Kövess minket!

Marketing

Ezt olvastátok ti 2011-ben

Emlékeztető összeállítás a Médiapiac.com legnépszerűbb cikkeiből. Közösségi média, Amazon, Origo, Fluor Tomi a top10-ben.

Összeszedtük, hogy mely cikkeink voltak a legnépszerűbbek 2011-ben, hátha valaki lemaradt, és pótolna:) Íme:

1. 7 ok, amiért biztos szívás az emailezés

Médiablogunk szerzője, Pollner követte el a bejegyzést, amely aztán jól felpaprikázta a rendszergazda érzelmű olvasóinkat, így aztán ez a poszt lett a legkommenteltebb is, a maga 52 hozzászólásával.

 

2. Médiapiac 2011

Ugyan nem cikkről van szó, de mégis kiemelt tartalom, amit utólag is jószívvel ajánlunk. A Médiapiac 2011 konferencia volt idén a legnagyobb rendezvényünk, s nemcsak a programot, hanem (díjmentes, egyszerű) regisztráció után a konferencia prezijeit is elérheti mindenki a fenti linken. Természetesen 2012. márciusában sem maradunk Médiapiac konferencia nélkül;) Részletek: coming soon.

 

3. Tanácsok munkát keresőknek II.: mutasd meg, ki vagy!

A nyáron jelent meg nálunk Hajdu Zoltán fejvadász-tréner cikksorozata a CV Online-nal együttműködésben, mellyel az állást keresőknek kívántunk egy kis inspirációt és támogatást adni. Úgy tűnik, az olvasók értékelték. A nyolc részes sorozat második darabját olvasták a legtöbben, a többi anyag elérhető a cikk alatt a kapcsolódó írások között. Soha nem volt még aktuálisabb a téma…

 

4. Facebook-valóságshow

Kell-e magyarázni ilyen hívószavak mellett, mint Facebook meg valóságshow? Ez az írás speciel az idén bejelentett timeline kapcsán merengett el arról, hogy mi mindent osztunk majd meg a változások nyomán a közzel. És mennyire leszünk ennek tudatában…

 

5. Sztárgyártás a neten

Na mizu, mizu? Nem készülhetnek listák idén Fluor Tomi nélkül. Szalay Dániel kolléga a szeptemberi print lapszámban írt a Fluor-jelenségről, s mikor a cikk a netre került, rávetették magukat a rajongók. Hogy a Facebook később miért tökítette el azt a rengeteg lájkot, amit a cikk kapott, azt tessék Mark Zuckerbergtől kérdezni.

 

6. “Én nem forradalmat akarok csinálni, hanem újságot”

Ezt Gazda Albert, az Origo frissen kinevezett főszerkesztője mondta. A róla készült portré (amit a print megjelenés előtt “csak most, csak Önöknek” közöltünk a neten) sokakat érdekelt. A számos – azóta eltűnt, kösz Zuck – lájkon túl befutott néhány “dislike” is, hozzászólások formájában. De ez már csak ilyen műfaj: hideget-meleget.

 

7. Tűz lesz babám! – Kindle Fire

Ha van a közösségi médián kívül hot topic, a táblagép-piac bizonyára az. Az iPad és Android-mánia közepette nem feledkeztünk el az Amazonról, s az ő remek Kindle-jéről sem.

 

8. Közösségi vásárlás

Bár Dunder Krisztián cikke még 2010. októberében jelent meg a print lapban, de a netre már idén került fel. Az, hogy ilyen témával toplistás lett, finoman szólva sem meglepő.

 

9. Távozik az [origo] éléről Weyer Balázs

2011 bővelkedett a karrier hírekben, jöttek-mentek olyanok is, akikről azt gondoltuk, hogy ez velük nem eshet meg. Uj Péter távozásához hasonló giga bréking volt a Weyer-Nádori páros “közös megegyezéssel” távozása is. Az idézőjeles kifejezés idén különös élt kapott egyébként, ami aztán néhány vicces sajtóközlemény szöveget szült.

 

10. Ki másolta le Az Év Honlapja versenyt?

Az összeesküvés-elméletek hívei biztos szerették ezt a cikket, bár speciel elméletet nem gyártottunk, sokat kutakodtunk viszont. A sztori főszereplője, Tollas Roland azóta is vígan ajánlgatja “olcsó webes megoldásait” a net népének. Az Év Honlapja versenyen pedig még mindig van mit javítani.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom