Kövess minket!

Marketing

Felelős Kommunikáció Díjat hirdet két komoly szereplő

Az Independent Media Education Center (IMEC) és a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) szakmai összefogáson alapuló díjat kezdeményez.

A követhetetlenül felgyorsult online és social media térben az influencerek, multiplikátorok véleményükkel, megnyilvánulásaikkal fiatalkorúak százezreit, millióit érik el. A Felelős Kommunikáció Díj a lényegében ellenőrizhetetlen audiovizuális tartalmak közzétételének veszélyeire, az Y és mindenek előtt a Z generációs fiatalok, gyerekek felé történő kommunikációval járó felelősségre kívánja felhívni a figyelmet. A Díj alapítói és támogatói pozitív példákon keresztül szeretnének másokat is ösztönözni az online térben való felelős magatartás és kommunikáció követésére.

Az IMEC különféle képzéseket és workshopokat szervez média, kommunikáció és marketing témakörben már dolgozó szakemberek mellett a fiatalabb korosztályok, egyetemisták, pályakezdők részére is. 2018 február végétől 4 olyan kurzusuk is indul, melyek egyben az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke által kínált kreditpontos tárgyak.

„Az elmúlt 3 évben több mint 500-an végezték el valamelyik képzésünket, vettek részt workshopon vagy személyes konzultáción, és több mint 100 előadóval, szakemberrel, vezetővel dolgoztunk együtt. Foglalkozunk a közösségi médiával, az Y és Z generációkkal történő kommunikációval; külön képzés indult 2017-ben Youtuber/influencer Marketing témakörben. A felelős kommunikáció kérdésköre rendszeresen visszatérő téma, és örülünk, hogy az MRSZ-ben partnerre leltünk, és közösen tudjuk elindítani ezt a programot” – mondta B. Csejtei Ildikó, az IMEC ügyvezetője az oklevélátadón.

„Szándékaink szerint elindul egy társadalmi diskurzus a témában, s ehhez a most alakuló, pszichológusokból, gyermekekkel foglalkozó, valamint kommunikációs szakemberekből álló Díjbizottság jelentősen hozzájárul majd. A Bizottság első ülése február végén lesz, és pályázni a díjra március elejétől lehet majd – tájékoztat Urbán Zsolt, az MRSZ elnöke.

Az IMEC 2018. február végétől az alábbi témákban indít képzéseket:

Marketingkommunikáció a gyakorlatban – Online kampánytervezési workshoppal;

PR kommunikáció a gyakorlatban – Kríziskommunikációs workshoppal;

Kommunikáció az Y és Z generációkkal – Online felületek influencerei (Youtube, Facebook, Instagram);

Vállalati kommunikáció és munkáltatói márkaépítés

Mind a 4 képzés esetén megpályázható egy-egy Hallgatói Ösztöndíj, amely hátrányos helyzetű fiatalok számára nyújt lehetőséget a kurzusokon való térítésmentes részvételre.

Marketing

2,875 milliárd forint a tét ezen a hétvégén a Hatoslottón

Újabb telitalálatmentes hét után immár 2,875 milliárd forint a várható főnyeremény a Hatoslottón. A rekordközeli jackpot néhány tízmillió forintra áll a játék történetének legmagasabb, 2,958 milliárd forintos álomösszegétől, így ha vasárnap nem lesz telitalálatos szelvény, akkor 13 éves csúcsot dönt a Hatoslottó főnyereménye.

Közzétéve:

MTI/Czeglédi Zsolt

Milliárdok várnak ezen a hétvégén is a szerencsésekre, hiszen az Ötöslottó főnyereménye meghaladja a 2,5 milliárd forintot, a Hatoslottó jackpotja pedig már csak hajszálnyira van attól, hogy történelmet írjon

– közölte a Szerencsejáték Zrt.

A rekord összeg lázba hozta a játékosokat is, hiszen nem csak az alapjátékok száma nőtt meg, hanem a feladott szelvények száma is, mind az Ötös-, mind pedig a Hatoslottót többen játszák az átlagos halmozódási időszakhoz viszonyítva. További érdekesség, hogy a Hatoslottó telitalálatmentes időszak alatt Fortuna nagy kedvence volt a 2-es szám, ez már tízszer szerepelt a nyerőszámok között, míg a 26-os szám egyszer sem került kihúzásra.

Az Ötöslottó sorsolási műsora, a SzerencseSzombat szombaton 18:45-től, míg a Hatoslottó élő sorsolása vasárnaponként 16:00-tól látható a Duna TV-n.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Marketing

Eddig nem látott mennyiségű reklám került adásba a magyar nyelvű tévécsatornákon

A reklámfilmek száma idén már november 1-én elérte a 13 milliót, és még nincs vége az évnek. Az ünnepi hajrával év végéig ez a szám megközelítheti, sőt akár el is érheti a 15 milliót.

Közzétéve:

Pixabay

Bár a Covid továbbra is része a mindennapjainknak, a világ túljutott az első sokkhatásokon, és mint az élet sok más területe, a média és reklám világa is megtanult alkalmazkodni az új helyzet kihívásaihoz.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az idei év újabb rekorddal zárul: eddig nem látott mennyiségű reklámfilm került adásba a magyar nyelvű tévécsatornákon

– derül ki a Nielsen Közönségmérés legújabb kutatásából.

2021 első 10 hónapjában az egy főre jutó napi tévénézési idő 4 és fél óra volt a 15 évnél idősebb, tévés háztartásban élő internethasználók körében. Naponta átlagosan a 70%-uk – közel 4,5 millió fő – ült le a képernyők elé legalább 1 perc erejéig, és átlagosan közel 6,5 órát el is töltöttek ott a nézők.

A műsorfogyasztási idő egyharmadát sorozatokkal és szórakoztató műsorokkal töltötték, további 10% hírműsorokkal, és 14% filmekkel telt, a reklámok pedig még ennél is többet, az idő 15%-át vitték el.

A tévéreklámok a 15+ éves internetezők átlagosan kétharmadát érték el nap mint nap: egy néző naponta 134 db reklámfilmmel találkozott, ami 33 percnyi reklámnézési időnek felelt meg.

De a reklámok világa nem csak a tévé képernyőjéből áll, hiszen a média palettája igen sokszínű. A Nielsen szeptemberben végzett, világszerte 56 országra kiterjedő „Trust in Advertising” nevű online kutatása sokféle szempontból körbejárta azt a kérdést, hogy a 15 évnél idősebb internetezők milyen típusú reklámokat kedvelnek, melyek vannak leginkább hatással rájuk, melyek késztetik őket leginkább vásárlásra, illetve mely típusok a legnépszerűbbek a különböző korosztályok és nemek tekintetében. A kutatási eredmények az 56 ország együttesére, Európára, a kelet- és közép-európai régióra, valamint Magyarországra szűkítve is elérhetőek.

Reklámbizalom szempontból a kutatás kiterjed a termék szektorok vizsgálatára is az egyes médiafelületeken: a világ különböző régióiban igen eltérő, hogy mely szektorok reklámjaiban bíznak a legnagyobb mértékben.

Tévéreklámok esetében globális szinten a szórakoztatóipari témájúak állnak az első helyen, de hasonló a helyzet Európában is, ahol az élelmiszer reklámokkal vannak holtversenyben.

A kutatásból többek között az is kiderül, hogy míg globális szinten a valós élethelyzeteket bemutató és egészség témájú reklámok, addig a magyar fogyasztók körében a humoros reklámok a legnépszerűbbek, mely egyébként megfelel a kelet- és közép-európai régióban mért átlagnak.

A kutatás rámutat arra is, hogy a régióban a magyarok bíznak leginkább a tévéreklámokban (a válaszadók 68%-a), de fontosnak tartják az ismerősök ajánlásait, márka weboldalak, illetve szponzorációk hirdetéseit és az online fogyasztói véleményeket is.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Marketing

Figyelemfelkeltő kisfilmet készített a Pfizer (videó)

A tüdő egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet a Pfizer legutóbbi kisfilmjében, amelyben Dsida Jenő: Édesanyám keze című gyönyörű versét szavalják el – egy levegővel.

Közzétéve:

Pixabay

Ez a mutatvány első olvasatra kivitelezhetetlennek tűnhet, mert a vers kifejezetten hosszú, de nem kell aggódni, a kisfilm szereplői felosztva, láncban mondták el a nekik szánt strófákat, és egymásnak adták a szót. Az egy levegővel való szavalás nem volt egyszerű, hiszen nemcsak arra kellett fókuszálni, hogy ne vegyenek levegőt a sorok között, de arra is, hogy a hangsúlyozás a lehető legkevésbé csorbuljon.

A kisfilm mondanivalója, hogy rávilágítson arra, mennyire fontos vigyáznunk a tüdő egészségére, hiszen az éltető levegőt adja nekünk.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom