Kövess minket!

Marketing

Elstartolt az Év Internetes Kereskedője Díj 2020

Az e-kereskedelem idén nagyobb fókusz kapott, mint valaha: a kereskedők óriási energiákat összpontosítottak arra, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak a járvány miatt megváltozott helyzetre.

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg az Év Internetes Kereskedője Díj szakmai versenyt, amely a legjobb online kereskedőket díjazza a vásárlóközönség, illetve szakértő zsűri döntése alapján. A díj legfőbb célja, hogy a díjazottak saját példájukon keresztül érzékeltessék, hogyan lehet a saját webáruházukon keresztül az egész szektor iránti vásárlói bizalmat növelni. A díj döntési szempontrendszerén óhatatlanul változtatott a járványhelyzet, amely a vészhelyzet alatti boltbezárások eredményeként a kiskereskedelmi forgalmat egyértelműen az online csatornák fele terelte, előnybe hozva azokat a kereskedőket, amelyek online is jelen vannak – írja a digitalhungary.hu.

Emiatt idén azok a kimagasló teljesítményt nyújtó kereskedők érdemelhetik ki az elismerést – a forgalmi adatok figyelembevétele nélkül –, amelyek megoldásai üzleti fenntarthatóságot, ügyfélélményt növelő, logisztikában elől járó, valamint környezetkímélő működést tudtak biztosítani. Idén először közönségdíjat alapítanak a szervezők az online vásárlók véleményének megnyilatkoztatására. A fődíjat pedig az kapja, aki valamennyi kategóriában szakmailag kiegyensúlyozottan teljesít és vásárlók, illetve zsűri megítélése alapján is a legjobb.

Idén első alkalommal a díj házigazdája és a szervezésben együttműködő partnere az Internet Hungary / Csermely Ákos. A díj főtámogatója a Mastercard, kiemelt támogatója pedig a Magyar Posta és a GoodID.

Az e-kereskedelem most nagyobb fókusz kapott, mint az elmúlt két évtizedben valaha. A kereskedők óriási energiát összpontosítottak arra, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak a pandémia miatt megváltozott helyzetre, forgalmi rekordjaik megdöntése mellett lázasan dolgoznak a teljesítményük felskálázásán. A Díj egyik szakmai partnere, a Reacty Digital kutatása alapján a szektor 2019-ben 781 milliárd forgalom mellett 17%-kal nőtt. A koronavírus következtében új lendületet kapott az online melegétel, élelmiszer, egészség és wellness termék, valamint a háztartási és vegyi áru rendelés. A pandémia miatt a lakosság bizalma egyértelműen a hazai kereskedőktől való rendelés irányába fordult, még akkor is, ha korábban külföldről vásárolt. A 2020. júniusi kutatási adatok szerint a járványhelyzet alatt az online fizetések aránya 60%-ra (a 2019. évben mért 57%-ról), míg a futárszolgálatos kiszállítás 84%-ra emelkedett (2019-es 78%-ról).

„A piac célja, hogy ne csak a járványhelyzet miatti szükségmegoldásként maradjon fenn az érdeklődés az online vásárlás iránt, hanem erről a szintről is tovább fejlődni képes és preferált csatorna legyen: vagyis az internetre terelődött fogyasztók továbbra is szívesen vásároljanak online, kiemelt jelentőségű alternatíva maradjon az online vásárlás a fizikai boltihoz képest” – mondta Deák András, a díj szervezője.

„Az elmúlt hónapok történései óriási lökést adtak az internetes kereskedelemnek, ennek pedig a vásárlók a legnagyobb haszonélvezői, miközben ők azok, akik formálják is az online vásárlást. A Mastercardnál úgy látjuk, hogy ma már nem elég egy jó termék vagy szolgáltatás, legalább olyan fontos, hogy milyen utat jár be a vásárló, amíg kézhez kapja azt. Ezért is támogatjuk Az Év Internetes Kereskedője versenyt, hiszen ezek a megmérettetések mutatják meg, hogy kik azok a kereskedők, akik nem csak eladni akarnak, de folyamatosan figyelnek a vásárlói igényekre és innovatív megoldásokkal tűnnek ki az egyre kiélezettebb piaci versenyből” – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A vírushelyzet az e-kereskedők és logisztikai partnereik számára is új helyzetet teremtett, melyben egyszerre kellett megbirkózni a hirtelen megnövekedett kereslet kiszolgálásával és az áru biztonságos eljuttatásával. Ebben az időszakban kiemelten fontossá vált a szoros kapcsolattartás, a zökkenőmentes együttműködés a partnerek között – mondta a Magyar Posta vállalati értékesítési igazgatója. Ráczné Hegedűs Klára hozzátette: közös felelősségünk, hogy az online vásárlás iránti megnövekedett igényt a kiszolgálás minőségének és a biztonságának folyamatos javításával fenntartsuk.

A díjat szponzoráló GoodID a biztonságos digitális ügyfél-azonosítás terén élenjáró megoldás, amely már nemcsak az e-kereskedelem, de pénzügyi szolgáltatások számára is elérhetővé tette a digitális azonosítás és hitelesítés lehetőségét.

„A GoodID nemcsak egy közösségi oldalak online beléptetésére szolgáló biztonságos adatkezelést nyújtó megoldás, ahol a felhasználó kontrollálja, kinek és milyen személyes adatot oszt meg magáról. A GoodID mára a pénzügyi szektor biztonsági követelményeinek is megfelelő, auditált digitális irattárca, ahol nem csak kedvenc kereskedőink törzsvásárlói kártyáit, hanem személyazonosító okmányainkat és egyéb igazolványainkat is biztonságosan lehet digitalizálni és tárolni; sőt, ezeket online ügyintézésre is tudjuk használni” – emeli ki Szabó Tamás, a GoodID-t fejlesztő ID&Trust ügyvezető igazgatója.

Részletek: itt.

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom