Kövess minket!

Marketing

Díjeső a Senior Gamer Klubnak

Rangos nemzetközi elismerést, aranyérmet kapott a Telekom Senior Gamer Klub kampánya a SABRE Awards EMEA 2019 versenyében.

„Az online játékokkal és közösségépítéssel építsünk hidat a millenials és a nagyszülő korú generáció között” – erről szólt az Uniomedia megoldása. A Senior Gamer Klub eredményeit ezzel a világ legrangosabb pr-versenyén ismerték el, miután korábban a legjelentősebb európai megmérettetés, a European Excellence Awards díját is elhozta, előtte pedig a hazai Arany Pengén nyert aranyat a márka-küldetésre alapozó megoldás.

„Vállalásunk, hogy a digitalizáció segítségével mindenkit előrébb léptetünk. Közben hidat építünk a generációk között, inspiratív közösséget teremtünk, pozitív érzelmekkel gazdagítjuk a mindennapokat. A digitális tünemények, amelyeket közösen hozunk létre, valódi értéket teremtenek, nagyon örülünk, hogy mindezt nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi mezőnyben is elismerik. A Senior Gamer Klub ilyen példaértékű aktivitás volt” – mondta a SABRE Awards kapcsán Szabó Béla, a Magyar Telekom márkakommunikációs igazgatója.

„A Telekom küldetése, hogy mindenkit bekapcsoljon a digitalizációba, nem is lehet kérdés, hogy az időseket is. Ennek a megoldására szállítottunk egy valódi igényeken alapuló megoldást, amely a közösségépítés és az online játékok által segít az idősebb generációt bevonni a digitális világba. Az általunk tervezett és lebonyolított Senior Gamer Klub számos díja mellett az igazán fontos visszaigazolást a Telekom adja: nagyobb ambíciója volt, mint egy átlagos kampány. Küldetést fogalmazott meg, amely a Telekom aktivitásaiban jelenleg és a jövőben is irányt mutat- a kampány folytatásaként az idősebb generációk digitalizációja a fiatalok bevonásával a Telekom idei CSR programjának is az alapja lesz” – mondta a SABRE Awards 2019 kapcsán Balatoni Zsófia, az Uniomedia társalapítója.

A Senior Gamer Klub ötvözte a digitális és a valódi családi, emberi kommunikációt. Egyszerre épít a játékosságra és az érzelmekre, valamint az unoka-nagyszülő generáció hasonlóságaira és különbözőségeire. A Senior Gamer Klub nem a megosztásra, hanem a közös érdeklődésre épít és éppen annyira tolta az idősebb felhasználók elé a digitális világ vívmányait, hogy számukra a fiatalokkal együtt töltött idő még szórakoztató és értékes maradt. Az eredmények az Uniomedia minden várakozását felülmúlták, a Senior Gamer videók összesítve a Telekom FB csatornájának tavaly, Instagram oldalának minden idők legnézettebb tartalmai lettek és a Telekom kezdeményezésének a média is lelkes szószólója lett, világnézettől függetlenül – írják.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom