Kövess minket!

Marketing

Corporation Z néven indít új médiafelületet Trunk Tamás

A Z-generáció témáit felkaroló médiafelületet indított Trunk Tamás: a platform inspirátorokat és jelenségeket mutat be itthonról és a nagyvilágból egyaránt.

Bátor, közvetlen, de udvarias és tisztelettudó. Ez a Corporation Z, Trunk Tamás projektjének víziója. A médiafelület célja, hogy a Z-generációt érintő trendeket, inspirátorokat, márkákat, illetve számukra valós példaképeket mutasson be. Aktuális trendek és kampányok is billentyűvégre kerülnek.

„Sokat lehet olvasni arról, hogy a fiatalok elfordultak a hagyományos médiától. Az, hogy mi hagyományos, azt egy média felhasználásának mikéntje dönti el. Véleményem szerint, mi a remixer generáció vagyunk, tehát a hagyományos és újszerű eszközök és csatornák keveredése inspiráló hatással van ránk. Ez a rés valami teljesen új és izgalmas keveredést hozhat a számunkra, és megalapozhatja azt a generációk közötti kapcsolódást, amelyről már sokszor beszéltem” – magyarázza a Corporation Z ötletgazdája és alapítója Trunk Tamás, más néven Dablty, Z generációs szakértő, aki személyesen kérte fel együttműködésre azokat a tehetséges és inspiráló Z-generációsok fiatalokat, akik már elértek valamit a saját területükön.

A hírportálon azok a hírek jelennek meg, amelyek a fiatal, legfőképpen a Z-generáció számára relevánsak, és abban a hangnemben, amely valóban őket tükrözi. “Elszakadunk a leegyszerűsített, görcsösen fiatalosított megközelítéstől. A felületen természetesen felnőtt szakemberek, alkotók és inspirátorok is helyet kapnak. Tehát a Corporation Z egyszerre szól a felnőtteknek és az iránymutató, gondolkodó fiataloknak “ – mondja Tamás.

A Corporation Z, amellett, hogy általa a fiatalok valóban hozzájuk szóló és a saját érdeklődésüknek megfelelő médiatartalmat fogyaszthatnak, a felnőttek is egy más szemszögből ismerhetik meg az ifjúságot. Trunk Tamás amellett, hogy a fiatal szerzők világképét és szemléletét szeretné megosztani, mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a médiafelület a saját értékrendjéhez hű maradjon.

A Corporation Z első márkapartnere a Converse lett, a platform követői között három Converse One Star cipőt sorsolnak majd ki. Tamás szerint: „Nagyon örülök, hogy a projektbe beszállt a Converse, mert a márka szerintem a generációnkhoz hasonlóan remixer szemléletű, azaz hű marad régi értékeihez, mégis bátran nyit a jövő felé”

A médiafelület már az első anyagokkal nemzetközi vizekre evez. A híres belga, Marcel Hirschert is legyőző síelővel, és egyben a STOKSPORT márkát 19 évesen alapító Dries Van den Broecke-vel beszélget Tamás. A videócsatornán az első interjút a New York Times marketingesével, Pamela Kaupinennel készítette – többek közt – az influenszer világról.

 

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom