Kövess minket!

Marketing

Átalakult a Rockstar Photographers

Nemzetközi vizuális kommunikációs ügynökségként határozzák meg jövőbeli működési formájukat a Rockstar Photographers alapítói, Buda Lorina és Kálló Péter.

A Rockstar Photographerst legtöbben a Sziget fesztiválok vizuális kommunikációs feladatai révén ismerik. A jövőben azonban egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az átfogóbb márkakommunikációs projektekre.

Egyik első erődemonstrációjuk az ún. “Esernyős ember” volt. “Egy szerelemprojektnek indult az egész, de aztán idővel látnunk kellett azt is, hogy egy lényegében önálló életre kelt, népszerű márkát hoztunk létre” – magyarázza a Rockstar Photographers, ill. Studios alapítója, hozzátéve azt is, hogy a brand-del együtt megszületett egy olyan világ is, amelyben a saját szabályaiknak megfelelően tudtak megjeleníteni másokat is. Az Esernyős ember népszerűségét kihasználta már órát, cipőt forgalmazó cég, sőt, még a fesztiválok is felhasználták a saját kommunikációjukban.

“Először egy fotóprojektnek indult, amivel nyertünk a 34. Sajtófotó Pályázaton, aztán a fesztiválok számára jelentett egy izgalmas vizuális show elemet, és miután kiderült, hogy nagyon jól működik Budapestet, sőt, akár Magyarországot is népszerűsítő eszközként” – mondja Kálló Péter. “Hiába lett egyre népszerűbb, mi azért továbbra is egy mélységgel is bíró figuraként tekintettünk rá. Nem csak egy bábról van szó, hanem egy elegáns figuráról, aki már a megjelenésével is sokat mond. Nagyon jól illeszkedik Budapest romantikus, elegáns, századeleji hangulatához.”

Az Esernyős emberrel kapcsolatos megrendelések és projektek során körvonalazódott Buda Lorinában és Kálló Péterben, hogy több is rejlik bennük és az egész csapatban. “Összesen huszan vesznek részt a stúdió munkájában. Mindenkinek megvan a saját erőssége, a saját témája, ám együtt egészen új szintre tudunk emelkedni. Észrevettük, hogy Magyarországon nincs, vagy legalábbis nem túl gyakori az erős és igényes vizuális tartalomgyártó. Sőt, tulajdonképpen egyedüli csapat vagyunk, amelyik ilyen összetett formában is képesek vagyunk lefordítani a megrendelők igényeit vizuális nyelvre.”

Úgy látják, hogy bár egyértelműen a kommunikáció, azon belül is a vizuális kommunikáció korát éljük, továbbra is kevesen vannak azok, akik hatékonyan, minőségi módon, relevánsan képesek kommunikálni. “Mivel a csapatunk fotósai, videósai, grafikusai, és a többiek a vizuális tartalomgyártás minden területéről a legjobbak közé tartoznak, ismerik egymást, együtt dolgoznak, így merőben mást tudunk megvalósítani, mintha csak egy-egy kiemelkedő szakember állna rendelkezésünkre.”

Közeli terveik között szerepel egy szakmai workshop-sorozat elindítása, amellyel nem kisebb célt szeretnének kitűzni, mint a “vizuális kultúra fejlesztését”. Hamarosan elérhető a Rockstar Studios gyakornoki programja is, amelyben fiatal tehetségeknek szeretnék megkönnyíteni a szakmai közegbe való bejutást illetve előrejutást, illetve egy fotópályázatot is létrehoznak a szakmai minőség fejlesztéséért.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom