Kövess minket!

Marketing

Érzékenyítő reklámmal nyomul az ismert hajápoló márka

Az elfogadást népszerűsítő reklámban egy transznemű gyerek áll a középpontban, akinek elmondása szerint fontos tényező volt a nemváltása során, hogy hosszú haja legyen.

Pixabay

Egyre több érzékenyítő reklám jelenik meg, a sorba pedig legutóbb a hajápolási termékeket gyártó Pantene állt be – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

Új reklámjukban egy szivárványcsaládot mutatnak be, ahol két leszbikus anyuka nevel egy transznemű lányt, azaz egy biológiailag fiúnak született gyermeket.

Az ő történetük úgy kapcsolódik a Pantene márkájához, hogy a gyerek, Sawyer már korán eldöntötte, hogy ő fiú helyett inkább lánynak azonosítja magát, és ehhez meg akarja növeszteni a haját. A hajat egyfajta létfontosságú elemnek tartotta a nemváltás folyamatában.

A videóban Sawyer elmondta, hogy a hosszú hajtól sokkal magabiztosabb lett, és így a külsője már megegyezik a belsőjével. Az egyik szülője szerint a transznemű gyermek már egészen kicsi korában tudta, hogy ki ő valójában, és ők támogatták is ebben – mindig azt mondták neki, hogy ne rejtse el önmagát.

Az új, gender ideológiát népszerűsítő reklámot azonban nem mindenki fogadta örömmel. A jelek szerint többen is felháborodtak rajta, ami után a Pantene a közösségi oldalán azt írta, hogy náluk nincs helye a transzfóbiának és kiállnak az LMBTQ-közösség mellett.

A reklám során viszont néha úgy hangzik, mintha Sawyer nem önmagától mondaná az elfogadásról és a gender ideológiáról szóló szövegeket. Erről többek között a Not the Bee oldalán írtak, ahol egyenesen gyermekbántalmazásként jellemezték a reklámot.

Korábban egyébként megjelent már egy hasonló felvétel, amin a láthatóan az LMBTQ-közösséghez tartozó szülők jóformán belemanipulálják a gyereküket a transzneműségbe.

Ugyanez merült fel az HBO egyik nemrég megjelent dokumentumfilmjével kapcsolatban is. A Transzneműség címet viselő film több transznemű gyermek életét mutatja be éveken keresztül. Az egyik szereplő, Phoenix még csak négyéves volt, amikor megkezdte a társadalmi nemváltását, miután fiúként arról kezdett el beszélni a szüleinek, hogy ő inkább a lányos, rózsaszín ruhákat szereti.

Egy másik szereplő, Avery esetében pedig többször is elhangzik a gyerek szájából, hogy ő mindezt nem is akarta. A szintén transznemű, konzervatív youtuber, Blaire White ezzel kapcsolatban azt írta, hogy szerinte Avery és Phoenix esetében is ráerőltették a gyerekekre a transznemű identitást.

Avery-nek az anyukája például a gyermeke könyvének eladását igazgatta, rádióinterjúkra vitte a gyereket, és úgy tűnt, mintha a saját vágyait akarná kiélni Avery révén – ez azonban veszélyes lehet. Ahogyan arra Blaire White is rámutatott, a film során Avery rendkívül kevés alkalommal beszél arról őszintén és az anyja közbevágása nélkül, hogy ő valóban transzneműnek érzi magát.

Borítókép: illusztráció

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom