Kövess minket!

Marketing

Az RTL marad a 18-49 éveseknél

A TV2 lépését puszta kommunikációs fogásnak tartják.

Nem változtat kereskedelmi politikáján az RTL-csoport, azaz maradnak a 18-49 éveseknél, mint kereskedelmileg legfontosabb célcsoportnál. A TV2 vezére, Simon Zsolt hétfő délelőtt jelentette be, hogy ők januártól a 18-49 évesek helyett a 18-59 éveseket tekintik a fő kereskedelmi célcsoportnak. Akkor elmondta: kiderül, a piac mennyire követi e lépést. Az első válasz megvan: az RTL marad a bevált receptnél.

“A TV2 18-59-es célcsoportra váltása nem több kommunikációs fogásnál. Ez ugyanis legfeljebb azt mutatja meg, hogy az adott csatorna milyen nézettségről közvetít üzenetet a nézők felé. A 18-49-es és 18-59-es adatok között egyébként van különbség, de nem számottevő, így viszont a TV2 valamivel jobb eredményeket tud kommunikálni, valamint nehezebbé teszi az összehasonlítást az RTL Klubbal, amely a nézettségi versenyt egyébként a 18-48 és a 18-59-es célcsoporton is nagy különbséggel nyeri évek óta folyamatosan. Ebben az évben például az RTL Klub 18-49-ben 294 főműsoridőben volt a legnézettebb, a TV2 16, az m1 pedig 1 ilyen estét tudhat magáénak. 18-59-ben ez az adat a következőképpen néz ki: RTL Klub: 285, TV2: 27, m1: 2. Az idei főműsoridős közönségarányok különbsége: 18-49: RTL klub: 23,8, TV2: 15,6, m1: 4,8, ugyanez az adat 18-59-ben: RTL Klub: 23, TV2: 16,1, m1: 6,4” – olvasható az RTL Klub közleményében.

A piacvezető tévétársaság szerint “a változtatás a magyar lakosság demográfiai adataival is nehezen (vagy inkább nem) magyarázható: A magyar népességben a két kiugróan magas számú korosztály az 1952. körül születettek (Ratkó-korszak), valamint az 1975 körül születettek (baby boomers). Közülük a korábbi generáció tagjai már régen nem tagjai a 18-49-nek, ráadásul a 18-59-et is éppen mostanában hagyják el, míg az 1975 körül születettek még egy jó ideig ebbe a célcsoportba tartoznak, azaz ez a változtatás demográfiai szempontokkal 2024 körül lenne indokolható.”

Az RTL szerint a reklámpiacon nem jelent a lépés különösebb változást, mivel eddig is lehetett 18-59-re vásárolni. Ők más érdekességet fedeztek fel a TV2 jövő januártól érvényes kereskedelmi ajánlatában: az RTL szerint az eddigi 16 helyett 10 célcsoportra lehet majd vásárolni, és ebben nincsenek benne pl. a 18-49 éves nők. Az RTL közlése szerint náluk marad a 18 célcsoport, és a főműsoridő sem változik, amelyet a TV2-csoport szintén megváltoztat januártól: ők este 6-tól számolják majd. “Nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel a Tények eredményeit szeretnék a főműsoridős nézettségükhöz számolni, hiszen a Tények közönségaránya igen magas, nézőszámban viszont az RTL klub Híradóját nézik többen, azaz ez a lépés szintén nem más, mint a nézettségi eredmények’ kozmetikai kezelése'” – zárul az RTL közleménye.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom