Kövess minket!

Marketing

Felelős alkohol kampányt indít a BB-vel a POME

Az ÖRT etikai szabályait követve készült az influencer-stratégia

„Nagyon örülök, és büszke vagyok arra, hogy a BB és a POME által készített kampány készítése során nem felejtették el, hogy az influencerek által készített tartalomra is vonatkoznak az alkohol szakma által felállított szigorú szabályok. A fiatal felnőtt lehet a célcsoport, a fiatalkorú (gyerek) pedig tiltott zóna az alkoholipar számára, és erre a határvonalra a készítők gondosan ügyeltek. A tudatos és gondos munkának ma már az etikai szabályok betartása is része, amelyre jelen esetben jó példát látunk” – fogalmazott Fazekas Ildikó az ÖRT igazgatója.

A BB a tavalyi kiemelkedő, több mint egy milliós elérésnek köszönhetően újabb hosszútávú influencer együttműködési megállapodásokat kötött, a márka átpozícionálása, a márka fiatalítása, valamint a fiatal felnőtt célcsoportra igazított termékkör releváns és hiteles kommunikációja érdekében.

“Amellett, hogy igyekszünk a kiválasztott influencerekhez testhez álló tartalmak készíttetésére, fokozottan figyelünk a vonatkozó Önszabályozó Reklámtestület útmutatásának és a kategória etikai elvárásainak betartására, melyben a POME ügynökségben partnerre leltünk, az ő folyamatos kontrolljuk is a biztosíték számunkra“ – mondta Molnár Réka Kata, a BB márkamenedzsere.

“Az influencerek kiválasztásánál fontos irányelv volt, hogy hosszú távon jól illeszkedjenek a márka céljaihoz, megfeleljenek a Megbízó valamint a szakma által támasztott, önszabályozó etikai követelményeknek. Ezeket mi is nagyon fontosnak tartjuk, és a kihívásoknak sikerült megfelelni” – nyilatkozta Bendl Mátyás, a POME ügyvezetője.

A reklámszakmában kifejezetten aktuális téma a felelős influencer kommunikáció, mely a fiatalok elérésének egy fontos eszköze. Éppen ezért kiemelt gondossággal kell kezelni. Erről kérdeztük mi is Bendl Mátyást.

Sok influencer követőbázisának nagy százalékát a fiatalabb korosztály adja akkor is, ha a célcsoportjuk valójában idősebb. Odafigyeltek-e ezekre a statisztikákra az influencerek kiválasztásakor?

B.M.: Olyan influencereket választottunk a kampányunkhoz, akik nem csak életkorukkal, de felelős hozzáállásukkal egyaránt képviselik az ÖRT által irányadó filozófiát ebben a kérdésben.

Hogyan gondoskodnak róla, hogy a hirdetések ne jussanak el a fiatalabb korosztályhoz, illetve, hogy ők ne érezzék azt, hogy nekik is szól?

B.M.: A direktívák nem térnek ki arra, hogy a követőkhöz ne juthasson el a szponzorált tartalom, ugyanakkor az elkészült posztok üzenete fontos, hogy átgondolt és felelős legyen. Erre influencer üzletágunk minden tagja kiemelten figyel már a briefelési szakasztól kezdve. Persze semmilyen típusú médiumnálnem lehet teljesen kizárni, hogy illetéktelenek is fogyasszák a reklámokat, de erre kötelező törekedni.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom