Kövess minket!

Marketing

„Ciki dolog a bántalmazás”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Új Nemzedék Központ, valamint a Cartoon Network összefogott, hogy a fiatalok „digitális immunrendszerét” megerősítse. „Az aki ver, az nem haver” kampány arca Molnár Ferenc Caramel és Tóth Gabi lettek.

„Talán már közhely arról beszélnünk, hogy a digitális világ mennyi mindent nyitott meg előttünk. Ugyanakkor nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy ez egy veszélyes üzem” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A szakpolitikus elmondta, hogy a fiatalok az online térbe való belépést védekezési eszközök nélkül, teljesen kiszolgáltatottan teszik meg. „Figyelünk a táskánkra, de nem figyelünk oda a digitális értelemben vett adatainkra.” – hívta fel a figyelmet az adatlopás elleni védekezés fontosságára is.

Az államtitkár megemlítette a Digitális Immunerősítő Programot, amelyet az Új Nemzedék Központ és a tárca indított 2017 májusában. A kezdeményezés keretén belül Digitális Immunerősítő Kerekasztal is alakult, melynek részese a Cartoon Network is. A kerekasztal találkozóin telekommunikációs, infokommunikációs, kiberbiztonsági cégek, reklámszakemberek és pszichológusok gyűlnek össze, s készítik el a fiatalok „digitális immuntérképét”, valamint a „digitális immuncsomagot”, amelyet hamarosan országos kampány juttat el a fiatalokhoz.

Fotó: „Az aki ver, az nem haver” kampány

Három éve indítottuk el a kezdeményezést, az volt a célunk, hogy a bántalmazás kényes és fontos témájára megoldást találjunk

– ismertette a rendezvényen Malgosia Chapman, a Cartoon Network közép-európai tartalom- és marketingigazgatója az „Aki ver, az nem haver” című kampányt. A szakember elmondta, különleges helyzetben vannak, hiszen gyermek márkaként megkapják az ifjúság figyelmét, amelyet a szórakoztatás mellett szeretnék fontos dolgokra fordítani. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tapasztalataik szerint a bántalmazás nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is érinti. Malgosia Chapman elmondta, kutatást végeztek annak érdekében, hogy megtudják a magyarországi helyzetet és, hogy megnézzék milyen eredményeket érhetnek el. A kampány a csatorna főműsor idejében, illetve online is látható lesz.

„A bántalmazásnak nagyon sok formája van, egyetlen mondat is okozhat komoly károkat egy gyerekben” – mondta el a rendezvényen Molnár Ferenc Caramel, aki Tóth Gabival vállalták, hogy a kampány arcai lesznek. Az énekes véleménye szerint a megoldás a példamutatásban és a megelőzésben rejlik, ugyanakkor leszögezte, hogy habár manapság már ciki valakit a külseje és egyéb dolgok miatt bántalmazni, valószínűleg az elkövetők is valaminek az áldozatai.

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom