Kövess minket!

Marketing

Belehúztak a hirdetők az adventi időszakban

A médiahatóság elemzése szerint főleg parfüm és játék hirdetéssel találkozhattak a nézők a tévében.

December első két hetében naponta átlagosan közel 10 százalékkal több reklám ment a tévében, mint szeptemberben, amikor napi átlagban 1500 hirdetés futott – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elemezéséből, amely a november 21.-december 11. közötti periódusban vizsgálata az m1, az m2, a Duna TV, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 műsorát. Így az adventi időszakban átlagosan napi 1637 szpot ment az említett csatornákon.

A hat csatornán így a negyedik negyedévben összesen kb. 30 ezer darabbal több reklámmal találkozhattak a fogyasztók, mint az előző három hónapban. Ha a kereskedelmileg kiemelt 18-49 éves korcsoportot vizsgáljuk, ők az adventi időszakban átlagsan 16, míg a kiskorúak 7-8 percnyi (azaz mintegy 15-20 darab) reklámot néztek.

Külön elemezte a hatóság, hogy mennyi reklámmal bombázták a márkatulajdonosok a gyerekeket a nekik szóló hétvégi sávban. Eszerint a 866 reklám kétharmadában játékokat hirdettek. E sávban a legtöbb hirdetés a TV2-n futott, mintegy 704. Ez messze meghaladta az RTL Klubon látható 125 darabot. Ehhez képest a többi vizsgált tévén alig volt a gyerekeket megszólító reklám.

Ha nem szorítkozunk a gyerek célcsoportra, akkor az illatszerek vezettek, de az adventi időszakban jobban nyomultak a háztartási kisgépek és a szórakoztató elektronikai cikkek is. Az adventi időszak elején azonban a csengőhangosok és az ünnepi kínálatukat reklámozó hipermarketek ébredtek a legkorábban.

 

A tanulmány elérhatő alább kapcsolt dokumentumként.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom