Kövess minket!

Marketing

Ez lehet a konferenciaszektor jövője?

A magyar tréningipar meghatározó szereplői fogtak össze, hogy megmentsék az iparágat.

A több milliárd forintos magyar konferenciaszektor akár hónapokra, de évekre is kispadra kerülhet a vírushelyzet miatt. Még ha a jelenlegi korlátozások valamelyest enyhülnek is, a többszáz és ezer fős rendezvények nagy valószínűséggel az utolsók lesznek a sorban, amit engedélyeznek – már ha egyáltalán lesz kedvük elmenni az érdeklődőknek.

Az elmúlt 10 évben hatalmas ívet húzott e szakma, egyre színesebb és színvonalasabb eseményekkel – már csak ezért sem mindegy, hogy vajon lehet-e alternatívája a személyes összejöveteleknek.

A konferenciázás megreformálása ugyanakkor a következő 10 évben a mostani helyzettől függetlenül is indokolt. Egyre inkább azok a fiatalok kerülnek majd döntéshozó helyzetbe, akik születésüktől fogva akkor fogyasztanak tartalmat, amikor nekik kényelmes, és remekül elboldogulnak személyes találkozók nélkül is.

Ezért is vállalkozott a hazai tréningszakma két jelentős szereplője, a The Underground és a Sawyer Miller Group (partnereik, a Dr Prezi, a Personal Brand Institute és a Barna Design közreműködésével) arra az izgalmas kísérletre, hogy valós alternatívát keressenek az offline konferenciák számára.

Egy hazánkban eddig sosem használt szoftver segítségével 7 napon át tartó, stúdióminőségű konferenciát szerveznek az online térben, amelynek videói később is visszanézhetőek, a résztvevők pedig élőben tudnak beszélgetni az előadókkal.

Az Onlife a következő évek üzleti sikereit megalapozó tudásról szól

A témák a menedzsment és a marketing égető kérdéseit járják körbe. Min múlik, hogy nyereséges lesz-e cégem? Hogyan maradhat egyben válságos időkben is a csapat? Miként változik meg a vezetői szerep? Az Onlife azt a tudást és alapvetéseket ígéri, melyek segítségével e kérdések megnyugtatóan megválaszolhatók, és a stratégia könnyedén felvázolható – akár egy szalvétán is.

A két fő program mellett tematikus termek is lesznek (Back2Human, Prezentáció, Design), a krízisszobákban pedig olyan veterán vezetőket lehet faggatni, mint Mészáros György (3rdGEN Zrt. alapító, az Igazgatóság Elnöke, MVÜK alapító).

Nem B-terv, valós alternatíva lehet

„Az volt a célunk, hogy a rendezvény ne csupán egy B-terv legyen az eddig megszokotthoz képest, hanem a jövőben akár valós alternatívája lehessen az offline konferenciázásnak” – mondja Vavrek Balázs, a szervező The Underground társalapítója. „Sokan azt gondolják, hogy ez nem lehetséges, de gondoljunk vissza a Netflix és társai megjelenésére. Akkoriban azt lehetett hallani, hogy soha nem fog olyan élményt adni, mint a mozi, majd pedig már a COVID-19 előtti időkben is egyre növekedtek bevételeik a mozikkal szemben.”

Vavrek szerint a Netflix és a hozzá hasonló tartalomszolgáltatók sikerét részben a moziminőségű tartalom, a csúcstechnológia és az A-listás sztárok adják – másik részben pedig az on-demand tartalomfogyasztás. Ugyanezt ígérik az Onlife-on is. A konferencián olyan nagyágyúk adnak elő, akiket offline rendezvényeken is ritkán látni, mint például Dr. Bőgel György (Professor of Management, CEU Department of Economics and Business), Piry László (ügyvezető, Novochem Zrt.), Majó-Petri Zoltán (a SZTE-GTK egyetemi docense, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója), a formátum pedig igazodik a mai tartalomfogyasztási szokásokhoz: a konferencia megy a résztvevőhöz (a videók visszanézhetők).

A várakozásokat jellemzi, hogy már a jegyek értékesítése előtt 3195-en jelezték, hogy szeretnének részt venni (majd 2 nap alatt 435 jegy kelt el).

Nemzetközi színvonalú előadói lista

„Gyakran hallom a magyar kollégáktól, hogy fel szeretnének nőni a nyugathoz. Négy éve minden jelentős londoni marketingkonferencián ott vagyok, az Onlife előadói listája azonban nemcsak felveheti a versenyt azokkal, hanem meg is haladja azt. Arról nem beszélve, hogy itt Londonban sajnos nem történt semmilyen kísérlet a konferenciák valós alternatívájára” – mondja Kádár Tímea, a londoni Francis Cooper ügynökség vezetője, aki maga is előad az Onlife-on.

A szervezőknek több évtizedes tapasztalata van prémium és magasra árazott tréningek, rendezvények szervezésében, amikre az évek során több ezren váltottak jegyet. Az Onlife árát mégis tudatosan alacsonyan tartották.

„Pontosan tudjuk, hogy egy ilyen rendezvény offline a magasabb árkategóriába tartozna, de egyrészt ez egy kísérlet, még mi sem használtuk ezt a formátumot. Másrészt ebben a mostani helyzetben azt szeretnénk, hogy az is hozzáférjen a tudáshoz, aki üzletileg nehéz helyzetbe került. Ha viszont működik, akkor el tudom azt képzelni, hogy a jövőben ez a konferenciázás egyik alternatívája lesz az eddig megszokott formátumok mellett.Ha beválik, akkor természetesen bármelyik konferenciaszervezőnek elérhetővé tesszük a szoftvert” – mondja Ungvári Péter, a The Underground társalapítója.

Az Onlife-on 60-nál is több előadó tart 7+10 napon át 60-70 stúdióminőségű előadást a marketing- és a menedzsment bizonyítottan működő alapvetéseiről.

Nem kell egész nap a gép előtt ülni, valamennyi 50-70 perces videó visszanézhető. A résztvevők előre kiválaszthatják azokat az előadásokat, amelyeket élőben akarnak követni. Közben ugyanúgy bekapcsolódhatnak az üzleti körforgásba, akár egy offline konferencián: hozzászólhatnak, kérdezhetnek, kapcsolatokat építhetnek, együttműködéseket köthetnek.

Az Onlife Üzleti Konferencia időpontja:

menedzsment és marketing: 2020. május 25-31.

tematikus különtermek előadásai: 2020. június 1-10.

A társszervezők (The Underground, Sawyer Miller Group) nevéhez csúcskonferenciák (Content Plage, Keresztény Vállalkozói Konferencia), telt házas vezetői tréningek, marketingképzések, workshopok, meetupok, valamint belső vállalati továbbképzések fűződnek.

További információ: Vavrek Balázs, balazs@theunderground.hu; https://onlifekonferencia.hu/

Az Onlife előadólistája (2020. 4. 28-án):

 • Dr. Bőgel György – Professor of Management, CEU Department of Economics and Business
 • Piry László – ügyvezető, Novochem Zrt.
 • Majó-Petri Zoltán – az SZTE-GTK egyetemi docense, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója
 • Szűts Ildikó – vezérigazgató, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
 • Mészáros György3rdGEN Zrt. alapító, az Igazgatóság Elnöke, MVÜK alapító
 • Bruck Gábor – alapító, Sawyer Miller Group
 • Avidor András – National director, BNI Hungary and Slovakia
 • Csatlós Csilla – coach, vállalkozó
 • Bencze Róbert – People & Organisation tanácsadási igazgató, PwC
 • Ungvári Péter – az Underground alapítója, a Sawyer Miller Group egyik vezetője
 • Berze Márton – ügyvezető, Underground
 • Tabajdi Enikő – szövegíró, alapító, Underground
 • Kádár Tímea – szövegíró, a Francis Cooper ügynökség alapítója
 • Vavrek Balázs – alapító, Underground
 • Barna Gergely – alapító, Barna Design
 • Wolf Gábor – alapító, Marketing Commando
 • Pusztai Ádám – gamification szakértő, a Kollektíva alapítója
 • Deli Alex – alapító, Public Marketing
 • Benyó Dániel – senior szövegíró, e-mail-marketing-szakértő, ROI Foundry
 • Mészáros Péter – stratégiai tervező, Positive Adamsky by Hinora Group
 • Szesztay PéterBP Digital, co-founder
 • Csúsz István – tréner, építész, a Prezi Magyarul csoport társalapítója
 • Dr. Hoványi Márton – Retorikatréner, a Szónok Születik Retorikaiskola alapítója
 • Kocsis Zsuzsa – tréner és coach, Enetha Learning
 • Ruff Kis Ágnes – A Színművészeti Egyetem beszédtechnika tanára
 • Szabó Dominika – történetmesélés szakértő, a Storyndipity alapítója
 • Szűcs László – Retorika világbajnokság elődöntős, beszedguru.hu
 • T. Bieniek Ildikó – A nonverbális hatáskeltés szakértője, hatasgyakorlat.hu
 • Dr. Aczél Petra – kommunikációs szakember, a Corvinus Egyetem intézetigazgató professzora
 • Antalffy Péter – történész, számos üzleti és nagyvállalati tapasztalattal („business-bölcsész”)
 • Zeitler Ádám – alapító, Milestone Institute
 • Csermely Péter – hálózatkutató, az MTA rendes tagja, a Semmelweis Egyetem professzora
 • Csorba Anita – tartalomgyártó, közösségimédia-szakértő
 • Dr. Schiffer Miklós – stílustanácsadó, designer, író és üzletember
 • Bíró Nóra – testbeszéd specialista, kommunikációs szakember
 • Nemes Orsolya – generációkutató
 • Barna Gergely – alapító, Barna Design
 • Sebők Bence – junior marketinges, booked4.us
 • dr. Németh Zoltán – alapító, tréner, Dr Prezi

Marketing

Megkezdte a kedvezménykuponok kiküldését az eMAG

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásai nyomán született hasonló kötelezettségvállalások a versenyhatóság szerint előnyösek a fogyasztóknak és a jogérvényesítés szempontjából is fontosak.

Közzétéve:

Borítókép: eMag-csomagautomata Oroszlányban, fotó: MTI/MTVA/Jászai Csaba

A GVH még májusban közölte, hogy 200 millió forintos bírságot szabott ki, és mintegy 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az eMAG online áruház üzemeltetőit. A hivatal 2014 júliusáig visszamenőleg vizsgálta az eMAG webáruház több száz kampányát érintő akciótartási gyakorlatát, amelyről megállapította, hogy tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.

A GVH mostani közleménye szerint

az eMAG által kiküldött kedvezménykupon fél évig használható fel, és 3000 forintos engedményt biztosít 10 000 forint feletti vásárlásból minden fogyasztónak, akik az elmúlt egy évben az eMAG platformján vásároltak.

A kupont minden jogosult e-mail üzenetben kapja meg.

A cégcsoport a 2021 májusában lezárult versenyfelügyeleti eljárásban tette a fogyasztók jóvátételére vonatkozó önkéntes vállalásait, amelyeket a GVH bírságcsökkentő tényezőként vett figyelembe.

Az utóbbi időben a versenyhivatali bírság kiszabása mellett vagy helyett kiemelten figyelembe vette, ha egy cég önkéntesen vállalta, hogy orvosolja a felmerülő versenyaggályokat és kompenzálja a fogyasztókat. Tavaly a rekordösszegű, 8,4 milliárd forint kiszabott versenyfelügyeleti bírság mellett a GVH versenytanácsa által elfogadott, közvetlenül a fogyasztóknál hasznosuló jóvátétel értéke meghaladta a 2,1 milliárd forintot.

Hasonlóan előnyös lehet a fogyasztók és a közérdek szempontjából, ha a versenyhatóság jogsértés megállapítása mellett bírságcsökkentéssel ismeri el a cégek önkéntes jóvátételi vállalásait, mint az eMAG esetében.

A közlemény szerint a kötelezettségvállalások rugalmasan képesek lezárni az eljárásokat, hiszen általában nem követi őket hosszas bírósági jogvita. A döntés ilyenkor iránymutatást adhat a többi piaci szereplő számára is. Emellett további előnye, hogy olyan területre is kiterjedhet, amelyet a versenyhivatal egyébként nem tudna kikényszeríteni – ilyen például az eMAG vállalásai a magyar vállalkozások külpiaci terjeszkedésének elősegítésére a cégcsoport külföldi platformjain.

A közleményben Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta, a hivatal 2020-ban az ügyeinek 20 százalékában fogadott el vállalásokat a cégek részéről, és zárta le eljárásait jogsértés kimondása nélkül.

Tovább olvasom

Marketing

Magyar kullancsriasztót is díjaztak a rangos dizájnversenyen

A Tickless Run ultrahangos kullancsriasztója mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának fejlesztését és a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának normarendszerét is díjazták a 2020-2021-es A Design Award & Competition megméretésen.

Közzétéve:

Az egyik díjazott cég MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 2010-ben alapított ProtectOne startup Tickless Run névre keresztelt, kifejezetten futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója letisztult dizájnjával és innovatív megoldásaival nyerte el az A’ Design Award- díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában, amelyben először ismertek el magyar vállalkozást. A Tickless Run a környezeti és egészségügyi kihívásokra egyaránt reagál.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi dizájnversenyen a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) két kategóriában is harmadik helyezést ért el 360 Design Budapest elnevezésű kiállítással. Az egyik kategória a belsőépítészetet és a kiállító terek dizájnját ismeri el (Interior Space and Exhibition Design), a másik pedig a rendezvényekkel foglalkozik (Event and Happening Design).

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, amelyet nemzetközi szinten évente szerveznek meg. A 2020-2021-es versenyből a dizájn 104 ágából, a világ 108 országából 2094 nyertes került ki. A nevezéseket egy 211 főből álló szakmai zsűri bírálta el.

Tovább olvasom

Marketing

Elindult a Tippmix 2021-es nyári kampánya

A Szerencsejáték Zrt. legújabb közel 6 hetes kampánya a hazai élsportolók és szurkolók közösségének erejét helyezi középpontba.

Közzétéve:

Szerencsejáték Zrt.

A 360 fokos integrált marketing kampány június 1-től július 11-ig jelenik meg televízióban, közterületen, rádióban, nyomtatott sajtóban, online és közösségi média felületeken, amely PR, influencer, belső kommunikációs, trade marketing és rendezvény lábakkal egészül ki. A nagyszabású kampány célja, a Tippmix és Tippmixpro termékeink népszerűségének további növelése, a meglévő sportfogadói bázis aktivizálása, valamint a sportfogadási árbevétel növelése.

A kampány fő üzenete: összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

Minden sportágban változnak a nevek és az arcok, de egy dolog állandó: mindig annak a csapatnak vagy versenyzőnek szurkolunk, akik a mi színeinkben lépnek pályára, mert nem csak a saját sikereikért küzdenek, hanem értünk is – ismerteti a Szerencsejáték Zrt.

Lehetünk profi vagy hobbi sportolók, kanapédrukkerek, a lényeg, hogy összetartozunk. Láthatatlan kötelék tart minket össze, ez pedig nem más, mint a piros, a fehér és a zöld motívuma. Mások egy csapatot látnak, mi pedig egy egész nemzetet, magunkat.

Kreatívkoncepció

„A nemzeti sport iránti rajongást, mint láthatatlan köteléket fogtuk meg” – meséli a werkfilmben Monori Bálint, a Lounge Design kreatív csoportvezetője. Erre építve a reklámfilm vizualitásában fontos szerepet kaptak a magyar labdarúgó-válogatottról készült 2016-os archív felvételek, amelyek felidézik az 5 évvel ezelőtti siker emlékeit, azt az önfeledt boldogságot, amelyet egyetlen magyar ember sem felejt el.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett partnere a magyar sportéletnek, legyen szó a hazai labdarúgó nemzeti tizenegyről, a Magyar Olimpiai vagy Paralimpiai Bizottságról.

A reklámfilmben hazánk 7 legismertebb élsportolója – Lovrencsics Gergő, Sigér Dávid, Botka Endre, Illés Fanni, Keszthelyi-Nagy Rita, Varga Dénes, Lékai Máté – mellett Anger Zsolttal is együtt dolgoztak. Az ATL kampány központi elemeként az Európa-bajnokság mérkőzései alatt fut majd a 30 másodperces reklámfilm

– közölte a vállalat.

Az #Összetartozunk motívum óriás- és citylight plakátok, valamint digitális citylightok-on kel életre, emellett a digitális felületeken többek között Video Wallpaper megoldással – vagyis szponzorációba ágyazott videós rich media formátummal – látványos full screen rovattámogatással, sőt dinamikusan változó odds ajánló bannerekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Kiemelt szerepet kap a Tippmixpro és a Szerencsejáték Zrt. minden közösségi média platformja. A kampány során rendhagyó módon jelennek meg élsportolóink, ezen felül „kanapé tutorial” formájában Tőrös Balázs és Dennis mutatják be az egyes szurkolói archetípusokat, valamint a 2 szotyi között címmel futó videósorozatban villáminterjúkat is láthatnak nézőink a reklámfilm szereplőivel.

További érdekesség, hogy az előkommunikáció részeként 1000 fő megkérdezésével gyorspaneles kutatást készítettek, amelyből megismerhetők a hazai szurkolók Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásai, a várható fogadási attitűdök, valamint az is kiderült, hogy kit tartanak a leginkább esélyesnek a végső győzelemre.

A kampány belső kommunikációs ágaként egy nagyszabású, kifejezetten erre az alkalomra lefejlesztett weboldal segítségével, tippjáték formájában vonják be a vállalati munkatársakat, ahol a legjobbak értékes nyereményekkel és aláírt válogatott mezzel is emlékezetessé tehetik az újabb magyar Eb-részvételt.

A rendezvényes aktivitások között pedig most debütál a lottózó pop-up store, amellyel Budapesten az Erzsébet téren találkozhat mindenki, illetve Szegeden és Pécsett is készülnek meglepetésekkel.

Tovább olvasom