Kövess minket!

Marketing

Butikügynökségként folytatja a PS Creative

Multifunkcionális szakemberekben és a személyre szabott marketingben látják a jövőt.

Alapjaiban újul meg Budapest egyik vezető fashion és lifestyle márkákra specializálódott kommunikációs ügynöksége, a PS Creative Agency. Ügyfelei közt hazai és nemzetközi divat- és ékszermárkák mellett budapesti design hotelt, valamint több fővárosi és vidéki vendéglátóhelyet is felsorakoztató vállalkozás stratégiai igazgatói posztjára Benkó Zsuzsannát igazolta le.

Zsuzsanna korábban a Café PR és a KYAT kötelékében is dolgozott vezetőként, emellett külső tanácsadóként öt éve irányítja az egyik legnagyobb magyar designer márka, a NUBU kommunikációját. A cég tulajdonosa az új stratégiai vezetővel és az ügynökség ügyvezető igazgatójával, Sipka Emesével közösen definiálta újra a PS Creative Agency-t. Az átalakulás az ügynökség saját kiadású médiumát, a PS Magazint is érinti, amely vadonatúj köntösben, friss szerkesztőkkel és szerzői gárdával folytatja működését. A főként az Y és a Z generáció minőségre és újdonságokra nyitott fogyasztóit kiszolgáló divat- és életmódmagazin minden eddiginél hatékonyabban erősíti az ügynökség kommunikációját.

„A divat ma már az önkifejezés, a tudatosság, az érzékeny gondolatiság szinonimája, maga a kortárs identitás. A digitális forradalommal pedig véget ért a kommunikáció vegytisztaságának korszaka” – állítja Strasser Orsolya.

A közösségi média marketinggel már több mint négy éve foglalkozó Sipka Emese hozzátette: „Elsők között voltunk, akik itthon felfedezték a közösségi média véleményvezéreiben rejlő potenciált. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az influencer szcéna hazai és nemzetközi szereplőit, hiszen rengeteg tényezőre kell figyelni. Azon dolgozunk, hogy ügyfeleink is felismerjék, nem minden a nagy követőszám, a vásárolt like-ok helyett a potenciális célközönség elérésére kell fektetni a hangsúlyt.”

„A kommunikáció átalakult, napjainkban csak hiteles, szerethető tartalommal és integrált megközelítéssel válhat egy márka tömegek számára vonzóvá” – vallja Strasser, aki szerint az elérés mellett fontos szerepet kapott, hogy egy márka képes legyen az elért közönségét hűséges márkaközösségé alakítani. „Az ehhez kiválasztott üzenetet ráadásul szinte folyamatosan fejlődő műfajokkal és platformokon kell prezentálni” – fogalmaz a PS vezetője, hozzátéve, hogy a nagy ügynökségek méretüknél fogva egyszerűen túl lomhák a közösségi médiában fel- és alábukó trendek valós idejű lekövetéséhez, így a helyzet most a kompaktabb, ugyanakkor univerzálisabb, trendkövető ügynökségeknek és az általuk képviselt, az innovációra nyitott ügyfeleknek kedvez.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom