Kövess minket!

Marketing

Díjat nyert a Procter&Gamble az első Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen

Termék és szolgáltatás kategóriában díjazták a Procter&Gamble Ariel POD termékét a Trade Magazin Fenntarthatóság Szimbóluma versenyén.

A Trade magazin idén először hirdette meg a Fenntarthatóság Szimbóluma pályázatot, amelynek célja, hogy évente minél több olyan sikeres projektet mutasson be, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez. A meghirdetett vállalati és márkakategóriákba összesen 23 pályázat érkezett, amelyet a szakmai zsűri online értékelt. A Procter&Gamble az Ariel POD márkájával pályázott, és a termék/szolgáltatás kategóriában elnyerte a fenntarthatósági szakmai díjat. A nyertes pályázat bemutatta a termék gyártásának és fogyasztói felhasználásának jelentős szerepét a termék ökológiai lábnyomának tekintetében.

Ariel POD: hatékony mosókapszula és energiatakarékosság a mosókonyhában

A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően az Ariel POD mosókapszula már 30 fokon is kiváló mosási eredményt mutat. Az Energy Saving Trust kutatás szerint a 40 fok helyett 30 fokon történő mosás 57%-os energiamegtakarítást eredményez, a hideg vízben történő mosás pedig hozzájárul a mosott ruhák formájának és színének megőrzéséhez, hosszabb élettartamához is.

„A termék teljes életciklusának közel 75%-a a fogyasztói oldalon van, így gyártóként célunk, hogy a háztartásokban segítsük megvalósítani a hatékony és energiatakarékos mosást. Az Ariel POD ebben nyújt segítségetmondta Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. A körkörös gazdaság egyik élharcosaként minden szempontot figyelembe veszünk, ami befolyásolja a termék ökolábnyomát, így a levegőszennyezés, a vízfelhasználás és hulladékcsökkentés, a gyártói, fogyasztói és újrafelhasználás során is folyamatosan fejlesztünk.”

A termék ökológiai lábnyomát tekintve hatalmas szerepe van a fogyasztói felhasználásnak, amely a vállalatok részéről folyamatos termékfejlesztést igényel. Az Ariel POD-ban elhelyezett zselé már alacsony hőmérsékleten gyorsan feloldódik, az Ariel Cool Clean technológiának köszönhetően a mosókapszula így már 30 fokos vízben is eléri a kívánt mosási hatást. A vállalat ezzel elérte egyik 2020-ra kitűzött európai célját, azaz a csökkentett mosási hőmérséklet és a rövidebb mosási ciklus eredményeképpen 70 százalékkal energiatakarékosabbá váltak a mosógéppel végzett mosások.

Ökolábnyom a gyártás szempontjából

Az Ariel POD mosókapszulák alapanyaga 50%-ban megújuló a purclean-nek köszönhetően csomagolása 20%-kal csökkentett, a felhasznált műanyagoknak egynegyede újrafelhasznált műanyagból származik, a teljes csomagolás pedig 90%-ban újrafelhasználható. A POD egyik legnagyobb előnye, hogy kétszeresen koncentrált termék, így fele akkora súlya van, aminek köszönhetően 15%-kal kevesebb szállítójármű rója az utakat, a raktározás hatékonyabb, és kevesebb energiafelhasználást igényel. A termék gyártása olyan üzemben történik, amely nulla gyártási hulladékot küld a hulladéklerakókba és 100%-ban megújuló energiát használ, amelynek eredményeképpen a CO2 kibocsátás 50%-kal csökkent. A gyártóüzem a termék előállításához 20%-kal kevesebb vizet használ fel.

„Célunk, hogy világszerte 98%-ban az összes folyékony mosószert 75ml vagy annál kisebb kiszerelésű koncentrált termékekbe sűrítsük, valamint, hogy mosószer termékeink 100%-ban megújuló vagy újrafelhasznált alapanyagokból készüljenek” – tette hozzá a kommunikációs vezető. – „Ezt csakis a körkörös gazdaságot maximálisan követve lehet megvalósítani. A körkörös gazdaság a Föld erőforrásait hatékonyan és fenntartható módon használja – a szemetet termelő társadalomtól elmozdul az újrahasználás, újrahasznosítás és a lebomló anyagok használata irányába. Az Ariel POD igazi innováció, hiszen a termék teljes életciklusában minden elemében sikerült fenntarthatóbbá válni, mind a gyártás, a logisztika, és a legnagyobb súlyt jelentő fogyasztói oldalon is. Természetesen az innovációk nem állnak meg, és idén várható a nagyobb méretű termékek új csomagolása, amivel az egy POD-ra jutó csomagolás 75%-kal fog csökkenni.”

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom