Kövess minket!

Marketing

Érzékenyítő reklámmal nyomul az ismert hajápoló márka

Az elfogadást népszerűsítő reklámban egy transznemű gyerek áll a középpontban, akinek elmondása szerint fontos tényező volt a nemváltása során, hogy hosszú haja legyen.

Pixabay

Egyre több érzékenyítő reklám jelenik meg, a sorba pedig legutóbb a hajápolási termékeket gyártó Pantene állt be – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

Új reklámjukban egy szivárványcsaládot mutatnak be, ahol két leszbikus anyuka nevel egy transznemű lányt, azaz egy biológiailag fiúnak született gyermeket.

Az ő történetük úgy kapcsolódik a Pantene márkájához, hogy a gyerek, Sawyer már korán eldöntötte, hogy ő fiú helyett inkább lánynak azonosítja magát, és ehhez meg akarja növeszteni a haját. A hajat egyfajta létfontosságú elemnek tartotta a nemváltás folyamatában.

A videóban Sawyer elmondta, hogy a hosszú hajtól sokkal magabiztosabb lett, és így a külsője már megegyezik a belsőjével. Az egyik szülője szerint a transznemű gyermek már egészen kicsi korában tudta, hogy ki ő valójában, és ők támogatták is ebben – mindig azt mondták neki, hogy ne rejtse el önmagát.

Az új, gender ideológiát népszerűsítő reklámot azonban nem mindenki fogadta örömmel. A jelek szerint többen is felháborodtak rajta, ami után a Pantene a közösségi oldalán azt írta, hogy náluk nincs helye a transzfóbiának és kiállnak az LMBTQ-közösség mellett.

A reklám során viszont néha úgy hangzik, mintha Sawyer nem önmagától mondaná az elfogadásról és a gender ideológiáról szóló szövegeket. Erről többek között a Not the Bee oldalán írtak, ahol egyenesen gyermekbántalmazásként jellemezték a reklámot.

Korábban egyébként megjelent már egy hasonló felvétel, amin a láthatóan az LMBTQ-közösséghez tartozó szülők jóformán belemanipulálják a gyereküket a transzneműségbe.

Ugyanez merült fel az HBO egyik nemrég megjelent dokumentumfilmjével kapcsolatban is. A Transzneműség címet viselő film több transznemű gyermek életét mutatja be éveken keresztül. Az egyik szereplő, Phoenix még csak négyéves volt, amikor megkezdte a társadalmi nemváltását, miután fiúként arról kezdett el beszélni a szüleinek, hogy ő inkább a lányos, rózsaszín ruhákat szereti.

Egy másik szereplő, Avery esetében pedig többször is elhangzik a gyerek szájából, hogy ő mindezt nem is akarta. A szintén transznemű, konzervatív youtuber, Blaire White ezzel kapcsolatban azt írta, hogy szerinte Avery és Phoenix esetében is ráerőltették a gyerekekre a transznemű identitást.

Avery-nek az anyukája például a gyermeke könyvének eladását igazgatta, rádióinterjúkra vitte a gyereket, és úgy tűnt, mintha a saját vágyait akarná kiélni Avery révén – ez azonban veszélyes lehet. Ahogyan arra Blaire White is rámutatott, a film során Avery rendkívül kevés alkalommal beszél arról őszintén és az anyja közbevágása nélkül, hogy ő valóban transzneműnek érzi magát.

Borítókép: illusztráció

Marketing

Nemzetközi elismerések a Lounge Group PR divíziójának

A Lounge ismét jó eredményt ért el egy kreatívszakmai versenyen, valamint további előkelő helyezések elérésére is lehetőségük van.

Közzétéve:

Borítókép forrása: Facebook / @loungegroupbudapest

Újabb rangos szakmai elismerésekkel gazdagodott az idei PR Toplista 3. helyén debütált Lounge Group – tudatta közleményében a cégcsoport.

Mint írták, a Lounge Group PR divíziója két munkájával is shortlisre került az egyik legnevesebb nemzetközi kreatívszakmai versenyen. A SABRE Awards EMEA 2021-es kiírásán a Budapest Airporttal a koronavírus első hulláma alatt végzett reputációmenedzsment tevékenység a ’Transportation & Logistics’ kategóriában, a Jófogással közösen megvalósított „Esély egy jobb kutyaéletre” kampány pedig a ’Corporate Social Responsibility’ kategóriában esélyes a komoly elismerésre. A SABRE Awards EMEA 2021-re több mint 2000 pályázat érkezett, az online díjkiosztó június 9-én esedékes.

Az „Esély egy jobb kutyaéletre” szemléletformáló kampányt továbbá múlt hét végén a PR News által kiírt CSR & Nonprofit Awards-on is a legjobbak között ismerték el (Honorable Mention), méghozzá a ’Cause Branding Campaign’ kategóriában.

A Médiapiacnak nemrég nyilatkozott a Lounge Communications ügyvezetője, Mamusits Péter. A 10 éve működő cégcsoport kapcsán a szakember kiemelte: „A Lounge Group második legidősebb tagjaként rengeteg tapasztalatra tettünk szert ez alatt a 10 év alatt. A cégcsoport teljes szakmai kompetenciáját kihasználva rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra az integrált kommunikációs kampányok terén.” A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Bácskai Balázs

Tovább olvasom

Marketing

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem

A kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett.

Közzétéve:

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon. A tavaly áprilisi 114 milliárdos csúcsot novemberben 137 milliárddal adta át a múltnak az e-kereskedelem. Idén márciusban a megelőző évhez képest 62 százalékos növekedést produkálva már mintegy 140 milliárd forintot tett ki az online forgalom – emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggel közzétett, márciusra vonatkozó adatsorát idézi, amely szerint a nyers adattal számolva 1,5 százalékos, naptárhatással kiigazítva 2,0 százalékos mérséklődést mutat a kiskereskedelem teljesítménye. A hónap nagyobbik részében, bő három héten át a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján zárva tartottak a nem napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek. A kismértékű csökkenés elsősorban ennek tudható be, hiszen a bázisul szolgáló tavaly márciusban nemcsak az élelmiszerboltok, drogériák és patikák fogadhattak vásárlókat.

Az elektronikus kereskedelem újbóli felfutásának fő oka szintén ez lehet, de a kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett

– értékelt Cseresnyés Péter.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt tevékenységük átmeneti felfüggesztésére kényszerült vállalkozások talpon maradását ágazati bértámogatással segíti a kormány. A munkahelyek megtartását szolgáló lehetőséggel idén március-áprilisban a kiskereskedelmi cégek is élhettek. A támogatást közel 30 ezer munkavállaló után, több mint hatmilliárd forint értékben kapták meg a szektor szereplői. A legtöbb kiskereskedelmi állás megőrzéséhez a ruházati üzletekben dolgozók munkabére mintegy kétharmadának átvállalásával járult hozzá a program.

Cseresnyés Péter hozzátette, hogy a boltok, áruházak, bevásárlóközpontok április eleji újranyitásával minden bizonnyal valamelyest megélénkül a kiskereskedelmi forgalom. A tartós megoldást azonban ezen a téren is az jelenti, ha minél többen regisztrálnak a vakcinára, és felveszik az oltást. Az így kialakuló védettség a gazdaság újraindításának alapja, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek elkezdjék pótolni egy esztendeje tudatosan visszafogott fogyasztásukat. Kedvező jelnek nevezte, hogy 12 hónapos csökkenés után márciusban nőtt az üzemanyag-értékesítés, több mint két százalékkal költöttünk többet a benzinkutakon.

Tovább olvasom

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom