Kövess minket!

Marketing

Februári olvasmányélmények

A Bookline februári toplistájából kiderül, hogy a helyesírás még mindig sokakat foglalkoztat, a színezés továbbra is színt visz a szürke hétköznapokba, a pszichológiai tanácsok pedig mindig jól jönnek.

A Bookline sikerlistáját a szeptemberi megjelenése óta időről időre meghódítja a magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása. Februárban újra első lett a listán a minden magyar szó helyes írásának szószedete, ami 182 napja szerepel a Top50-ben. A könyv megjelenésekor bizonyára kevesen jósoltak volna ekkora sikert a szabályok gyűjteményének, az eladott magas példányszám mögött bizonyára az áll, hogy követni akarjuk a sokszor talán nem is észszerű változásokat a helyesírásban.

Második helyre került Szabó Péter magánkiadásban megjelent Állj félre a saját utadból! című könyve, ami az önszeretetre tanít. Szabó szerint meg kell szeretnünk saját magunkat ahhoz, hogy az életünkben boldogok és sikeresek legyünk.

A 2015-ös év legnagyobb sikere lett a felnőttszínező és azon belül is Johanna Basford alkotásai. A Titkos Kert – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal című könyvét egyszerűen nem lehet lerobbantani a toplistáról. Elképzelhető, hogy a nagy siker miatt azok is beadják a derekukat, akik az elején butaságnak tartották a felnőttszínezőket. A Titkos Kert a 3. a listán, és rekordideje, 269 napja szerepel a Top50-ben. Basford további két, új színezője is sikerlistás: 6. helyen találjuk a Kincses Óceánt és 7. a Bűvös erdő – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal.

Negyedik helyre került Elaine Mazlish és Adele Faber gyereknevelést segítő könyve: a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje gyakorlati tanácsokat ad a sikeres szülő-gyerek kapcsolathoz, abban segítik a szülőket, hogy hogyan segítsék a gyerekeiket a negatív és pozitív élmények feldolgozásában. A gyerekek és szülők hétköznapjait könnyíti meg az Aludj el szépen, Bendegúz!, Carl-Johan Forssén Ehrlin mesekönyve, ami megjelenése óta kitartóan a toplista szereplője.

A gasztrokönyvek sikere is töretlen. Steiner Kristóf a Kristóf konyhájában, ami a 13. helyen szerepel a Bookline listáján, 108 receptet állított össze, szenvedélyes szakácsoknak és kezdő konyhatündéreknek. A Főzzünk olaszul blog szerzője, Vrábel Kriszta könyvét is szerették februárban az olvasók, a 160 grammos szénhidrátdiéta új szereplőként 18. lett a listán. Új könyve, a receptgyűjtemény második része is toplistás, 21. helyen szerepel a listán.

A szépirodalmi művek közül Paula Hawkins A lány a vonaton című regénye, 307 napja a Bookline lista élmezőnyében található, most a 14. helyen szerepel. A könyv, ami külföldön is hasonló sikereket ért el és amiről már mindenki hallott, az e-könyves sikerlistán is toplistás: januárban és februárban is első helyezett volt.

Bárki bármit mondhat, szeretjük a verseket és van igény a minőségi költészetre. Ezt mutatja Lackfi János és Szabó T. Anna felelgetős, egymást néha cikiző, de mindig szerető verseinek sikere, amik a Facebook-hírnév után, most már könyvben is olvashatók. A Verslavina – A nő meg a férfi című alkotás üdítő színfolt és egy improvizációs asszociációfolyam eredménye.

A legsikeresebb e-könyvek között továbbra is listás, ráadásul a második helyen szerepel, a tavalyi év bombasikere, E. L. James: Grey – A szürke ötven árnyalata Christian szerint, az Ötven árnyalat sorozat új része. Továbbra is töretlen Gárdos Péter örök szerelmet hirdető regényének sikere, a Hajnali láz 3. az e-könyvek között és 8. a nyomtatott könyvek listáján.

Borsa Brown könyveiből három is sikerlistás, a szenvedéllyel átitatott regényeket ott találjuk a legsikeresebb e-könyvek között. A maffia ölelésében, A maffia szívében és Az Arab történeteivel igazán kiszakadhatunk a hétköznapok monotonitásából.

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom