Kövess minket!

Marketing

Az utolsó Oroszlánok

Újra előkerültek a jegesvödrök, a márkázott tartalom és kreatív adathasználat területén nem adtak ki Nagydíjat.

Film kategóriában 101 oroszlánt adtak ki, Nagydíjból pedig kettőt is: az F/NAZCA Saatchi & Saatchi São Paulo által a Leica számára készített Leica Gallery São Paulo mellett a pre-roll formátumban figyelemreméltót alkotó The Martin Agency Richmond ügynökség Geiconak készített Unskippable: Family Long Form 01 munkáját is díjazták.

Filmszakmai (Film Craft) díjat 66 alkotás kapott, a Grand Prix nyertese az adam&eveDDB a John Lewis hatalmas érzelmi töltettel bíró, Monty’s Christmas című filmjéért.

Márkázott tartalom és szórakoztatás kategóriában 63 oroszlán született, Nagydíjat viszont nem adtak ki. David Lubars, a BBDO nemzetközi kreatív igazgatója szerint nem találtak olyan munkát, „amelyről még tíz év múlva is beszélni fognak”, és ezt annak tulajdonítja, hogy a terület még mindig fejlődési fázisban van, a hirdetők és az ügynökségek keresik a márkázott tartalom hitelességének titkait.

A Titanium Grand Prix-t a CP+B Boulder kapta a Domino Emoji Ordering projektért, míg az Integrált Grand Prix a Wieden+Kennedy New Yorkhoz került a Jordan márka RE2PECT kampányáért. A társadalmi célú és karitatív munkák közül Grand Prix for Good elismerésben részesült az ALS Association elhíresült Ice Bucket Challenge-e.

Az idén első alkalommal megrendezett, startupokat és innovátorokat tömörítő Lions Innovation társfesztiválon 226 nevezőből 8 kapott Innovation Lions-díjat. A nagydíjat a londoni What3Words 3 Words to Address the World kampánya érdemelte ki, amely egy újfajta címzési megközelítést takar. Három szó egyedi kombinációjával jelölnék meg a Föld felszínének minden 3×3 méteres darabját, aminek különösen a fejlődő világban lehet létjogosultsága.

A Creative Data Lions esetében 609 nevezőből 28 kapott oroszlánt, Grand Prix viszont nem született, mert bár az egyes alkategóriákban érkeztek jó nevezések, egyik esetében sem érezte úgy a zsűri, hogy az jól képviselné az egész iparágat.

Az utolsó estén adták át az ügynökségi díjakat is:

  • Az Év Ügynöksége az R/GA New York, a második a Grey New York, harmadik az Ogilvy Brasil, São Paulo.
  • Az Év Független Ügynöksége a Droga5, New York, második a Wieden+Kennedy, Portland, bronzérmes a Wieden+Kennedy, London.
  • A legtöbb díjat kapó produkciós cég Arany Pálmáját a Smuggler USA kapta, dobogós még a Blink UK és a Somesuch UK.
  • Az Év Hálózata az Ogilvy & Mather lett, őket a BBDO Worldwide és a Grey követi.
  • Az Év Holdingtársasága a WPP, második az Omnicom, harmadik a Publicis Groupe.

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom

Marketing

Bő 9 százalékkal nőhet idén a globális hirdetési piac

Ezen belül a közösségi média bővül a leggyorsabban.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A globális hirdetési piac idén 9,1 százalékkal bővülhet; a növekedés üteme a következő években lassulni fog; a leggyorsabban növekvő szegmens a közösségi média lesz, átlagosan 14,8 százalékos éves növekedési rátával, amelyet szorosan követ az online videó 14 százalékkal, a fizetett keresés évente 9,8 százalékkal, a rádió és a televízió kismértékben, 2,2 százalékkal, illetve 1,4 százalékkal bővül, míg a nyomtatott sajtó 4,7 százalékkal csökken – tájékoztatta a Publicis Groupe-hoz tartozó Zenith digitális megoldásokat kínáló társaság nemrég kiadott jelentéséről szerdán az MTI-t.

A digitális reklámozás 2022-ben várhatóan meghaladja a globális hirdetési kiadások 60 százalékát, és 2024-re 65,1 százalékra növeli részesedését,

a digitális hirdetési kiadások 2022-ben 14 százalékkal növekedhetnek, amit 2023-ban 9 százalékos, 2024-ben pedig 10 százalékos növekedés követhet – olvasható a közleményben.

A globális hirdetési piac 2021-ben 15,6 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig csökkentek a költések.

A közleményben kiemelték: a globális hirdetési kiadások 2023-ban 5,7 százalékkal, 2024-ben pedig 7,4 százalékkal bővülhetnek.

A Zenith becslése szerint a globális hirdetési kiadások 2021-ben elérik a 705 milliárd dollárt (220 998,2 milliárd forint), szemben a 2019-es 634 milliárd dollárral, továbbá 2024-re 873 milliárd dollárra emelkednek.

Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiaügynökségekért, így a Zenithért is felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy

a járvány felgyorsította azokat a trendeket, amelyek már korábban is alapjaiban alakították át a gazdaságot, és ez a jövőben várhatóan nem is változik; bár a digitális átalakulás lelassulására lehet számítani.

Ami a teljes piacot illeti, különösen a kiskereskedelmi médiahirdetések felfutása figyelhető meg, azon belül is az e-kereskedelmi platformokon megjelenő display vagy search hirdetéseké.

A Zenith arra számít, hogy 2021 és 2024 között a leggyorsabb növekedés Közép- és Kelet-Európából, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezik, átlagosan 12,2 százalékos, illetve 10 százalékos éves növekedési rátával. A leglassabb, évi 5,3 százalékos növekedést Nyugat-Európa érett piacairól várják.

Tovább olvasom