Kövess minket!

Marketing

Egyenletes reklámdömping az ünnepek előtt

A Gemius részletesen elemezte a novemberi Black Friday lázat a Trade és Telecommunications iparági szektorokkal kapcsolatban.

Magyarország fogta az amerikai Black Friday “ünnepet”, és saját képére formálta: míg eredetileg egy egynapos, óriási akciózásról szólt a jelenség, itthon egy heteken át tartó, elképesztő reklámzajjal járó vásárlási lázzá vált. Idén hivatalosan november 29-re esett a Black Friday napja, de nagyon sok webáruház tartotta előbb vagy éppen hosszabb időszakon keresztül az akciózást.

November 1. és 30. között a Trade iparág hirdetéseivel átlagosan 295 alkalommal találkozhatott egy 18-59 éves internetező PC-n, míg ugyanez a célcsoport átlagosan 40-szer a telekommunikációs márkák üzeneteivel, akik közül volt, aki egyenesen a teljes novembert a vásárlási láznak szentelte. A média konverziós arányok – azaz hogy az összes elért impression szám mekkora hányadát sikerült szó szerint látható kontaktussá konvertálni – hasonlóan alakultak, 53,71%-os, illetve 59,38%-os aránnyal.

Heti bontásban vizsgálva kiemelkedett november negyedik hete, több mint 10 millióval nőtt meg az Estimated Viewable Impressions szám azon a héten.

Közelebbről vizsgálva az egyes napokat, látható, hogy a két szektor hasonlóan gondolkodott a kampányok során, november 4-én (hétfő) erősítettek be a különböző brandek és rendre visszavettek az intenzitásból az egyes hétvégéken.

Kitűnik, hogy a Facebook mennyire dominánsan ráver Real users mutatóban a mezőnyre a vizsgált időszakban 18-59 korcsoportban, másrészt, hogy a YouTube trendvonala igen eltérően viselkedik a Facebookétól: a YouTube-on tulajdonképpen két erősebb nap volt a vizsgált időszakban, november 14-15 (csütörtök és pénteki napok), viszont kiegyenlítettebb reklám volumen jellemezte a hétköznapokat és hétvégéket is.

Bár a Facebook domináns, mindazonáltal sokat árnyalnak a képen a Viewability rate számok: míg a Facebook csak 57,79%-ot produkált, addig a YouTube 80,89%-ot! A Facebook-on átlagosan 176 alkalommal, YouTube-on viszont csupán átlagosan 26 alkalommal találkozhattak volna a userek a két szektor hirdetéseivel, ha minden impression képernyőn lett volna.

Ha kiragadjuk a videós hirdetési volument és ezt vetjük össze e két csatornán, akkor is számottevő fölényt érzékelhetünk a Facebook javára, amely 1152 GRP-t szállított adott időszaban, még a YouTube 459-et a 18-59-es célcsoporton.

A top 10-es listán szereplő márka tulajdonosok összesített Viewable Impressions száma közel 57%-át teszi ki a teljes Trade és Telecommunications iparági elérésnek novemberben. A Small business gyűjtő szegmensé a legnagyobb szelet a látható reklámok versenyében, ami egyben szélesre tárja a termékválasztékot az online érdeklődők előtt. Maga a tény, hogy ennyire fölényesen veri a mezőnyt a szegmens, meglepő, hiszen a Black Friday végtére is a nagy márkák készletkisöpréséről szól. A top 10-be felkerült a három nagy telkó hirdető, a Telekom, a Vodafone és a Telenor is, mellettük két szuper-, hipermarket és hard-diszkont, azaz a Lidl és a Tesco is helyet kapott a listán. Érdekesség, hogy a Telekom hangsúlyosan a „Cyber November” jegyében kampányolt Black Friday helyett.

Az e-kereskedelmi márkák közül a Dante International Kft. (eMag, Vatera, Árukereső) illetve a Xentury Kft. (Gruppi.hu) gyengébben teljesített a három telkó cégnél média konverzió terén; előbbi 52,86%-os viewability rate-et ért el, míg az utóbbi (Gruppi.hu) csupán 36,71%-ot, ugyanakkor az egyik legmagasabb gyakorisággal, átlagosan 27 alkalommal találkozhattak a hirdetéseivel az internetezők.

Marketing

Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa 2021-ben

Immár hetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot, amelynek díjátadójára 2021. szeptember 16-án, a Marketing Summit Hungary konferencián – a marketing szakma csúcstalálkozóján – került sor.

Közzétéve:

Magyar Marketing Szövetség

Ebben az évben 149 nevezés érkezett 25 várostól, köztük elsőként határon túlról is, a szerbiai Magyarkanizsáról. A pályázó szervezetek 5 kategóriában nevezhettek. Idén is a rendezvény, esemény kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 49.

Az ismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének, elnyerte a Városmarketing Gyémánt Díj gyémánt elismerését. Idén 101 „gyémánt-oklevelet” adtak át.

Az idei év fődíjasa Nyíregyháza városa lett, így viselheti a Marketing Fővárosa 2021 kitüntető címet. A város 20 elismerésben részesült, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt díjat nyert el.

A díjakat Prof. Dr. Piskóti István, a program vezetője, a zsűri elnöke és Dr. Papp-Váry Árpád, az MMSZ alelnöke adta át Zagyva Gyulának, a Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának.

Városmarketing nagykövete különdíjat Budapest II. kerülete kapta a nagyszámú pályázataiért, amellyel bizonyította, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben. A Marketingaktív Megye díj Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét illeti. A megye 26 marketing gyémántdíjat nyerte el

– Nyíregyháza és Vásárosnamény városa által.

A Kisvárosi első elnevezésű díjat Vásárosnamény városa tudhatja magáénak, hiszen a díj legaktívabb nevezőjének bizonyult kisváros kategóriában, ezzel is mutatva elkötelezettségét a városok és a városmarketing irányába.

A díj megalapítása óta bevezetésre került a Gyémánt Ranglista, hiszen nem elegendő egy adott évben jó marketingtevékenységet folytatni. A gyémánt ranglista mutatja, hogy a települések összesen hány gyémántot szereztek 2015 és 2021 között. A ranglistán az 5. helyen áll Vásárosnamény 31 gyémánttal, őt követi 4. helyen Siófok 33 gyémánttal, a 3. helyen Győr áll 37 gyémánttal, a dobogó 2. fokán Nyíregyháza áll 44 gyémánttal. A ranglistát 2021-ben Miskolc városa vezeti 48 gyémánttal.

A városok mindennapjait is átíró COVID 19 járványra választ adó marketing aktivitásokat idén „covid-marketing különdíjjal” jutalmaztuk. Hat különdíj került kiosztásra a szakmai zsűri döntése alapján: Budapest II. kerület, Miskolc, Gödöllő, Siófok, Budapest VI. kerület valamint Pécs városok marketing megoldásai részesültek külön elismerésben.

Tovább olvasom

Marketing

Zöldebb felfogás, empatikusabb légkör: a pandémia lehetőségei

A környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból.

Közzétéve:

A Marketing Summit Hungary új, videós felületén, a Lounge Group közreműködésében létrejött Summit Play-en a gazdaság különböző szektorainak legfontosabb szakértői tekintik át az elmúlt időszak tanulságait és a jövő lehetőségeit.

A csak ezen a platformon szeptember 29-től látható, hét exkluzív, zártkörű kerekasztal-beszélgetéseken terítékre kerülnek az FMCG-, a kereskedelmi szektor, a gyógyszer- és egészségipar, a pénzügyi, a közlekedési szektor kihívásai és lehetőségei, de az innováció és a marketing szerepének felértékelődéséről is elsőkézből informálódhatnak az érdeklődők.

A gyorsan mozgó óriások

Szektortól függetlenül a legnagyobb vállalatokat hosszúra nyúló döntéshozási folyamataik miatt sokan egy lassan mozgó óriásnak képzelik el, azonban mostanra kijelenthetjük, hogy ez az analógia tévesnek bizonyult. A marketingszakemberek rámutattak, hogy a járványhelyzetből eredő kihívásokra rendkívül gyorsan és rugalmasan kellett reagálniuk. A lendületes döntéshozás eleinte a túlélést szolgálta, de később a szakemberek ezt a képességet bizonyos értelemben már versenyelőnnyé is tudták kovácsolni.
Környezettudatosabbak lettünk

Arra a kérdésre, miszerint a pandémia alakította-e az emberek energiafogyasztási szokásait Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója meglepő választ adott: szerinte a járványhelyzet az emberekben összekapcsolódott a bolygó és az emberiség jövőjével, ami egy komoly attitűdváltást eredményezett. A kommunikációs igazgató szerint ennek köszönhetően erősödött a környezettudatosság és a fenntarthatóság az emberek fejében, ami kiemelten pozitív hozadéka a COVID-válságnak. Nem csak az energia, de a bankszektor képviselője számára is a klímavédelem növekvő szerepe volt az egyik fő tanulság, amely az iparágban az eddig még kevésbé láttatott zöld bankolás jelenségében képeződött le, sőt időközben a logisztikai üzletág alappillére és fő mozgatórugója is a fenntarthatóság lett.

A személyes kapcsolatok felértékelődtek

A kerekasztal- beszélgetés szereplői az előzetes interjúk során kiemelten fontosra értékelték azokat az alapvető emberi értékeket, amelyek kritikusnak bizonyultak az elmúlt időszakban: nagyfokú bizalomra, empátiára és odafigyelésre volt szükség a dolgozói közösség minden szintjén. A munkatársak az otthoni munkavégzés ellenére is magas szintű szakmaiságot képviseltek a munkájuk során, azonban emberileg a legtöbb kolléga kifejezetten nehezen élte meg, hogy szinte egyik napról a másikra drasztikusan csökkentek a személyes interakciók és mindez nagyban kihatott a csapatkohézióra.

A tematikus kerekasztalok egy-egy megszólalójával az interjúk már megtekinthetőek a Marketing Summit Play Magazin rovatában és mind a hét beszélgetés teljes terjedelmében elérhető lesz a felületen szeptember második felében.

Tovább olvasom

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom