Kövess minket!

Marketing

Aranyat kapott az első nevezésével a Sabre Awards-on a White Elephant Digital

Special Judges´ Award kategóriában kapott aranyat a magyar ügynökség, amit virtuális díjátadó formájában osztottak ki.

Tavaly nagyot ment a magyar versenyeken is a Katica Tanya megbízásából készített Samu a láma feleséget keres kampány. Többek között a Kreatív által szervezett Prizmán integrált kampány kategóriában aranyat és egy legjobb sztori különdíjat kaptak. Az MPRSZ által dedikált Sándor Imre PR Díj mellett a fődíjat is megkapták, amit öt év óta először osztott ki a zsűri. Ezeknek a pontoknak köszönhetően került a TOP 10 PR ügynökség közé az ügynökség – írják közleményükben.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a nemzetközi PR szakemberek által zsűrizett díjon is kitűnt a kampányunk, 600 nevezés közül, amit Paul Holmes maga is nagyra értékelt” – mondta Sztaniszláv András, a White Elephant Digital ügyvezetője. A Sabre Awards alapítója azt írta nekik, hogy „amit megtanultunk, hogy a kreativitás nem függ a költségvetéstől, nem kell, hogy a nagy ötletek nagy büdzséből szülessenek. Nem hiszem, hogy valaha is láttam volna kisebb költségvetést, mint amiből dolgoztatok.” Magáról a kampányról is pozitívan nyilatkozott Paul Holmes: „Egy nagyon egyszerű, kreatív ötlet, humorérzékkel fűszerezve. Emellett valódi üzleti eredményeket ért el a kampány, különösen a látogatószám tekintetében.”

„Az elmúlt fél évben az ügyfeleinkkel történt egyeztetések és a rengeteg pozitív szakmai visszajelzésnek köszönhetően kicsit újra pozícionáltuk magunkat, mostantól storytelling fókuszú ügynökségként fogunk működni” – tette hozzá Sztaniszláv András. Ez praktikusan azt jelenti, hogy valamennyi ügyfelük esetében nem csak kampányokban gondolkodnak, hanem aktívan keresik a történeteket, ami közérthetővé teszi a kommunikációjukat. Azt, hogy mit jelent a storytelling és hogyan lehet megtalálni a legjobb történeteket a vállalatoknál, egy e-book formájában tették elérhetővé a honlapjukon. Emellett július hónapban bárki foglalhat egy félórás ingyenes ötletelést, tanácsadást az ügynökség szakembereivel, hogy közösen megtalálják a vállalatban rejlő izgalmas sztorikat. „Kreatív történtettel bármilyen cég kitűnhet a versenytársai közül, ennek megtalálásban szeretnénk segíteni a hozzánk fordulókat” – fejezte be a storytelling ügynökség ügyvezetője.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom