Kövess minket!

Marketing

Az online konferenciapiac jelesre vizsgázott: tanulságok az Onlife első három napja után

A The Underground és a Sawyer Miller Group közös vállalása, az Onlife Üzleti Konferencia fontos tanulság, hogy lehet-e online teljes értékű konferenciát tartani, és ha technikailag lehet, akkor a közönség hogyan fogadja.

Május 25-e óta tart az Onlife Üzleti Konferencia, e sorok írásakor zárul a 3. nap. A szervezők 64 előadást rögzítettek 5 különböző helyszínen profi stábbal, az előadások így a hagyományos konferenciával ellentétben felvételről mennek – előny a gördülékenység, hátrány a személyes jelenlét hiánya. A konferencia 700 résztvevője közül sokan jelezték vissza, hogy az élő jelenlétet nem hiányolják (ez az előadókat és a forgatócsapatot dicséri), a személyes jelenlét valamelyest pótolható az élő kérdezz-feleleknél.

A kérdezz-felelek (Q&A) sikere a szervezőket is meglepte. Hagyományos konferenciákon néhány kérdés elhangzik ugyan, de a közönség hamar a folyosón találja magát – az Onlife-on 50-70 ember az időnként 1,5 órásra nyúló kérdezz-feleleket is figyelemmel követte és 20-50 szakmai kérdés is belefért egy-egy alkalomba. A már beérkezett résztvevői visszajelzések is mutatják: sok résztvevő a nap csúcspontjaként élte meg valamelyik Q&A-t.

Gördülékeny a kapcsolatépítés is: az Onlife által használt platform alapfunkciója a 3 perces kapcsolatépítési lehetőség (mely során a szoftver a networkingszobában levőket véletlenszerűen összepárosítja, majd privát üzenetben folytatható a beszélgetés, az egymásnak szimpatikus felek kapcsolati adataik megosztásával is folytathatják a networkölést). Visszajelzések alapján ez a formátum még introvertált szakembereknek is kényelmes.

Kiemelik a konferencia kényelmét: a színpadról egy tematikus kisterembe eljutni 2 kattintás, másodpercek alatt elérhető a kiállítótér, az aktuális program a fogadószobán mindig látszik, a szervezők zárt csoportban és a konferenciafelületen is terelik a résztvevőiket az aktuális programokra. A nappali elhagyása nélkül is páratlan a konferenciaélmény.

Az egyik résztvevő szerint: „Olyan, mintha egy jeggyel két filmet nézhetnék meg a moziban. A programok pedig: van az ultra must have és a must have előadás. Nem hittem, hogy én, aki kifejezetten marketing és szövegírás témában kívántam tudást beszívni, egyszerűen beleragadok egy Lukács Zsolt előadásba, mert lenyűgöz az úriember kisugárzása, személyisége és mondanivalója. Annyi tudás van itt, annyi értékes ember, hogy én szégyenlem, milyen keveset kellett fizetnem a jegyért. Nincsenek szavak. Vagyis voltak az imént, ahogy olvastad, de azok csak tények. A vendégélmény meg … Na, arra nincsenek, elcsépeltek legalábbis biztosan nincsenek.”

Másik résztvevő így látja: „Nem tudom sem értékelősávval, sem szavakkal megfogalmazva átadni azt amit érzek, lehet persze ide jelzőket hozni, zseniális, hihetetlen, csúcs, de ezek sem fejezik ki, azt, hogy túlcsordul a szivem. Egyrészt látni, részesének lenni, ahogy haladtok előre, építkeztek, álmodtok, túlszárnyaltok, ennek részesének lenni fantasztikus. Másrészt pedig maga a konferencia egy óriási élmény, sok kedves, érdeklődő és támogató emberrel együtt lenni, beszélgetni, az előadások elképesztő profik, és az egész körül szeretet van. De ez sem fejezi ki teljesen, ami a szivemben van. Az a kategória, hogy nincsenek szavak.”

A hétfői (május 25.) előadások:

 • Az eredményes menedzsment 4 alappillére – Ungvári Péter (alapító, The Underground)
 • Marketingstratégia a szalvétán – Tabajdi Enikő (alapító, The Underground)
 • Social media mix – Deli Alex (ügyvezető, Public Marketing)
 • Nice leadership, az újfajta vezetés – Bruck Gábor (alapító, Sawyer Miller Group)
 • Mi változik a marketingben 2020 után? – Berze Márton (ügyvezető, The Underground)

A keddi (május 26.) előadások:

 • A válság mint lehetőség – Mészáros György (alapító, 3rdGEN)
 • Tartalommarketing egy életre – Ungvári Péter (alapító, The Underground)
 • Változások a vezetői elvárásokban, feladatokban, stratégiákban – Lukács Zsolt (alapító, Telkes Consulting)
 • Instagram a gyakorlatban – Szöllősi-Kiss Orsolya (ételfotós, Előbb fotózunk, aztán eszünk), Tabajdi Enikő
 • Az írott értékesítés esszenciája 60 percben – Vavrek Balázs (alapító, The Underground)
 • A vállalható cégek a válságálló cégek? (kerekasztal-beszélgetés)

A szerdai (május 27.) előadások:

 • A kivédhetetlen reklám – Wolf Gábor (alapító, Marketing Commando)
 • Hogyan pitchelj írásban? – Kádár Tímea (alapító, Francis Cooper)
 • Holdingok és brandek – Avidor András (national director, BNI)
 • 25 konverziónövelő elem a weboldaladra – Benyó Dániel (e-mail-marketing-szakértő)
 • (Szinte) minden, amit a projektmenedzsmentről tudnod kell – Ungvári Péter (alapító, The Underground)
 • Nőies vezetés, női vezetők – Bruck Gábor (alapító, Sawyer Miller Group)

 

További információ:

Vavrek Balázs, balazs@theunderground.hu, https://onlifekonferencia.hu/

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom