Kövess minket!

Marketing

Egységesíti márkastruktúráját a Magyar Telekom

Ez azt jelenti, hogy eltűnik a T-Mobile és a T-Home márkanév, megmarad viszont önállóan a T-Systems. Ezzel párhuzamosan rágyúrnak a 4G-re.

Újabb lépést jelentett be a Magyar Telekom azon átalakítás mentén, melytől az ügyfelek korszerűbb kiszolgálását várják, s amely miatt korábban már a szervezet átalakítását is bejelentették. Mint Christopher Mattheisen, a cég vezérigazgatója elmondta: alaptevékenységüket az új online képességek és a digitális otthon irányában bővítik, és erősítik jelenlétüket a nem hagyományos üzleti területeken is.

Mivel mostanra a technológiák nem különülnek el élesen, és egyszerűbb, átláthatóbb működést tartanak kívánatosnak, így ezt a márkastratégiában is megjelenítenék. 2013 folyamán egységesítik a márkastruktúrát: a jövőben minden lakossági és kkv-knak kínált szolgáltatás a Telekom márkanév alatt fut, amelyet eddig a nem hagyományos (non-core) és üzleti szolgáltatásokhoz kapcsoltak.

 

Ez tehát azt jelenti, hogy eltűnik majd a T-Mobile és a T-Home márkanév. Másképp lesz ez a T-Systems esetében, amely továbbra is az eddig használt márkanév alatt nyújt a nagyvállalati ügyfelek számára távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

A márkafrissítést új arculat bevezetése kíséri, amelytől azt várják, hogy frissebbnek, dinamikusabbnak, könnyebben azonosíthatónak mutassa a Telekomot. “A megújított arculat lehetővé teszi, hogy a Telekom márka az eddig megszokottnál is markánsabban jelenjen meg az erős versenyben működő telekommunikációs piacon, az új üzleti területeken és a partneri együttműködések során” – közölték.

“Törekvésünk, hogy az ügyféligények változására rugalmasan reagálva képesek legyünk kiaknázni az új, innovatív szolgáltatási lehetőségeket, valódi ügyfélélményt kínálva mind lakossági, mind kis- és középvállalati, mind pedig nagyvállalati előfizetőink számára. Ennek jegyében terveink szerint 2013 folyamán a lakosság közel 40 százaléka számára tesszük elérhetővé a mobilinternetezés új dimenzióját megnyitó 4G/LTE alapú szolgáltatást. Mindez a vállalati ügyfelek számára is egy magasabb szintű kiszolgálást jelent, hiszen hatékonyabb, mobilabb működésükhöz így a legmodernebb hálózatot biztosítjuk” – mondta el Christopher Mattheisen.

A Telekom 2011 őszén kezdte el tesztelni ügyfeleivel a 4G/LTE hálózatot, és 2012 januárjában indította el 4G/LTE alapú mobilinternet kereskedelmi szolgáltatását. A közlés szerint a múlt év végére Budapesten – a lakosságra vetítve – 99 százalékos kültéri és 83 százalékos beltéri lefedettséggel bírt a szolgáltatás.

A szolgáltatás jelenleg az ország lakosságának közel 27 százaléka számára érhető el kültéren. A tervek szerint 2013 végéig további vidéki településekeken biztosítják a lefedettséget, és ezzel a hazai lakosság közel 40 százaléka számára teszik elérhetővé a 4G/LTE szolgáltatást.

A Népszabadság kérdésére a Magyar Telekom vezére elmondta: a 4G/LTE alapú szolgáltatást jelenleg ténylegesen használók száma egyelőre csak ezrekben mérhető, ami elsősorban annak tudható be, hogy a legtöbb gyártó eszközeiben nem volt alapértelmezett az LTE-képesség, ez azonban nagyon hamar változni fog. Hozzátette: az ügyfeleknél lévő iPhone-ok már önmagukban több tízezres potenciált jelentenek, hamarosan pedig a Samsung is átáll eszközeinél a 4G-alapértelmezettségre.

Mivel a cég egyre inkább a 4G/LTE-re kíván fókuszálni, így folyamatosan bővítik, hogy mely díjcsomagok esetében lehet használni. 2013. április 1-jétől további két, a Mozaik S és M díjcsomaggal is használhatják az ügyfelek. Emellett a hónap elejétől két új, korlátlan telefonálást és SMS-ezést biztosító tarifacsomagba, a Next L és XL-be is beépítik a 4G-használat lehetőségét. Szintén kinyitják a 4G-s csomagokat a kkv-k számára.

A fentiek mellett a Moziarénát érintő bejelentést is tett a Magyar Telekom: már nem kizárólag a T-Home interaktív tévéelőfizetői vehetik igénybe a szolgáltatást, hanem bármely Telekom-ügyfél, sőt, a többi szolgáltató előfizetői is. A szolgáltatást érintő egyik megkötés egyelőre az, hogy iOS-es mobileszközön egyelőre nem lehet használni a digitális filmtékát, a másik pedig az, hogy még néhány hétig nem lehet Visa kártyával fizetni. Mindkettő mögött a tárgyalások lassabb alakulása áll.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom