Kövess minket!

Marketing

Akció 360: csokorba kötött szolgáltatások

″Úgy gondoljuk, az összes hasonló szolgáltatás egy csokorba kötésével nagyon jó megoldásokat tudunk kínálni az ügyfeleknek – mondja az Akció 360 születéséről Ménesi Zsolt. – Így jött létre az Akció 360, amelyben kicsit modernizáljuk az összes tevékenységet. Augusztus 2-án, hétfőn írtuk alá az összes szerződést, mostantól keményen dolgozunk. Célunk hogy ismét a régi fényében tündököljön az Akció. ″
A reklámügynökség kiegészül az új tulajdonos régebbi cégeinek tevékenységeivel is.

Ménesi Zsolt, a hétfő óta Akció 360 néven szereplő reklámügynökség frissen kinevezett ügyvezetője meghatározónak nevezi életében az angyalföldi Kilián György (ma Németh László) gimnáziumot, mint mondja, máig meghatározó kapcsolatainak nagy része ott köttetett. Később a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen állattartás-technológiát tanult, ott jött rá, hogy soha nem lesz mérnök. De már az egyetem alatt kiállításokat, rendezvényeket szervezett nagyvállalatoknak, később pedig egy amerikai tulajdonú BTL-ügynökség kötelékében évekig ezt a munkát folytatta. Az ügynökségtől a megbízói oldalra ment át, az akkor még Gold Star névre hallgató LG Electronics sales managere lett, onnan vadászta le a Nokia 1997-ben. Hat évig itthon, majd Dubajban szolgálta a finn multit.

 

Nemzetközi szinten is sikeres menedzser voltál, miért jöttél haza Dubajból?

Nagyon szerettem a Nokiánál dolgozni. A hat itthoni év minden egyes napja élmény volt, óriásit nőtt a cég abban az időszakban. Az Akcióval is akkor kerültem először kapcsolatba, amikor a Westel és a Nokia együtt indította a Kapcsolat koncerteket. Aztán 2003-ban a Nokia közel-keleti igazgatója felajánlotta, csináljam meg az itthon sikeres fejlesztéseket abban a régióban is.

Dubajból irányítottuk a régió terjeszkedését. A család is jött utánam, a kisebbik lányom már kint született. Építettük a brandet, az eredeti régióhoz hamarosan megkaptuk egész Afrikát, pár ázsiai országot. Tizenöt munkatárssal kezdtünk dolgozni Dubaj szélén, most a Media City.ben közel300 fő, a teljes régióban 1500 Nokia-alkalmazott tevékenykedik.

Dubajban remek dolog két hétig turistának lenni… De hat év után már nagyon vágyott haza a család, 2009 tavaszára világos lett, hogy ezt kell tennünk. A feleségem visszatért a Shellhez, én meg egy kis kitérőt csináltam az MKB banknál. Még a próbaidő alatt egyértelművé vált, hogy nem egymásra vágytunk.

Rögtön az Akció következett?

Előbb elkezdtem saját üzletekkel foglalkozni. Régi barátommal, Baldaszti Péterrel egy másik cég alapjaira felépítettük a Raspberry-t, amely social mediával, telefonos megoldásokkal, szoftverekkel, alkalmazásokkal és fejlesztésekkel, facebook-applikációkkal foglalkozik. Más társakkal indítottam el az Andrássy úton a Frank Muller óraszalont.

Ebben a szakmában és korosztályban nagyjából mindenki mindenkit ismer, így kerültünk össze ismét az Akció tulajdonosi körével. Felmerült, hogy fuzionáljon az Akció és a Raspberry, és hogy behozzuk ide az online üzletágat, a sales tevékenységet, meg a Büro1012 art buy ügynökséget is.

Mit reméltek a fúziótól?

Az Akció húsz éves, prosperáló ügynökség, jó a goodwillje. De jót tesz néha visszakapcsolni kettesbe és padlógázt adni. Nyáron sokat beszélgettünk a régi és az új tulajdonosokkal, átvilágítottuk a céget, ügyvédek bevonásával is áttekintettünk minden fontos kérdést. Százszor végigrágtuk a dolgot.

Úgy gondoljuk, az összes hasonló szolgáltatás egy csokorba kötésével nagyon jó megoldásokat tudunk kínálni az ügyfeleknek. Így jött létre az Akció 360, amelyben kicsit modernizáljuk az összes tevékenységet. Augusztus 2-án, hétfőn írtuk alá az összes szerződést, mostantól keményen dolgozunk. Célunk hogy ismét a régi fényében tündököljön az Akció.

Milyen szerepet játszanak a jövőben az ügynökség korábbi meghatározó személyiségei?

A régi tulajdonosok is érdekelve vannak abban, hogy a cég jól menjen. Geszti Péter stratégiai tanácsadóként velünk marad, és a régi kapcsolatrendszer sem vész el. Az utóbbi időben ő már nem fókuszált az ügynökségi munkára, de a neve összeforrt a céggel, alapítóként és kreatívigazgatóként egyaránt. Új ügyfeleket akarunk szerezni, miközben a különböző Geszti-projektek megvalósítása is bekerül a cégbe.

Amikor az előző ügyvezető, Sefcsik Yvette elment szülni, az alapító Angyalosi László átmenetileg átvette az ügyvezető igazgatói pozíciót. A mostani váltás talán sokakat meglepett, hogy nem csak új ügyvezetője lett a cégnek, hanem mélyebb átalakulás vette kezdetét, de a csapat kezdi megérteni, hogy az ő érdekeiket is szolgálja a fúzió.

A többi tevékenység is ideköltözik?

Az eredeti Akciónál most húsz fölötti a létszám, és hamarosan költözik a Raspberry meg a Büro1012 is. Korai még a csapattal kapcsolatban bármit mondani, de reméljük, hogy mindenki velünk tart. Teljesen normális üzletemberek vagyunk. Felrázzuk a kollégákat. Nem azt mondom, hogy minden marad, ahogy volt, hanem azt: minden jobb lesz.

 

 

Hirdetés

Marketing

Ők kapják a Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat

A magyar filmgyártást évtizedekig meghatározó operatőröket elismerő Kovács László-Zsigmond Vilmos életműdíjat kap Szilágyi Virgil, Lukács Lóránt, Kovács Gyula és Rák József – közölték a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny szervezői az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szilágyi Virgil többek között az Átok és szerelem (1986) és az Isten malmai (1976) című alkotások fényképezésével a magyar tévéfilmek egyik legmeghatározóbb operatőrévé vált. Lukács Lóránt az Abigél (1978) és a Kisváros (1993) című sorozatokban nyújtott operatőri munkásságával írta bele magát a magyar mozgóképművészet történelmébe. Kovács Gyula kameraman olyan filmekben dolgozott, mint például Makk Károly Szerelem (1971) vagy éppen Szabó István Oscar-díjas Mephisto (1981) című alkotásai.

Rák József kiemelkedő munkái mellett – például A gímszarvas (1971) vagy a Visszafelé (1983) című alkotások -, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nyújtott nagy értékű, lassan négy évtizedes munkájáért kap életműdíjat.

A Bojkovszky Béla-díjat idén Stecz István műteremmester, fővilágosító kapja, aki harminc éven át dolgozott a Színház- és Filmművészeti Főiskola, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Média Intézetének műtermében, ahol kezei alatt számtalan diák vált a szakma mesterévé.

Az idei versenyre március 5-ig hat kategóriában – diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, tévéfilm és játékfilm – nevezhetnek a 2020-as magyar filmek alkotói és gyártói. A diákfilm kategória versenyzőinek ismét esélyük van elnyerni a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagját.

A 2021-es Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny zsűritagjai Bordás Róbert, Tóth Zsolt H.S.C. és Vajda Péter H.S.C. operatőrök – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Új digitális piac köti össze a magyar termelőket a vásárlókkal

Egyelőre tesztüzemben működik a kozertplusz.hu felülete, de nyár végére szeretnék az egész országot lefedni a házhoz szállítással.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg.

A koronavírus-járvány idején egyértelművé vált az élelmiszerlogisztikai hálózat sérülékenysége és kiszolgáltatottsága, előtérbe kerültek az online élelmiszerkereskedelmi megoldások,

melyek a fogyasztók számára számos új lehetőséget kínáltak, de jelentős kockázatokra is ráirányították a figyelmet.

Magyarország legújabb online termelői piacát éppen azért álmodták meg, mert kézzel foghatóvá vált, hogy elengedhetetlen egy alternatív élelmiszerlogisztikai hálózat kialakítása, amely vészhelyzetben is képes – akár országos szinten – biztosítani a lakosság minőségi magyar termékekkel történő ellátását.

A kozertplusz.hu úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, valamint más felhasználókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését, és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan érvényesülését.

A termelő és a vásárló igényeit is kielégítik

Tordai Péter üzletfejlesztési vezető a rövid ellátási láncok szerepét emelte ki, hiszen az ezen keresztül végbemenő értékesítés a legalkalmasabb módja annak, hogy a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.

A hivatalos tesztüzemmód március elsején indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. Az online üzletkötési platform mind a termelőknek, mind a vásárlóknak hatalmas előnyökkel szolgál.

„Mi megoldjuk a termelő helyett a digitalizációt, biztosítjuk a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is egy kalap alatt. Eközben a vevők akár több termelőtől is tudnak egyszerre rendelni úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, így nem kell egyszerre több logisztikai költséget kifizetniük. A jelenlegi trendekkel ellentétben törekszünk arra, hogy minél kisebb készleteket tartsunk raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsuk a vevőinkhez vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, ugyanakkor a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz” – fogalmazott a Tordai Péter.

Háztól házig szolgáltatás és átvételi pontok

A tesztüzemmódban három régióra osztották fel hazánkat: ez magában foglalja az M1-es autópálya vonalát Győrig többek között Tatával, Tatabányval, Etyekkel és Bábolnával, az M5-ös autópályát Szegedig Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal a teljesség igénye nélkül. Ezeken a területeken háztól házig vállalja a kiszállítást a kozertplusz.hu, március 31-ig ráadásul ingyenesen. Az ország többi részén átvételi pontokra van lehetőség termékeket rendelni heti rendszerességgel több, mint 500 településen, úgy mint Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen.

Tordai Péter hangsúlyozta,

nyár végére szeretnék lefedni az ország minden régióját a házhoz szállítással,

és a tesztüzem tapasztalataira építve elindítani a végleges platform működését. A tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhető lesz minden termék, ami garantálja minden áru valódiságát.

A kozertplusz.hu azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, illetve az országos logisztikai kapacitás rendelkezésre bocsátásával elősegíti a kistelepülések boltjainak áruval történő ellátását is.

Tovább olvasom

Marketing

Átadták a Marketing Diamond Awards elismeréseit

A megméretés rekordmennyiségű, összesen 94 gyémántdíjjal zárult.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik díjazott interjút ad a díjátadón, forrás: Lounge Group

A különös év igazán kreatív ötleteket kívánt meg, ami abból is jól látszik, hogy egészen újszerű projektekkel jelentkeztek a nevezők – így foglalja össze a hatodik Marketing Diamond Awards verseny eredményét a szervezők közleménye. A megméretést a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) azzal a céllal hívta életre, hogy megteremtse a kisebb cégek és alacsonyabb marketingbüdzséből gazdálkodók kommunikációs aktivitásainak legnagyobb hazai elismerését. A kiírásra 2020-ban korábban nem látott számú, 125 pályázat érkezett. A verseny történetében először az MMSZ egy ügynökségi partnerrel, a Lounge Grouppal együttműködésben díjazta a legkreatívabb kommunikációs kampányokat.

Idén „Az Év Megbízója” a Billingo Technologies Zrt., „Az Év Ügynöksége” a Kreatív Vonalak Kft., az „Az Év Marketing Nagykövete” pedig a Klausz Social Group Kft. lett, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház pedig a Lounge Group különdíjában részesült.

A négy kiemelt nyertesnek a Lounge Group különdíjakat is felajánlott, szakmai előadások közül választhattak a legjobbak. A Kreatív Vonalak Kft. és a Billingo Technologies Zrt. Szabó Zsófia – a Lounge Group kutatási divízióvezetője – által tartott Kutatási projektszemlélet képzést választotta, míg a Klausz Social Group Kft. és a Móricz Zsigmond Színház az ügynökség Head of Digital szakértője, Kelemen Zsolt Socialmedia-tartalom és hirdetésmenedzsment kurzusa mellett döntött.

A díjátadó, a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel vendégek nélkül, szigorú biztonsági intézkedéseket betartva zajlott, és a Lounge Group videós stábja gondoskodott arról, hogy megörökítse a kétnapos eseményt. A gyémántdíjasoknak Katona Norbert, a Magyar Marketing Szövetség operatív igazgatója, a fő- és különdíjasoknak pedig Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke és Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója adták át az elismeréseket.

A díjátadó megörökített pillanatai a Lounge Group weboldalán tekinthetők meg, a videókból többek között az is kiderül, hogy melyik versenyző ünnepelte „munkaszünettel” az örömhírt.

Tovább olvasom