Kövess minket!

Marketing

Érzelmi érvekkel az ittas vezetés ellen

Az előző év adataihoz viszonyítva 2019-ben 0,2 százalékkal csökkent az arány országosan, ami csekélynek tűnik, de az elmúlt évek trendjét tekintve már jelentős, több mint 3 százalékos csökkenés figyelhető meg 2010-hez képest.

A javuló mutatókhoz hozzájárult az a felismerés, mely szerint ezt a témát a kommunikációban érdemesebb érzelmi oldalról közelíteni, az autósok fogékonyabbak az ilyen típusú érvelésre. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt években nyitott volt olyan társadalmi együttműködésekre, amelyek segítették ezt a kommunikációt. 2018-ban az ORFK-OBB együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a HEINEKEN Hungáriával az ittas vezetés megelőzésére, és olyan ismert személyiségekkel működtek együtt rendhagyó kampányaikban, mint David Coulthard, Tóth Edu humorista vagy az Intim Torna Illegál együttes. Az ORFK-OBB és a HEINEKEN vezetői most együtt számoltak be az együttműködés eddigi tapasztalatairól.

„Az ittasan okozott belesetek arányának mutatószámai évről-évre segítenek nekünk abban, hogy mérjük a kommunikációs stratégiánk hatékonyságát” – mondta el Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke. „Ebből derült ki számunkra, hogy ez a téma sokkal hatékonyabban befolyásolható újszerű, az érzelmeket célzó üzenetekkel, mint észérvekkel. Bár a téma nagyon komoly, sok esetben vezet tragédiához, de érzelmek alatt nem csak a drámát kell érteni. A humor, a zene egyaránt működött a kommunikációnkban, a HEINEKEN pedig a marketing tapasztalatát adja ehhez a munkához” – tette hozzá az ezredes.

„A HEINEKEN globális kampánya, a ’Ha vezetsz, soha ne igyál’ akkor került meghirdetésre, amikor a vállalat szponzorként megjelent a Formula 1-es versenysorozatban” – tudtuk meg Pálfalvi Mártától, a HEINEKEN Hungária vállalati kapcsolatok igazgatójától. „Korábban is voltak felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő kampányai cégünknek, de ezzel szintet léptünk a társadalmi felelősségvállalásban. Ez egy nagyon erős üzenet, és sikerült a Formula 1 néhány ikonikus arcát megnyerni a népszerűsítéséhez, így Sir Jackie Stewartot, David Coulthardot, vagy a legutóbbi kampányfilmben Keke és Nico Rosberget. Nagyon örültünk neki, hogy az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is nyitott volt az együttműködésre, hiszen együtt többet tudunk tenni azért, hogy az ittas vezetés senki biztonságát ne veszélyeztesse az utakon.”

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a HEINEKEN 2020-ban is folytatják együttműködésüket.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom