Kövess minket!

Marketing

eDM haladóknak

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség és az IAB Hungary által szervezett Haladó E-mail Marketing Akadémia június 8-án kerül megrendezésre. A hazai piac első, hiánypótló haladó képzése elsősorban azoknak a marketinges kollégáknak szól, akik napi szinten foglalkoznak ezzel a területtel.

A képzéssel kapcsolatban Dely Gáborral, a DIMSZ E-mail marketing tagozatának elnökével beszélgettünk.

Hogyan látod az e-mail marketing helyét a magyar piacon?

Véleményem szerint a piaci szereplők ma már jóval tudatosabban használják az e-mail marketinget mint pár éve, látható a bővülés, és a DM Szenzor eredményei is azt támasztják alá, hogy az e-mail és az adatbázis-marketing szegmensek növekedtek, ugyanakkor azt is látjuk, hogy az IAB Hungary Adex 2015 számai alapján a csatornák közül sajnos éppen az e-mail növekedett a legkisebb mértékben. Az online eszközök növekvő részesedésén belül jó lenne, ha az e-mail és összességében a digitális üzenetküldési csatornák súlya nagyobb ütemben bővülne, mint a többi terület, de ehhez sok munkára van szükség a mi részünkről is.

Ez milyen viszonyban áll a megrendelők hozzáállásával, igényeivel?

Megrendelői oldalról nyilvánvalóan a költséghatékony eredmény az elvárás, amit csak újabb technológiák alkalmazásával és folyamatosan fejlesztett szolgáltatásokkal tudunk biztosítani.

Látjuk, hogy az adatok szerepe felértékelődött, technológiai feldolgozásuk kiemelt fontosságú, és nem csak technikai, hanem ezzel párhuzamosan jogalkotói szempontból is fókuszba került a terület. A megrendelői oldal felismerte, hogy milyen feladatok és kihívások állnak előttünk, keresik a megfelelő megoldásokat, és számolnak is ezekkel stratégiai és megvalósítási szempontból is.

Mit tud nyújtani egy haladó képzés? Mi a célja, kiknek szól?

A haladó képzés megvalósításakor azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy a szakma jeles hazai képviselőivel együtt a kulisszák mögé engedjünk bepillantást, és mélyebben mutassuk be a kiválasztott témákat. Arra törekszünk, hogy a megrendelői oldalon felmerülő összetettebb kérdésekre is tudjunk választ adni.

Ezért osztjuk meg tapasztalatinkat az e-mail marketing tendereztetés gyakorlatáról, amiről a megrendelői oldal képviselői beszélnek majd, illetve szerepel a témák között több technikai jellegű téma is. Tehát most nem arról fogunk beszélgetni, hogy hány CTA gomb kell a jó levélbe, hanem hogy egy teljes vásárlói életutat lekövető rendszer technológiai megvalósításához mire van szükség. A hirdetőknek kívánunk segítséget nyújtani abban, hogy pontosan megfogalmazhassák igényeiket a látottak alapján.

Mik a nemzetközi trendek? Mire számítsunk Magyarországon?

Az adatvédelem és az adatbiztonság nálunk is kiemelt fontosságú, a fogyasztók tudatosabbá válása, és emiatt a célzás és affinitás ugyanúgy kulcskérdés, mint a külföldi piacokon. Ugyanakkor látnunk kell, hogy a hazai piac mérete miatt – célcsoport számosság és rendelkezésre álló budget szempontjából is – bizonyos korlátokkal rendelkezik.

Meg kell találnunk az egyensúlyi pontot, hisz a szegmensek száma növekszik, ugyanakkor a hazai méretek miatt az egyes szegmensek elemszáma értelemszerűen nem vethető össze egy nagyobb piacon rendelkezésre álló mennyiséggel. Ezért a hatékonyság kiemelt szerepet kap, hiszen elvárás az ROI pozitív kampány. Szerencsére az adatbázis marketing, e-mail marketing és digitális üzenetküldési megoldások esetén ez jól nyomon követhető.

 

Az utolsó helyekre még lehet jelentkezni; egy cégtől a 2. jelentkező féláron, vagy a 3. díjtalanul vehet részt az egész napos képzésen.

További információ és regisztráció: http://dimsz.hu/emailmarketingakademia/

Marketing

Június végéig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre

Október 8. és 17. között immár tizennyolcadik alkalommal, hibrid formában valósul meg a rendezvény.

Közzétéve:

Borítókép: A tavalyi rendezvény egyik helyszíne, fotó: Facebook / Budapest Design Week

A tervezett program vázlatos leírását a “Budapest Design Week jelentkezés” tárggyal, emailen keresztül várják a szervezők a designhet@designhet.hu címre – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A részvételre jogosultakat a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki.

A zsűri az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, a relevancia és a szakmai minőség szempontjait veszi figyelembe,

és ezek alapján választja ki azokat a jelentkezőket, akiknek a programja szerepelhet a 2021-es Budapest Design Weeken. A szervezők a zsűrizés során kiemelten előnyben részesítik a kifejezetten online formátumokra (pl. élő bejelentkezés, webinar) kifejlesztett programokat. Fontos feltétel, hogy a csatlakozni kívánó programnak a Budapest Design Week időtartama alatt kell megvalósulnia – olvasható a tájékoztatóban.

Mint írják,

a rendezvénysorozat központi témája a New Standards lesz.

Ebben az évben a Budapest Design Week több olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a dizájn friss területeiről, amely működőképes és hathatós válaszokat tud adni a vírusjárvány utáni társadalom aktuális kérdéseire.

“A Budapest Design Week lényege a sokszínűség – ennek létrejöttében pedig fontos szerepet játszanak azok a dizájnstúdiók, üzletek, galériák, múzeumok, intézmények, amelyek saját programjaikkal, saját helyszíneikkel csatlakoznak a rendezvényhez” – idézi a tájékoztató Osvárt Juditot, a Budapest Design Week kurátorát.

Kapcsolódásuk révén nemcsak a műfaji változatosságot tudják biztosítani, de azt is be tudják mutatni a látogatóknak, hogy a dizájn a közvetlen környezetünk számos pontján, karnyújtásnyira elérhető – emelte ki a kurátor.

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke a tájékoztató szerint azt mondta: a jelenlegi helyzet kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőt emberközpontúbbá, emberléptékűbbé tegyük, ebben a folyamatban pedig kiemelkedően fontos szerep jut a kreatívipari ágazatoknak és szakembereknek.

“Emellett fontos, hogy segítséget nyújtsunk a hazai kreatívipari szereplőknek. A Budapest Design Week az egyik legjobb lehetőség arra, hogy felületet adjunk, segítsünk az ágazatnak”

– tette hozzá.

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

Tovább olvasom

Marketing

Megkezdte a kedvezménykuponok kiküldését az eMAG

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásai nyomán született hasonló kötelezettségvállalások a versenyhatóság szerint előnyösek a fogyasztóknak és a jogérvényesítés szempontjából is fontosak.

Közzétéve:

Borítókép: eMag-csomagautomata Oroszlányban, fotó: MTI/MTVA/Jászai Csaba

A GVH még májusban közölte, hogy 200 millió forintos bírságot szabott ki, és mintegy 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az eMAG online áruház üzemeltetőit. A hivatal 2014 júliusáig visszamenőleg vizsgálta az eMAG webáruház több száz kampányát érintő akciótartási gyakorlatát, amelyről megállapította, hogy tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.

A GVH mostani közleménye szerint

az eMAG által kiküldött kedvezménykupon fél évig használható fel, és 3000 forintos engedményt biztosít 10 000 forint feletti vásárlásból minden fogyasztónak, akik az elmúlt egy évben az eMAG platformján vásároltak.

A kupont minden jogosult e-mail üzenetben kapja meg.

A cégcsoport a 2021 májusában lezárult versenyfelügyeleti eljárásban tette a fogyasztók jóvátételére vonatkozó önkéntes vállalásait, amelyeket a GVH bírságcsökkentő tényezőként vett figyelembe.

Az utóbbi időben a versenyhivatali bírság kiszabása mellett vagy helyett kiemelten figyelembe vette, ha egy cég önkéntesen vállalta, hogy orvosolja a felmerülő versenyaggályokat és kompenzálja a fogyasztókat. Tavaly a rekordösszegű, 8,4 milliárd forint kiszabott versenyfelügyeleti bírság mellett a GVH versenytanácsa által elfogadott, közvetlenül a fogyasztóknál hasznosuló jóvátétel értéke meghaladta a 2,1 milliárd forintot.

Hasonlóan előnyös lehet a fogyasztók és a közérdek szempontjából, ha a versenyhatóság jogsértés megállapítása mellett bírságcsökkentéssel ismeri el a cégek önkéntes jóvátételi vállalásait, mint az eMAG esetében.

A közlemény szerint a kötelezettségvállalások rugalmasan képesek lezárni az eljárásokat, hiszen általában nem követi őket hosszas bírósági jogvita. A döntés ilyenkor iránymutatást adhat a többi piaci szereplő számára is. Emellett további előnye, hogy olyan területre is kiterjedhet, amelyet a versenyhivatal egyébként nem tudna kikényszeríteni – ilyen például az eMAG vállalásai a magyar vállalkozások külpiaci terjeszkedésének elősegítésére a cégcsoport külföldi platformjain.

A közleményben Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta, a hivatal 2020-ban az ügyeinek 20 százalékában fogadott el vállalásokat a cégek részéről, és zárta le eljárásait jogsértés kimondása nélkül.

Tovább olvasom

Marketing

Magyar kullancsriasztót is díjaztak a rangos dizájnversenyen

A Tickless Run ultrahangos kullancsriasztója mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának fejlesztését és a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának normarendszerét is díjazták a 2020-2021-es A Design Award & Competition megméretésen.

Közzétéve:

Az egyik díjazott cég MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 2010-ben alapított ProtectOne startup Tickless Run névre keresztelt, kifejezetten futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója letisztult dizájnjával és innovatív megoldásaival nyerte el az A’ Design Award- díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában, amelyben először ismertek el magyar vállalkozást. A Tickless Run a környezeti és egészségügyi kihívásokra egyaránt reagál.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi dizájnversenyen a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) két kategóriában is harmadik helyezést ért el 360 Design Budapest elnevezésű kiállítással. Az egyik kategória a belsőépítészetet és a kiállító terek dizájnját ismeri el (Interior Space and Exhibition Design), a másik pedig a rendezvényekkel foglalkozik (Event and Happening Design).

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, amelyet nemzetközi szinten évente szerveznek meg. A 2020-2021-es versenyből a dizájn 104 ágából, a világ 108 országából 2094 nyertes került ki. A nevezéseket egy 211 főből álló szakmai zsűri bírálta el.

Tovább olvasom