ügynökségek nem egymás ellen, hanem a középszerű munkák ellen küzdenek.

Az ausztrál Monkeys hitvallása a provokatív ötletek gyártása, mert szerintük a hagyományos módszereknek már leáldozott. Ha kell, termékeket rabolnak vissza a boltokba, köztéri installációt építenek, vagy dallamokkal harcolnak a bőrrák ellen.

A japán Party csak ennyit üzen: “Fogd be, és csinálj mindenféle izgalmas dolgot!” Ők tartják is ehhez magukat, ezért feltalálják a Toyotának a jövő autóját, a Trident rágógumi márkának futurisztikus ruhákat terveznek (a mobilokat leárnyékoló zsebekkel), és még a Bittorrentnek is készítenek videoklipet.

A szekció egyik legizgalmasabb előadása a svéd Forsman&Bodenforsé volt, akik a Volvo Live Series kampányát készítették. Igen, többek között azt a Van Damme-os, spárgázós videót. Mivel a versenytársakhoz képest kis büdzsé állt rendelkezésre, és a kamionok vásárlóit egy hagyományos kampánnyal nem tudták volna elérni hatékonyan, ezért tudták, hogy oda kell csapniuk az interneten. Sikerült.

Persze a nap nemcsak a független ügynökségekről szólt, így láthattuk a színpadon Sheryl Sandberget is, a Facebook CEO-ját. A Facebook küldetése, hogy összekösse a világot, ezért az internet nélküli milliárdok elérését, a Google-höz hasonlóan, természetesen ő is kulcsfontosságú feladatnak látja. Megtudhattuk, hogy melyik most a kedvenc reklámja a közösségi oldalon, hogy nagy ünnepséget rendezett, amikor a főnöke, Mark végre betöltötte a harmincat és hogy egy statisztika szerint az emberek 20 százaléka szex közben is használja a mobilját.

Hatalmas sikere volt a Beats fülhallgatókról szóló előadásnak is. Az alapító Dr. Dre-t az kevésbé zavarta, hogy lopják a zenéjét, mint az, hogy azt rossz minőségben hallgatják. Ezért születettek meg a gyönyörű, színes Beats fülhallgatók, amelyeket persze azonnal felkaptak a hírességek, a sportolók, olimpikonok és zenészek. A Beats szoros, családias viszonyt ápol ügynökségévél, az R/GA-vel, nem szereti a briefeket, és mindent azonnal, real-time szeret csinálni. És ez mind működik, hiszen ilyen és ilyen remekművek születnek.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom