Kövess minket!

Marketing

Azok izgalmasak, akik kifele fordulnak

Rugalmas tarifaváltás, egyszerűsített hűségvállalás és több mobilnet az új Telenor MyBusiness tarifákban.

„Nem néztük a naptárat, mégis napra pontosan egy éve jelentettük be a Telenor Hello Data-t Törökbálinton. Ennek fejlesztéséhez nem úgy álltunk hozzá, hogy mindenképpen egy korlátlan tarifát dobjunk a piacra.

Sokkal inkább azt próbáltuk megvizsálni, hogy miért nem használják ki a kíváló hálózatunkat azok az emberek, akik rendelkeznek okostelefonnal.

Ekkor kellett belátnunk, hogy vannak olyan tényezők, amely rajtunk, szolgáltatókon múlnak” – nyitotta meg a Telenor sajtótájékoztatóját Egyed Gábor, a társaság vállalati kommunikációs szakértője, melyet rendhagyó módón a MONO art & design studióban tartottak. Hozzátette, az akadályok lebontása során jutottak el oda, hogy egy korlátlan mobilinternetes csomagot kínáljanak, amelynek központjában az ügyfelek biztonsága és kényelme található meg. Ennek szellemiségében kezdték el a kisvállalkozói tarifájuk újragondolását.

„Árnyaltan, de másképp látja az ügyfeleket és az ügyfélkapcsolatokat a Telenor, mint a többi szolgáltató Magyarországonszögezte le dr. Piller Gábor vállalati értékesítési és marketingigazgató. Előadását egy élményével folytatta: Néztem egy videót, ahol a New York Times egyik újságírója mesélt arról, hogy az egyszerűség miképpen befolyásolja a kapcsolatot az ügyfelekkel és a vásárlókkal.

A beszédének lényege az volt, mennyire fontos, hogy valami átlátható és tiszta legyen.

Felhozott egy példát: az ő kedvenc diktáló szoftvere, amit használt, lényegében semmilyen innovációt nem tartalmazott, a felelős cég viszont vállalta, hogy kijavítanak minden hibát, amely a programhoz köthető, tehát nem 95 százalékos hangfelismerést biztosítanak, hanem 100 százalékosat. Ezt megvalósították és láss csodát, növekedett a társaság növekedési stratégiája”.

A szakember hozzátette, hasonlót érez abban, hogy az ügyfelek a Telenor felé fordulnak. Egy kutatás prezentálásával folytatta, melynek középpontjában az áll, hogy mely országokat tartják izgalmasnak az emberek: „Azt nem mondanám el, hogy melyik két ország közül nyert valamelyik nagyon szoros csatában. A végeredmény viszont az volt, hogy azok az országok izgalmasak, amelyek kifele fordulnak, más országok irányába próbáljak jót tenni. Nehogy azt gondoljuk, hogy csak gazdag, főleg európai országok vannak ezen a listán” – szögezte le.

Piller elmondta, a Telenor is így fordult a kisvállalati ügyfelek felé mert megakarták érteni, hogy őket mi motiválja. Kiemelte, a fogyasztók nagyon bizonytalannak érzik azt, hogy két éven belül mire lesz szükségük, milyen igényeik lesznek, hiszen gyorsan fejlődik a világ, ezért a rugalmasság kifejezetten fontos a számukra. „Abban az új díjcsomag családban, melyet mától lehet megvásárolni, az egyik legnagyobb lehetőség az az, hogy miképpen lehet rugalmasan változtatni a szerződéses futamidőn belül – amely egyébként egyes csomagoban egyáltalán nincsen.

A másik dolog, melyet hallottunk az ügyfelektől, hogy a »no apróbetű a király«.

Szeretnék végre azt kapni, melyet a szerződésben látnak. Az átláthatóság a másik nagy erénye a díjcsomag családnak, ezt várják el az ügyfelek tőlünk” – fűzte hozzá.

Elmondta,  szintén fontos a fogyasztók számára a tanácsadás, mert „dzsungelben járnak, ezért azt szeretnék nekik ajánlani, hogy akár hat hónap, akár egy év után megnézik, mi lehet nekik a legjobb. „A díjcsomag család variálhatóságatot tartalmaz, mozogni lehet a különöző csomagok között, akár SIM-kártyánként, ebben fogunk nekik tanácsot adni”.

Végezetül hozzátette, hihetetlen fejlődésben van a mobil iparág, 15 hónap alatt a lakossági ügyfeleink adatforgalma az ötszörösére nőtt, a kisvállalkozóké pedig a háromszorosára – az utóbbihoz viccesen hozzátette, „náluk azért fontosabb, hogy dolgozzanak és ne YouTube-videókat nézzenek“.

Több rugalmasság és korlátlanság
A két tarifacsalád közül a Telenor MyBusiness Flexi egyedülálló újdonsága, és az ügyfelek rugalmasság iránti igényét szolgálja, hogy szabadon és díjmentesen válthatnak a csomagok között, akár kisebb tarifára is. Így azok a vállalkozások is biztonságban érezhetik magukat, amelyeknek időszakosan eltérő lebeszélhetőségre vagy mobilinternetre van szüksége.

A korlátlanságra való igény a Telenor felmérései szerint a hívás esetében már alapvetés a kisvállalkozónál, és ez a lakossági ügyfelek után az ő körükben is kezd megnyílni a mobilinternet felé. Ennek megfelelően a korlátlan lebeszélhetőség mellett korlátlan mobilnetes csomag is szerepel a Telenor MyBusiness Flexi, valamint az elsősorban a cégvezetők, és a mobiljukat intenzíven használók igényeit szolgáló Telenor MyBusiness Manager tarifacsaládban is.

A kisvállalkozások részéről egyértelműen nagy az igény a kedvezményes készülékvásárlásra, hűségüket a Telenor készülékvásárlási kerettel köszöni meg – a Telenor MyBusiness Manager tarifacsalád esetében megnövelt összeggel. Új, rugalmas elemként ezek a kedvezmények összevonhatók és megoszthatók. Azaz szabadon eldönthető, hogy az ügyfél az összes előfizetés után járó kedvezményeket mire és mikor költi el. Az összeg ráadásul a szerződés két éve alatt bármikor felhasználható részben vagy egészben, így a kedvezmény nem vész el.

Egy ügyfél, egy hűségidő
Amellett, hogy a Telenor MyBusiness Flexi csomagoknál csak SIM-kártya vásárlása esetén nincs hűségidő, újdonságként a Telenor kisvállalkozói tarifáinál megváltoztatja a hűségidő eddigi gyakorlatát: a Telenor MyBusiness Flexi tarifákra előfizetőknek mindössze egy hűségidővel kell számolniuk. Vagyis az első szerződéskötéstől számított 2 éves hűség nem hosszabbodik meg az új készülék vagy előfizetés vásárlásakor, ami átláthatóbb helyzetet jelent az ügyfeleknek.

 

A szót átvette Homola Márton üzleti marketing osztályvezető, aki elmondta rengeteg ügyfélinterjú, fókuszcsoportos beszélgetés és további egyeztetés előzte meg a díjcsomagcsalád bevezetését. „Az egyik legfontosabb, amit észrevettünk, hogy két jólmeghatározható csoport van a kisvállalkozói ügyfelekénél: a beosztottak és a tulajdonosok, cégvezetők. Az előbbiek esetében az a legfontosabb, hogy nagyon változó szokásokkal és adatforgalommal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen funkciót látnak el. Az utóbbi csoport ehhez képest sokkal jobban beállt szokásokkal rendelkezik, nekik a legfontosabb, hogy készüléket nagyon jó áron tudjanak vásárolni.”

Hozzátette, a tarifák szabadon változtathatók a szerződéses időtartalm alatt, anélkül, hogy ennek bármilyen következménye lenne. Továbbá eddig előfizetés szinten adtak támogatást a készülékekhez, viszont az ügyféligényekre reagálva a díjcsomag családban az előfizetési összegeket össze lehet vonni, amelyről az ügyfél dönt, hogy miképpen használja fel. „A tulajdonosoknak más igényük van, számukra is rendelkezésre áll a standard tarifahűséges konstrukció, viszont magasabb készüléktámogatást kapnak, melyet szintén belehet vonni a keretbe”.

Kitért az átláthatóságra, amely tekintetében a legnagyobb eredményt abban látja, az ügyfelek a változtatásokat úgy tehetik meg, hogy a szerződésük lejárati dátuma nem változik. Ugyanakkor nem fognak továbbra sem váratlan szolgáltatást aktiválni, például ha lefogy az adatkeretük és a fogyasztók mindig tudni fogják, hogy milyen telefontámogatásra jogosultak. „Sokan sérelmezték, hogy nem adunk nekik megfelelő tájékoztatást, nem segítünk nekik kellőképpen. Ezen most változtatunk, az új tarifákon az ügyfelek hat havonta megkeresést fognak tőlünk kapni, majd elbeszélgetünk velük, hogy mire van szükségük. Ez egy érdekes egyensúly, úgy kell nekik értéket teremtenünk, hogy közben ne zavarjuk őket” – zárta le prezentációját.

Telenor MyBusiness Flexi tarifacsomagok - Telenor
Telenor MyBusiness Flexi tarifacsomagok – Telenor
Telenor MyBusiness Manager tarifacsomagok - Telenor
Telenor MyBusiness Manager tarifacsomagok – Telenor

 

Végezetül Egyed Gábor bejelentett egy új reklámszpotot, amelynek középpontjában a kisvállalkozók állnak és, amely május 21-én debütál.

Marketing

Zöldebb felfogás, empatikusabb légkör: a pandémia lehetőségei

A környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból.

Közzétéve:

A Marketing Summit Hungary új, videós felületén, a Lounge Group közreműködésében létrejött Summit Play-en a gazdaság különböző szektorainak legfontosabb szakértői tekintik át az elmúlt időszak tanulságait és a jövő lehetőségeit.

A csak ezen a platformon szeptember 29-től látható, hét exkluzív, zártkörű kerekasztal-beszélgetéseken terítékre kerülnek az FMCG-, a kereskedelmi szektor, a gyógyszer- és egészségipar, a pénzügyi, a közlekedési szektor kihívásai és lehetőségei, de az innováció és a marketing szerepének felértékelődéséről is elsőkézből informálódhatnak az érdeklődők.

A gyorsan mozgó óriások

Szektortól függetlenül a legnagyobb vállalatokat hosszúra nyúló döntéshozási folyamataik miatt sokan egy lassan mozgó óriásnak képzelik el, azonban mostanra kijelenthetjük, hogy ez az analógia tévesnek bizonyult. A marketingszakemberek rámutattak, hogy a járványhelyzetből eredő kihívásokra rendkívül gyorsan és rugalmasan kellett reagálniuk. A lendületes döntéshozás eleinte a túlélést szolgálta, de később a szakemberek ezt a képességet bizonyos értelemben már versenyelőnnyé is tudták kovácsolni.
Környezettudatosabbak lettünk

Arra a kérdésre, miszerint a pandémia alakította-e az emberek energiafogyasztási szokásait Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója meglepő választ adott: szerinte a járványhelyzet az emberekben összekapcsolódott a bolygó és az emberiség jövőjével, ami egy komoly attitűdváltást eredményezett. A kommunikációs igazgató szerint ennek köszönhetően erősödött a környezettudatosság és a fenntarthatóság az emberek fejében, ami kiemelten pozitív hozadéka a COVID-válságnak. Nem csak az energia, de a bankszektor képviselője számára is a klímavédelem növekvő szerepe volt az egyik fő tanulság, amely az iparágban az eddig még kevésbé láttatott zöld bankolás jelenségében képeződött le, sőt időközben a logisztikai üzletág alappillére és fő mozgatórugója is a fenntarthatóság lett.

A személyes kapcsolatok felértékelődtek

A kerekasztal- beszélgetés szereplői az előzetes interjúk során kiemelten fontosra értékelték azokat az alapvető emberi értékeket, amelyek kritikusnak bizonyultak az elmúlt időszakban: nagyfokú bizalomra, empátiára és odafigyelésre volt szükség a dolgozói közösség minden szintjén. A munkatársak az otthoni munkavégzés ellenére is magas szintű szakmaiságot képviseltek a munkájuk során, azonban emberileg a legtöbb kolléga kifejezetten nehezen élte meg, hogy szinte egyik napról a másikra drasztikusan csökkentek a személyes interakciók és mindez nagyban kihatott a csapatkohézióra.

A tematikus kerekasztalok egy-egy megszólalójával az interjúk már megtekinthetőek a Marketing Summit Play Magazin rovatában és mind a hét beszélgetés teljes terjedelmében elérhető lesz a felületen szeptember második felében.

Tovább olvasom

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom