Kövess minket!

Marketing

eDM haladóknak

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség és az IAB Hungary által szervezett Haladó E-mail Marketing Akadémia június 8-án kerül megrendezésre. A hazai piac első, hiánypótló haladó képzése elsősorban azoknak a marketinges kollégáknak szól, akik napi szinten foglalkoznak ezzel a területtel.

A képzéssel kapcsolatban Dely Gáborral, a DIMSZ E-mail marketing tagozatának elnökével beszélgettünk.

Hogyan látod az e-mail marketing helyét a magyar piacon?

Véleményem szerint a piaci szereplők ma már jóval tudatosabban használják az e-mail marketinget mint pár éve, látható a bővülés, és a DM Szenzor eredményei is azt támasztják alá, hogy az e-mail és az adatbázis-marketing szegmensek növekedtek, ugyanakkor azt is látjuk, hogy az IAB Hungary Adex 2015 számai alapján a csatornák közül sajnos éppen az e-mail növekedett a legkisebb mértékben. Az online eszközök növekvő részesedésén belül jó lenne, ha az e-mail és összességében a digitális üzenetküldési csatornák súlya nagyobb ütemben bővülne, mint a többi terület, de ehhez sok munkára van szükség a mi részünkről is.

Ez milyen viszonyban áll a megrendelők hozzáállásával, igényeivel?

Megrendelői oldalról nyilvánvalóan a költséghatékony eredmény az elvárás, amit csak újabb technológiák alkalmazásával és folyamatosan fejlesztett szolgáltatásokkal tudunk biztosítani.

Látjuk, hogy az adatok szerepe felértékelődött, technológiai feldolgozásuk kiemelt fontosságú, és nem csak technikai, hanem ezzel párhuzamosan jogalkotói szempontból is fókuszba került a terület. A megrendelői oldal felismerte, hogy milyen feladatok és kihívások állnak előttünk, keresik a megfelelő megoldásokat, és számolnak is ezekkel stratégiai és megvalósítási szempontból is.

Mit tud nyújtani egy haladó képzés? Mi a célja, kiknek szól?

A haladó képzés megvalósításakor azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy a szakma jeles hazai képviselőivel együtt a kulisszák mögé engedjünk bepillantást, és mélyebben mutassuk be a kiválasztott témákat. Arra törekszünk, hogy a megrendelői oldalon felmerülő összetettebb kérdésekre is tudjunk választ adni.

Ezért osztjuk meg tapasztalatinkat az e-mail marketing tendereztetés gyakorlatáról, amiről a megrendelői oldal képviselői beszélnek majd, illetve szerepel a témák között több technikai jellegű téma is. Tehát most nem arról fogunk beszélgetni, hogy hány CTA gomb kell a jó levélbe, hanem hogy egy teljes vásárlói életutat lekövető rendszer technológiai megvalósításához mire van szükség. A hirdetőknek kívánunk segítséget nyújtani abban, hogy pontosan megfogalmazhassák igényeiket a látottak alapján.

Mik a nemzetközi trendek? Mire számítsunk Magyarországon?

Az adatvédelem és az adatbiztonság nálunk is kiemelt fontosságú, a fogyasztók tudatosabbá válása, és emiatt a célzás és affinitás ugyanúgy kulcskérdés, mint a külföldi piacokon. Ugyanakkor látnunk kell, hogy a hazai piac mérete miatt – célcsoport számosság és rendelkezésre álló budget szempontjából is – bizonyos korlátokkal rendelkezik.

Meg kell találnunk az egyensúlyi pontot, hisz a szegmensek száma növekszik, ugyanakkor a hazai méretek miatt az egyes szegmensek elemszáma értelemszerűen nem vethető össze egy nagyobb piacon rendelkezésre álló mennyiséggel. Ezért a hatékonyság kiemelt szerepet kap, hiszen elvárás az ROI pozitív kampány. Szerencsére az adatbázis marketing, e-mail marketing és digitális üzenetküldési megoldások esetén ez jól nyomon követhető.

 

Az utolsó helyekre még lehet jelentkezni; egy cégtől a 2. jelentkező féláron, vagy a 3. díjtalanul vehet részt az egész napos képzésen.

További információ és regisztráció: http://dimsz.hu/emailmarketingakademia/

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom

Marketing

Bő 9 százalékkal nőhet idén a globális hirdetési piac

Ezen belül a közösségi média bővül a leggyorsabban.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A globális hirdetési piac idén 9,1 százalékkal bővülhet; a növekedés üteme a következő években lassulni fog; a leggyorsabban növekvő szegmens a közösségi média lesz, átlagosan 14,8 százalékos éves növekedési rátával, amelyet szorosan követ az online videó 14 százalékkal, a fizetett keresés évente 9,8 százalékkal, a rádió és a televízió kismértékben, 2,2 százalékkal, illetve 1,4 százalékkal bővül, míg a nyomtatott sajtó 4,7 százalékkal csökken – tájékoztatta a Publicis Groupe-hoz tartozó Zenith digitális megoldásokat kínáló társaság nemrég kiadott jelentéséről szerdán az MTI-t.

A digitális reklámozás 2022-ben várhatóan meghaladja a globális hirdetési kiadások 60 százalékát, és 2024-re 65,1 százalékra növeli részesedését,

a digitális hirdetési kiadások 2022-ben 14 százalékkal növekedhetnek, amit 2023-ban 9 százalékos, 2024-ben pedig 10 százalékos növekedés követhet – olvasható a közleményben.

A globális hirdetési piac 2021-ben 15,6 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig csökkentek a költések.

A közleményben kiemelték: a globális hirdetési kiadások 2023-ban 5,7 százalékkal, 2024-ben pedig 7,4 százalékkal bővülhetnek.

A Zenith becslése szerint a globális hirdetési kiadások 2021-ben elérik a 705 milliárd dollárt (220 998,2 milliárd forint), szemben a 2019-es 634 milliárd dollárral, továbbá 2024-re 873 milliárd dollárra emelkednek.

Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiaügynökségekért, így a Zenithért is felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy

a járvány felgyorsította azokat a trendeket, amelyek már korábban is alapjaiban alakították át a gazdaságot, és ez a jövőben várhatóan nem is változik; bár a digitális átalakulás lelassulására lehet számítani.

Ami a teljes piacot illeti, különösen a kiskereskedelmi médiahirdetések felfutása figyelhető meg, azon belül is az e-kereskedelmi platformokon megjelenő display vagy search hirdetéseké.

A Zenith arra számít, hogy 2021 és 2024 között a leggyorsabb növekedés Közép- és Kelet-Európából, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezik, átlagosan 12,2 százalékos, illetve 10 százalékos éves növekedési rátával. A leglassabb, évi 5,3 százalékos növekedést Nyugat-Európa érett piacairól várják.

Tovább olvasom