Kövess minket!

Marketing

Ezt olvastátok ti 2011-ben

Emlékeztető összeállítás a Médiapiac.com legnépszerűbb cikkeiből. Közösségi média, Amazon, Origo, Fluor Tomi a top10-ben.

Összeszedtük, hogy mely cikkeink voltak a legnépszerűbbek 2011-ben, hátha valaki lemaradt, és pótolna:) Íme:

1. 7 ok, amiért biztos szívás az emailezés

Médiablogunk szerzője, Pollner követte el a bejegyzést, amely aztán jól felpaprikázta a rendszergazda érzelmű olvasóinkat, így aztán ez a poszt lett a legkommenteltebb is, a maga 52 hozzászólásával.

 

2. Médiapiac 2011

Ugyan nem cikkről van szó, de mégis kiemelt tartalom, amit utólag is jószívvel ajánlunk. A Médiapiac 2011 konferencia volt idén a legnagyobb rendezvényünk, s nemcsak a programot, hanem (díjmentes, egyszerű) regisztráció után a konferencia prezijeit is elérheti mindenki a fenti linken. Természetesen 2012. márciusában sem maradunk Médiapiac konferencia nélkül;) Részletek: coming soon.

 

3. Tanácsok munkát keresőknek II.: mutasd meg, ki vagy!

A nyáron jelent meg nálunk Hajdu Zoltán fejvadász-tréner cikksorozata a CV Online-nal együttműködésben, mellyel az állást keresőknek kívántunk egy kis inspirációt és támogatást adni. Úgy tűnik, az olvasók értékelték. A nyolc részes sorozat második darabját olvasták a legtöbben, a többi anyag elérhető a cikk alatt a kapcsolódó írások között. Soha nem volt még aktuálisabb a téma…

 

4. Facebook-valóságshow

Kell-e magyarázni ilyen hívószavak mellett, mint Facebook meg valóságshow? Ez az írás speciel az idén bejelentett timeline kapcsán merengett el arról, hogy mi mindent osztunk majd meg a változások nyomán a közzel. És mennyire leszünk ennek tudatában…

 

5. Sztárgyártás a neten

Na mizu, mizu? Nem készülhetnek listák idén Fluor Tomi nélkül. Szalay Dániel kolléga a szeptemberi print lapszámban írt a Fluor-jelenségről, s mikor a cikk a netre került, rávetették magukat a rajongók. Hogy a Facebook később miért tökítette el azt a rengeteg lájkot, amit a cikk kapott, azt tessék Mark Zuckerbergtől kérdezni.

 

6. “Én nem forradalmat akarok csinálni, hanem újságot”

Ezt Gazda Albert, az Origo frissen kinevezett főszerkesztője mondta. A róla készült portré (amit a print megjelenés előtt “csak most, csak Önöknek” közöltünk a neten) sokakat érdekelt. A számos – azóta eltűnt, kösz Zuck – lájkon túl befutott néhány “dislike” is, hozzászólások formájában. De ez már csak ilyen műfaj: hideget-meleget.

 

7. Tűz lesz babám! – Kindle Fire

Ha van a közösségi médián kívül hot topic, a táblagép-piac bizonyára az. Az iPad és Android-mánia közepette nem feledkeztünk el az Amazonról, s az ő remek Kindle-jéről sem.

 

8. Közösségi vásárlás

Bár Dunder Krisztián cikke még 2010. októberében jelent meg a print lapban, de a netre már idén került fel. Az, hogy ilyen témával toplistás lett, finoman szólva sem meglepő.

 

9. Távozik az [origo] éléről Weyer Balázs

2011 bővelkedett a karrier hírekben, jöttek-mentek olyanok is, akikről azt gondoltuk, hogy ez velük nem eshet meg. Uj Péter távozásához hasonló giga bréking volt a Weyer-Nádori páros “közös megegyezéssel” távozása is. Az idézőjeles kifejezés idén különös élt kapott egyébként, ami aztán néhány vicces sajtóközlemény szöveget szült.

 

10. Ki másolta le Az Év Honlapja versenyt?

Az összeesküvés-elméletek hívei biztos szerették ezt a cikket, bár speciel elméletet nem gyártottunk, sokat kutakodtunk viszont. A sztori főszereplője, Tollas Roland azóta is vígan ajánlgatja “olcsó webes megoldásait” a net népének. Az Év Honlapja versenyen pedig még mindig van mit javítani.

Marketing

Dr. Fazekas Ildikó kapta a Magyar Marketing Szövetség Életműdíját

Ebben az évben, a sorban hatodikként az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) igazgatója vehette át a szakmai díjat.

Közzétéve:

Magyar Marketing Szövetség (MMSZ)

A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) orientációs értékteremtése keretében minden évben elismeri és bemutatja a legsikeresebb marketingvezetőket, az év legkiválóbb marketing és digitális megoldásait, illetve kampányait, valamint a legjobb városmarketing projekteket. Az MMSZ Tonk Emil Életműdíj ugyanakkor a szakmai szervezet egyik legfontosabb díja, hiszen azzal egy kiteljesedett, a marketingszakma egésze érdekében végzett, eredményes szakmai életutat ismerünk el – mondja Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke. Az idei díjazott számára a szervezet elnöke és Dr. Papp-Váry Árpád alelnök nyújtotta át az elismerést múlt hét csütörtökön, a Várkert Bazár színpadján.

Alig akad olyan szakember hazánkban, aki ne ismerné Dr. Fazekas Ildikó nevét, hiszen elévülhetetlen érdemeket szerzett a marketing és reklámszakma hazai felsőoktatásában (Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar, Budapesti Corvinus Egyetemen, Budapesti Metropolitan Egyetem), a szakma elismertségének és presztízsének növelésében, illetve az etikus reklámozási gyakorlat meghonosításában. A díjazott a marketingszakmából érkezett, ugyanis eredetileg piacszervező szakközgazdászként (akkor még így hívták a marketinget) végzett, majd mielőtt egyetemi oktató lett, olyan cégek marketingeseként dolgozott, mint a Fővárosi Bútor Hangszer Sportszer Kiskereskedelmi Vállalat, vagy a Caola-Schwarzkopf. Ezt követően Ildikó – a felsőoktatás világából némileg kilépve – a reklám önszabályozása felé fordult és több mint negyedszázada, egészen pontosan 26 éve az Önszabályozó Reklám Testület vezetője.

Nevéhez fűződik többek között a Reklámetikai Kódex folyamatos frissítése is.

Munkáját nemcsak Magyarországon, de külföldön is elismerik. Az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA) korábbi elnökeként, jelenleg a szervezet elnökségi tagjaként is aktívan dolgozik. Sőt, kezdeményezésére az öreg kontinensen túlmutató, globális nyomtatékot is kapott a reklámok önszabályozásának megkerülhetetlen kérdése.

Dr. Fazekas Ildikó azt vallja, hogy a marketing művelőinek szeretniük kell a szakmát, és bármilyen pozícióban, szerepkörben is dolgoznak, túl kell lépniük a napi rutinokon, folyamatosan elemezve, vizsgálva az adott piac szempontjából releváns környezeti, társadalmi és fogyasztói közeget, dinamikát.

A szakember szerint a fő szabály mindig az lehet, hogy ne csapjuk be a fogyasztót, mert az már rövidtávon is árt a márkának és ráadásul a reklámba, illetve a szakmánkba vetett hitet is rombolja.

A szakma csodája pedig éppen az, hogy egy fizikai termékből értékkel felruházott, időtálló és életképes márkákat építhetünk. A marketing azért szép és különleges szakma, mert változatos, kreatív és stabil szakmai alapokon nyugvó, mégis rugalmas megoldások folyamatos alkalmazását igényli – vallja a szakember.

A marketingesek számára mára már káprázatosan széleskörű eszközrendszer áll rendelkezésre annak érdekében, hogy hatást érjenek el, mindez ugyanakkor hatalmas felelősséggel is társul

– figyelmeztet Dr. Fazekas Ildikó.

Borítókép: Dr. Fazekas Ildikó

Tovább olvasom

Marketing

Otthonról is élvezhető – Lounge Live a Marketing Summiton!

Greenmarketingről, márkaépítésről, fenntarthatóságról és hasonló forró témákról fognak beszélgetni a hazai top marketingesek az idei Marketing Summit Hungary online felületén, az eszmecserét pedig a Lounge Group látványstúdiójából streamelik élőben szeptember 15-én.

Közzétéve:

Fotó: Lounge Group

Nem kérdés, hogy a marketingszakma óráról órára, sőt, percről percre folyamatosan változik. Az új trendek felismeréséhez fontos részt venni a szakmai fórumokon, így az ember ezeket akár saját maga is tudja alakítani. Mindemellett elengedhetetlen az is, hogy a szakma párbeszédet folytasson, megvitassa azokat a kérdéseket, amelyek a piac és az iparág jövőjét befolyásolják.

Ennek a párbeszédnek teremt ebben az évben is kiváló platformot a Marketing Summit Hungary konferencia, ahol a hazai marketingszakma legbefolyásosabb és legmeghatározóbb emberei értekeznek a legizgalmasabb témákról.

Azonban, ha valaki személyesen nem tud jelen lenni a konferencián, a Lounge Group és az eseményt szervező Magyar Marketing Szövetség lehetőséget kínálnak arra, hogy online is be lehessen kapcsolódni a beszélgetésekbe, így egy érdeklődő sem marad le a legfrissebb marketingtrendekről.

„Az utóbbi években történt események következtében érezhetően átalakult az emberek élete, a digitális léthez való viszonya. Sokan vannak, akik már a munka területén is a mindennapjaikat online platformokon töltik, ezáltal csökkent a személyes jelenlét. Mindemellett erősödött az emberek multitasking képessége is, egyszerre szeretnek több dologgal foglalkozni.

Ebből kifolyólag és a Magyar Marketing Szövetséggel folytatott sikeres együttműködéseinknek köszönhetően szeretnénk tartalmat és tudást szolgáltatni azoknak, akik nem tudnak személyesen jelen lenni a szeptemberi konferencián.

Mindemellett azokat is szeretném megnyugtatni, akik ott lesznek a helyszínen, hiszen a Lounge Group látványstúdiójánál élőben is követhetőek lesznek a beszélgetések, valamint a későbbiekben online felületeinken is elérhetővé tesszük azokat” – mondta el Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója.

Szeptember 15-én 10 órától Juhász Bálint műsorvezető fog online beszélgetni többek között Bánhegyi Zsófiával, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatójával, Szabó Bélával, a Telekom márka- és kommunikációs igazgatójával, de jelen lesz még Csikesz Erika is a TV2 Csoport részéről.

A részletes programot és a beszélgetéseket az alábbi linken lehet követni: www.marketingsummit.hu/live

Tovább olvasom

Marketing

Megjelent a “Mentés másként” kampány első filmje (videó)

Már látható a televíziós csatornákon az év egyik legnagyobb társadalmi célú kampánya, a “Mentés másként” első filmje, amely az elsősegélynyújtás és az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet – közölte a Médiaunió Alapítvány az MTI-vel.

Közzétéve:

Borítókép: Az Országos Mentőszolgálat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös újraélesztési bemutatója egy Combino villamoson a budapesti Széll Kálmán téren. MTI Fotó: Marjai János

Azt írták: az elkerülhető halálozások számát nemcsak az egészségügy csökkentheti, hanem “mi is”.

Vannak ugyanis olyan megelőzhető halálesetek, amelyek gyakran a hétköznapi embereken múlhatnak – nagyon sokan azonban félnek segítséget nyújtani.

“Pedig sokkal nagyobb bajt okozhatunk, ha nem csinálunk semmit” – tették hozzá, kiemelve: bizonyos helyzetekben – például szívinfarktus vagy stroke esetén – az időfaktor nagyon kritikus, ilyenkor a laikus segítség is életet menthet.

A kampány első kisfilmjében Szerdahelyi Roland történetét ismerhetik meg, aki lélekjelenlétével és határozott fellépésével megmentette egy ember életét. Évente csaknem 8000 hirtelen szívhalál történik az utcákon, ezen emberek kétharmada megmenthető lenne, ha időben megkezdenék az újraélesztést, úgy, ahogy Roland tette – írta közleményében az alapítvány.

“Nagyon pici dolgokkal is tudunk egymáson segíteni!”

– hangzik el a filmben, példaként említve a 112-es segélyszám felhívását.

A filmet itt is megnézheti:

A Médiaunió kampányának célja változtatni az emberek hozzáállásán, hogy felismerjék az életveszélyes helyzeteket, tudjanak és merjenek segíteni, elhiggyék, ők is képesek rá, valamint az, hogy az emberek ismét fontosnak tekintsék a véradást, és minél többen váljanak rendszeres véradókká – írták.

A Médiaunió Alapítvány 2008-ban azért jött létre, hogy minden évben nyilvánosságot biztosítson valamelyik fontos társadalmi ügynek. Az elmúlt években – többi között – a műanyag palackok szelektív gyűjtésének fontosságára, az élelmiszer-pazarlás csökkentésére hívták fel a figyelmet, tavaly pedig a koronavírus-járvány társadalmi tanulságaira koncentráltak.

Tovább olvasom